Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Nomad

Nomad Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Иам неколку прашања во врска со секс но ми е срам да се распрашам околу мене па затоа овде ќе ги поставам и се надевам некој на некое ќе ми одговори :D
    1. Ме интересира како е да свршиш клиторично? Какво е чувството пред да свршиш? Кога дечко ми ме стимулира на клиторис иам многу убаво чувство, некако скокотливо но во исто време и убаво. Но никогаш она не сум почуствувала како чувство за пред свршување или сум свршила. Најчесто неможам да дотраам буквално незнам како да го „пуштам“ :D совет?
    2.И второ прашање... При пенетрација во некои пози иам чувство како да ме удира во некоја коска хахахах не баш коска ама малку болно можам да речам ко в рбет да ми оди :rofl: смешно ама незнам поинаку како да го објаснам... Се случува ли тоа често..ии што е? :D
    Нова сум во оваа област од животот :)

2. Jovic

Jovic Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Мојата ситуација е следната Веќе неколку месеци сум сексуално активна,и пред некој ден ме задоволуваше со прсти и одеднаш почнав да крварам. Е сега дали случајно при тоа задоволување дошло до пукање на некој капилар од вагината или е нешто сериозно? И дали ви се има случено истово? :worried: :worried: :worried: :worried: :worried:

3. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Штом си сексуално активна треба да посетиш гиниколог.Крварењево не ми е некако најдобар сигнал....можеби не е ништо сериозно но,сепак оди и направи испитување.Не си играј со здравјето, тоа можам да те посоветувам :)

4. feminanewgirl

feminanewgirl Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    со дечко ми имаме петинг сега сакам да знам на кој начин да го возбудам повеќе :tmi: што треба да правам ве молам помогнете ми ???инаку доволно сум возрасна јас сум 19 а тој 20 :)

5. luna19

luna19 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    infekcija

Zdravo devojki,
    imam edno prasanje deckomi imase infekcija sega mu pomina ama sega ima mnogu kako belo pranje..dali znaete nekoj lek zatoa sto mnogu mu e stram da odi na lekar ili vo apteka...pozdravceee <3

6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.455
    :tmi: дали озбилно го прашуваш ова?постои предигра бре девојче,па прочитај во секс тема,не бадијала феминките пишувале ,нели :^)
    немој да мислиш нешто лошо,но можеш да провериш низ темите позз

7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    infekcija

Му било срам да оди на лекар-па нека ј апраса мајка му ако не па!
    Подитно испрати го на лекар како тоа се срами можеби е нешто сериозно.

8. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Правец на гинеколог ,тука на форум за вакви делкикатни работи кој може да ти даде точна дијагноза???? :^)
    Не си играјте така,ете после како испаѓаат сериозни проблеми,ако не се санираат на време!

9. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Девојки вака, пред некое време користев канестен вагинални таблети, заради секретот. Но при користење, тие три дена, излегуваа по неколку парченца од апчето кои не се растворени. Еве,сега ми е втор пат да ги користам вчера го ставив првото апче, но овој пат без да има делчиња од нераствореност. Вие, кои сте ги користеле, какви искуства имате?
    Дали е нормално, да се има нерастворени делчиња, или воопшто не треба да се има, бидеки тој пат додека излегуваа делчиња, не ми помогнаа. Ве молам за одговор.

10. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Не е ништо страшно дали ке има или ке нема парченца,јас моментално ги користам и некогаш има некогаш не ;)

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Не се секирај,ништо страшно.Исто се и оние Гинодактарин ваг.Отпрвин и јас мислев дека не се во ред,ама сигурно така функционираат :D
    П.с. гледај што подлабоко да ги ставиш.

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Девојки имам другарка која има бело прање цело време.. значи не ја ни чеша ни нит ништо ...
    Може ли некој да ми каже дали треба да се мачка со нешто за да и помине или...

13. mamaja

mamaja Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    15
    Значи вака: сместа да прекине да носи тесни фармерки, панталончиња или сл. и да почне да си носи памучен долен веш (ова е под „обавезно“), и „подмивање“ 2 пати дневно со чај од камилица (за дезинфекција). Е да,.... и никако користење гелови, спрејови и сл. за интимна нега, како ни дневни влошки... и би требало да се среди за едно 5-6 дена или малку подолго. Good luck! :)

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    значи ниедна инфекција неможе да помине туку така без третирање соодветно. Може има закачено нешто поопасно штом лачи секрет, и истото треба да се третира со лекарства. ако имаш матичен гинеколог поминете прашај го ако не правец уролог. Некој инфекции ако не се третираат правилно може да доведат до стерилитет. Денешно време ништо не е глупо и срамно па за што учеле тие доктори и зошто постојат.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    сакам да прашам и овде... на едната града имам како грутка , потврда е и на допир ме боли по малце. ми се направи кога минатиот месец имав добиено..сега треба да добијам и пак ја имам...но мене ми е страв , страв ми е и што ке ми рече гинекологот, па затоа ако знае некој нешто за овој случај ве молам кажете ми дајте некој совет :worried:

16. Tweet

Tweet Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    deneska od analniot otvor mi tece krv ... i toa ne e malku .. od sto moze da bide toa ? ve molam za pomos

17. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Можно е да станува збор за хемороиди, ако чувствуваш и болка.

18. Schaatzi

Schaatzi Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    вагина

здраво,
    јас сум нова и сакам да прашам нешто. имам еден проблем. На вагината ми излезе една тртка, мислам дека е тоа, пошто е голема како меурче, а ми се чине и дека имам и внатре ама не сум сигурна. Бил некој во ваква ситуација? Молам за совет!!!! :( :( ;( што да правам????????

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    вагина

да си отидеш на гинеколог обавезно може да е некоја од сексуално преносливите болести најдобро гинекологот ке ти каже после извршениот преглед

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    вагина

Веднаш значи веднаш да отидеш на гиниколог, и во никој случај да не пробаш сама да ја отстрануваш. И баш затоа дека не си сигурна дали имаш и внатре, ќе види тој.