да зависи од јачината на антибиотикот понекогаш знае да доцни така да не паничи доколку нели си сигурна дека не ти свршил внатре
haha taka i mi kazaa, fala bogu mi se nema sluceno a i cuvaj boze od toa. samo me interesirase da znam
Сакам да ве прашам доколку некој има искуство да ми помогне Циклусот обично ми траеше 31 ден ни плус ни минус секогаш точно. Редовен циклус имам веќе 4 години. Но, од годинава, циклусот како да ми се продолжи. Почнав да добивам на 43 дена. Тоа е премногу мислам. Првиот пат се плашев да не е несакана бременост - си добив. И наредниот месец исто така. Си викам добро ај да не ми е од стрес два пати можно е. Но овој месец, редовно внимававме со партнерот имаме односи со кондоми, верувам дека нема причина за паника. И еве го пак немам никакви симптоми за добивање, а утре веќе ќе биде 31ви ден. Обично градите ме болат 10тина дена пред да добијам, така што би добила најмалце за 10 дена. Од што би можела да биде оваа промена? Незнам дали е за паничење, дали да се обратам на гинеколог?
Sakam da prasam nsto dali e mozno? znaci vaka najprvo da spomnam deka imam redoven sex barem ednas nedelno no vo posledno vreme nesto cudno se slucuva so mene menstrualniot ciklus mi e redoven no ovi poslednive denovi imam vrtoglavici i vo stomakot nekako poduena sum i odvreme navreme kako nesto da mi mrdnuva vnatre. pa dali e mozno i pokraj redovnata menstruacija da sum bremena a tolku vreme da ne go osetam toa ???
Можно е има случаеви кога имаат редован менструација а сепак се бремени затоа најубаво направи си тест .
Игра бебето ватерполо Ова со нешто ми мрда во стомакот ми е омилено кај сите прашања во темава... на сите нешто им мрда
И мене ми се случува истото, кога бев помала менструацијата ми беше точна ама баш на 28 ден ми идеше секогаш, но пред 4 години почна да се продолжува и до плус 3 недели..и јас исто бев уплашена,бев на гинеколог и се ми беше во ред ми рече дека доколку не ми прескокне некој месец не е страшно.И уште ми е нередовна менструацијата, еден месец е точна на 28 дена друг касне две недели,последен пат кога бев на гинеколог ( имав друг проблем но тој нема врска со доаѓањето на менструацијата) пак прашав за тоа и пак истото ми го кажаа, така да не мора да значи дека имаш некој проблем па затоа ти се случува ова, али сепак добро е да отидеш на гинеколог
И јас сакав да го прашам истото како девојките над мене, во последно време и јас не добивам на 28 дена како што си добивав редовно, 2 месеци ке ми дојде на 28 дена следниот месец ми касни по недела дена. А сакав да прашам дали некоја од вас знае од што можи да се смени колку ми е обилен циклусот затоа што ми се чини секоја година ми е се помалце и помалце. Во последно почнав да ги цуствувам сите промени во смисла на стрес да ми касни, на поголема физичка активност,,,, еве месецов поцнав да вежбам и ми касни 5 дена. Дали некој можи да ми кажи дали е тоа нормално дали и покрај тоа што ми касни мозам да продолжам со вежбање или можам да направам некој проблем Ви балгодарам
значи... имам проблем ...неможам да имам нормален секс ...... незнам до што е работава ... едноставно вагиналниот отвор ми е многу долу и тешко влегува пенисот...... или при сред однос ке излезе... и треба пак напори за да продлжам со односот..... сум пробала повеке пози и пак е истото..........
Си размислила дека можеби партнерот незнае да си го контролира? Мене ми се случило со еден партнер и дефинитивно не беше до мене,тама веројатно не е ни до тебе
Прашајте по дома дали од поколение на поколение им се случувало истото, ако е така, нема потреба од паника, само ке биде малку потешко за да се забремени
нене истото ми се случи со претходниот партнер но раскинавме и потоа повеке време немав односи и сега пак е исто со друг..... можеби што не сум имала повеке време односи отворот ми е стеснат затоа неможев? има ли врска тоа ? а и не ни влегува како што треба....... по многу време се мачиме за да почнеме со односот..... Ве молам за совет........се осеќам глупаво пред партнерот
Здраво пак Минатиот месец пишав дека имам проблем со дечкото, дека не ми е убаво за време на секс.. И лошото е што уште не ми е.. Ке ја објаснам на кратко ситуацијата пак, за да прочитате па и да ми помогнете.. Со дечко ми имаме секс веќе 3-4 месеци.. И уште не ми е убаво Не ми е несто непријатно, ама едноставно не осеќам буквално никакво задоволство.. Пробувам да се опустам и се тоа, сите викаат така е на почетокот.. Ама едноставно не иде.. И веќе стварно почнувам за се разочарувам..
и јас со дечкоми се гледам ретко од недела на недела некогаш и 2 3 дена во неделата ама кога се гледаме преку недела ми се случува на почетокот да не можам да поднесувам имам болка но подоцна опушта и добро е..
како шо пиша скоро си активна со сексот и не треба дасе разочароваш одма место дасе разочаруваш обидисе даго истражуваш твоито тело пример почни самата дасе допираш или терајго дечкоти дате допира нека проба орално дате задоволува пробај пример за време на односот сама или он нека те трија окулу клиторисот има мн начини на кој можеш да дојдеш до оргазам незнам поточно шо си пробала али сепак ове е моје мислејне поздр