Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. dsaeda

dsaeda Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki,pak jas. Nova sum i imam edno prasanje za koe bi gi zamolila poiskusnite da mi go odgovorat .
    Pred 3 meseci go imav prviot odnos so moeto momce. Prasanjeto mi e okolu bolkite vo stomakot posle odnos,gi osekam cesto a recisi sekogas imame odnosi bez kondom (no nikogash ne se slucilo da ejakulira) . Cuvtvuvam bolki vo gorniot del i desnata strana od stomakot (pod rebrata) .
    p.s. Ne mozam da posetam ginekolog bidejki sum 3ta god. i se plasam da ne doznaat moite .
    Vi blagodaram odnapred .

2. Sunshine0

Sunshine0 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Феминки, би ве замолила за мислење!

Имам редовни односи, скоро цело време со заштита, а кога е без заштита внимавам да биде во најмалку ризичен период. Но, ми касни веќе 8-9 дена, а осеќам големи болки во стомакот и градите ми се потечени и болни - како за пред добивање. А се мислам дека периодот на овулација ми започна покасно овој месец. Дали поради тоа би можело да дојде до одложување на циклусот? Или пак можеби сум бремена? И сакам да напоменам дека имав исклучително стресен период.

3. Manuela1

Manuela1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    Преладена сум сигурно,но незнам дали е можно ова да се случи,инаку немав односи за време на менс. и меѓу двете.....благодарам

4. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    Сексуално сум активна околу месец и половина, имаме заштитен секс, а и дваjцата немаме никакви сексуално преносливи болести (долго време сме заедно, и крводарители сме така што шансата некоj од нас да има нешто е скоро никаква). Ме интересира дали само поради тоа што сум станала сексуално активна треба да посетам гинеколог? Да напоменам, немам никакви други проблеми.

5. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Ако немаш никакви проблеми нема потреба од гинеколог

6. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Ме интересира дали за преглед кај уролог треба претходно да се земе упат од матичен лекар?

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    ДА СЕКАКО КЕ ТИ ТРЕБА УПАТ ОД МАТИЧЕН

8. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ќе ми извините ако ова што го пишувам не е соодветно за во оваа тема, и ако модераторите мислат дека треба да се премести слободно нека преместат. :)
    Вчера имавме со мм однос без кондом и сврши во мене, но мене не ми се плодни овие денови колку што гледам на фемина нели она со плодни денови. На 16 јануари сега во среда треба да добијам мензис. Како што гледам вчера не ми беше плоден денот. По завршувањето на мензисот по 10 дена мислам дека тогаш е овулацијата. Со мм и сме и не сме некако сега баш за дете. Јас сакам, и тој сака, но не спречуваат некои работи како на пример мене трудничко. Бидејќи сеуште на работа сум со договор. :(
    Па сакав да ве прашам, и покрај тоа што не ми се плодни деновите дали може да останам трудна, и колку време треба да чекам да видам ДАЛИ СУМ пример (по две недели од односот или) ?
    Поздрав девојки. :hai:

9. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Па можам да ти кажам дека е мала веројатноста,ама и сепак постои.........две недели е доволно за да направиш тест и да се осигураш дали си или не бремена

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Tи благодарам што ми пиша. Ајде ќе чекаме да поминат две недели па ќе видиме. Ќе ве известам дали ИМА нешто или НЕМА ништо. :) Поздрав, се најубаво :*

11. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Devojki, a da gi ostavevte testovite nastrana? Ako sakas uste sega da se uveris, napravi krvna slika so test za bremenost, bidejki i da ne si bremena moze da ti docni poveke od tie dve nedeli, zatoa sto ke si pod nekoj potaen stres
    Poseti lekar, najdobro e ;)

12. vljubena-izgubena

vljubena-izgubena Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Devojki,bi sakala da znam neshto poveke okolu plodnite i neplodnite denovi...pretpostavuvam deka nekade niz FEMINA pishuva neshto poveke za toa,no nemozam da najdam. Bi bila blagodarna ako mi pratite link ili mi kazete neshto poveke za toa. :* :*

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.169
    Допаѓања:
    81.689
    Eве го календарот на плодни денови - си ги внесуваш потребните податоци и ќе видиш кога отприлика би биле твоите.
    http://goo.gl/dtbJV

14. twinglle

twinglle Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Проблеми во сексот

Вака девојки, пред некое време имав секс со дечко ми и се беше нормално. Малку ме исплаши тоа што се се случи на брзина. Доволно уживаше, се тргна на брзина и одма сврши на страна. Кога се вратив дома после односите уринирав и имаше капка крв. Дали тоа има некаква врска со тоа што се нарекува ' несакана бременост ' бидејќи навистина имам доста мало искуство во поглед на секс? :)

15. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Проблеми во сексот

Нормално дека нема врска со несакана бременост, зашто како прво за останеш бремена потребно е да сврши во тебе, после да поминат 7-10 дена за имплантација, па дури после да ти касни менструацијата, и после да дознаеш дека си бремена. А тоа дали е сакана или нема нема врска со симптомите. Тие не зависат од тоа дали бременоста била сакана или не. :P
    Инаку какпата крв мислам дека не бби требало да те загрижува ако сега брзо ја имаш изгубено невиноста (а, така ми се чини според прашањево), зашто најверојатно хименот не бил сосема скинат, па сега пак крвариш. Имам слушнато дека тоа е нормално. Тоа што свршил одма, не е страшно, ваљда си била тесна у вагината, или ао набрзина сте се поминале на секс, ваљда и не си била доволно навлажнета, па затоа повеќе бл стимулирам за да сврши побрзо.
    Тоа е мое мислење, а, ако повторно наредниот пат имаш крв, најдобро би било да отидеш на гинеколог и да му раскажеш за твојот "проблем", па тој самиот ќе ти објасни се најубаво. Ако треба и ќе направиш некои анализи, и ќе се смириш.
    Мој совет е наредниот пат да не брзате со чинот, туку повеќе да се послетите на предиграта. Таа е како зачин во секој ручек. Поздрав 8)

На twinglle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Аха,а вака да не знаеш колку чини преглед кај уролог,земање брис..ехо? Во државна болница?

17. flower18

flower18 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Мене за на ехо ми зедоа 200 ден мислам така беше, а да ве прашам нешто друго, дали е можно да ви дојде а да сте бремени?

18. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049

19. Ivana456

Ivana456 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    DEVOJKI na nova godina imav dobieno..pa vecerta so decko mi imavme analen seks ..posle 4 dena za prv pat probavme oralen..pa za 2 dena pak i po tie 2 dena pak..i deneska dobiv..mozete da mi kazete dali e strasno nesto ? oti na 19 dena dobiv...:/ pozz

20. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Sunshine најубаво да си провериш кај матичен гинеколог или преку крвна слика,јас мислам дека си бремена со тие симтоми (барем мене ми се добро познати а не ми дојде 2 дена и ги имам тие симтоми бремена сум! :rofl: )