imam edno prashanje. Vekje sum vo vtorata nedela od bremenosta i seushte se plasham da imam seksualen odnos so maz mi, sepk prva bremenost mi e i ne znam > Odnapred vi blagodaram
Mislam deka ne bi imala nikakov problem da imam seks so nego, no ako ima nekoj poiskusen sakam da mi odgovori za da zanm
И мене ми беше страв, имавме еднаш од кога одзнав дека сум бремена така како тебе на почеток и се беше ок, после удривме викаме ајдесе е нормално но вториот пат малку ми потече розевко и се уплашив. Му кажав на гинекологот и ми рече да избегнувам до 3 ти месец. Бев мн. уплашена и не практикувавме и после трети. Пак разговарав со гинекологот и кажав за мојот страв, паника и за тоа дека нема шанси да се опуштам од страв. Ми рече уживај и не бери гајле слободно имај си односи. Така да еднаш двапати и се опуштив видов дека не е страшно и сега си уживаме. Али да не се претерува не јако и силно, нежно и полека. Се надевам ти дадов мало објаснување
Fala mnogo i na nas ni e strav zatoa da imame seks , velam jas mislam bar da pocekame uste malku , zatoa sto seushte sum na pocetok i me plashi od toa da ne mi potece krv ili nesto slosho da mi se sluchi, ne go prashav mojot ginikolog i zatoa sakav da prasham tuka na forumot dali ima nekoj so iskustvo. mnogo ti blagodaram
Имам едно прашање за вас... Ми дојде менструација на 19ти декември,а ми заврши по 6,7 дена..... На 5ти јануари потвторно ми дојде,но само додека мокрам има крв,а на влошка не. Инаку сум преладена и малку настината па ме боли некаде кај мочниот меур додека мокрам. Можно ли е да има некаков проблем или и се има случено вакво нешто на некоја од вас. Благодарам.
Manuela1 најпаметно би ти било да посетиш лекар. Јас лично не сум слушнала за ваков случај претходно. А можно е и да е од настинката.. Но сепак, оди на лекар,тој најдобро ќе ти каже.
i mene mi besh eistiot slu4aj,ali ne em boleshenishto...sepak pijaj caevi posebno uvin i caj od brusnica mozebi ti e nekoja infekcija,ali vo kaen slu4aj dokolku i ponataka imash bolki odi na lekar
Имам еден необичен проблем и потреба од совет. Со која поза дечко ми може да сврши у мене без он да сака. Знаете сакам да го приморам да биде со мене па тоа ми единствен начин
Чекај како мислиш да сврши во тебе без да сака па тоа не е можно ова може да се деси ако е пренапиен или дрогиран па ништо да неможе да контролира . А зошто да го примораш да биде со тебе......
Па освен ако е пијан па така на грешка да сврши можи а иначе тој ако не сака и е свесен нема шанси на грешка да сврши. А иначе зошто да го примораш, за да остани засекогаш со тебе па не можиш на друг начин па ајде ќе останам бремена и тој ќе биди вечно со мене абе бог да чува и после цел живот помини го во каење
Не знам за позата како да ти помогнам,ама би ти препорачала да размислуваш зрело,ако не сакаш утре/задутре да чуваш дете сама недај Боже(ако тоа ти е целта).
Zdravo devojki,nova sum i imam edno prasanje za koe bi gi zamolila poiskusnite da mi go odgovorat . Pred 3 meseci go imav prviot odnos so moeto momce. Prasanjeto mi e okolu bolkite vo stomakot posle odnos,gi osekam cesto a recisi sekogas imame odnosi bez kondom (no nikogash ne se slucilo da ejakulira) . Cuvtvuvam bolki vo gorniot del i desnata strana od stomakot (pod rebrata) . p.s. Ne mozam da posetam ginekolog bidejki sum 3ta god. i se plasam da ne doznaat moite . Vi blagodaram odnapred .
може имаш закачено ешерихија коли. Тоа многу боли пече и често мокрење а немаш урина. Доколку тоа ти се знаците оди на доктор дај уринокултура и ќе ти проверат. Во меѓувреме многу течност за да имаш што да исфрлаш. Инаку најчесто се лечи со антибиотици ништо страшно
Имаш цистит, така се вика тоа.Болно мокрење, пече.... Антибиотици. Можеби имаше секс за време на мензис.Обично од тоа е.И од наладено
Мислам дека пишав тука веќе за мојот проблем, ама зашто ништо не се смени, ке морам пак да си ги искажам маките со надеж дека ке добијам совет што ке помогне. Значи, со дечко ми до сега сме имале едно 6-7 пати секс (откако ме скина, тој пат не го рачунам). И мене едноставно уште не ми е убаво. Дали не се опуштам доволно, дали можеби он треба да се потруди нешто повеќе.. не знам. Пробавме јас да бидам горе ама ништо. И кога гледам дека он ужива, и кога ке ми текне на муабетот со другарките дека нив за кратко време им било убаво.. Почнувам да се нервирам. Зошто не ми ее? Знам дека кај секој е различно, и ми кажаа дека сепак тоа е нормално, на почетокот да не осеќам ништо, ама до кога така? Што можам да направам за да ми биде убаво? Хелп.
Како мислиш „не ти е убаво“ ? Ако ти е непријатно, можеби не си доволно навлажнета, земете лубрикант. Ако мислиш на тоа дека уште не си стигнала до фазата „биг оу“, т.е. оргазам - разговарајте со партнерот, едноставно кажи му што те возбудува и на што да обрне внимание следниот пат. Некогаш не е до партнерот - не е кутриот читач на мисли па да знае што точно треба да прави, а ако ти само си лежиш или се клатиш одозгоре колку да се рече, партнерот не е воопшто крив за тоа дека тебе не ти е убаво.
Под „не ми е убаво“ сакав да кажам дека не осеќам никакво задоволство. Не ми е непријатно, ама не ми е ни убаво. А за лубрикант немаме потреба. Не е дека јас само лежам и очекувам он да направи да ми биде убаво, и имаме правено муабет за тоа што сакам, а што не. И двајцата сме си први, така што колку е он искусен толку сум и јас, можеби јас не сум сепак доволно опуштена, можеби он не прави некои движења ко што треба, можеби треба да практикуваме почесто секс (во смисла, да имаме редовно секоја недела, а не да имаме редовно една недела, па следната да немаме воопшто) Стварно не знам, единствено е сигурно дека не се работи за здравствен проблем.
п.с никогаш не сум ја обожавала таа типична романтична атмосфера, со свеќи, ружи насекаде и музика, ама нешто ми кажува дека ке морам да ја испробам, хех. А и искрено мислам дека не ми е убаво зашто премногу сум окупирана со тоа зошто не ми е, и дали ке ми биде воопшто отколку да уживам во моментот. ..И како што пишувам мислам дека и сама си го дадов одговорот што го барам, ама океј е xD