Значи вака девојки,пред некое време бев на гинеколког и ми кажаа дека имам кандида,ми дадоа некој вагинални апчиња и ми помина.Знаците што ги имав тогаш,сега некако пак се повторуваат и мислам дека пак ми се има појавено,ама незнам од што.Се тудам да постапувам како што ми кажа докторката и најмногу мислам дека е од тоа што пред некое време со дечко ми имавме без кондом ,па си виакам ако јас сум имала порано и сум му пренеле на него сеге е можно пак да се врати кај мене .Незнам дали оваа е можно или не,ама незнам што да мислам.Сте имале ли вие слично искуство и што да направам ако е така? Поздравче
мене на гинеколог не ми кажаа дека не смееш туку дека ако имаш мора со заштита зошто се пренесува и кај машкото па лечењето е потешко. и тоа не на еден туку на повеќе гинеколози
Ама јас незнаев дека имам пред тоа,кога бев на гиниколог ми кажаа и после тоа од како се излечив имавме односи.Значи јас ни не бев свесна дека имам пред.Незнам сега сум малку збунета,што да направам ако несвесно пред тоа му имам пренесено и дали е тоа можно?
ќе му кажеш на гинекологот дека имате незаштитен однос и ќе ве третира двајцата. само едно ќе ти кажам кандидата е нешто што најтешко се лечи а и не е многу опасно
Може да, јас на пр.имав јаки болки. Кога почнав да ја лекувам, прекинав со односи додека да ми помине.
Само да ви кажам бев на гинеколог и не испадна страшно како што бев преплашена.Ќе се лечиме и двајцата и ќе помина.Фала ви ушете еднаш на сите П.С.Извинете ако ја утнав темата ама дури денес видов дека има посебна тема за кандида,нареден пат ке морам добро да разгледам.
dobar den vaka pre 2 meseca piev tableti za posle sex stoe se pijat neznam kako se vikat(da se unisti polodot ako go ima) i mi dojde 11 ama ne bese crceno tuku kafeno temna krv pota istiot mesec pak mi dojde na 26 dali e toa normalno sledniot mese c mi dojde i ovoj pak ama so kafena krv temna dali e normalno???
Не сум кадарен да ти одговорам, ама и да сум, не би ти одговорил, пошто тоа ти што го напиша, не би го дешифрирал ни најпознатиот криптолог. А верувам и дека повеќето од девојките што го прочитале твојот пост, НЕ ГО разбрале, така да...