Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Zdravo ..Mi treba vash sovet. Imav dobieno na 4februari pa mi kasnese nekolku dena pa pojdov na ginikolog i mi otkrija cista..mi dadoa primolut nor i dobiv na 17 mart. koga otidov na kontrola mi rekoa deka se e vo red,deka puknala cistata i da otidam na 15 maj na kontrola pak.deka do togas treba da dobijam.. a uste ne dobiv.. posledno sto dobiv na 17 mart i tolku.. pred nekolku dena pocnaa da me bolat gradite i poduvano mi e meseto a uste nemam dobieno.. inaku sum nevina.do sega sum nemala odnosi.pred edna nedela so decko mi imavme peting pa posle trienje na golo i toj svrsi - nadvor se razbira. nemam panika od toa deka sum bremena. nema sansi taka lesno da se ostane bremena.
    sega na 15maj ke odam na kontrola pa ke ve zamolam i vas za sovet :)
    [mod-kirilica:1652h5ss][/mod-kirilica:1652h5ss]

2. Glasna

Glasna Популарен член

А за што поточно бараш совет?

3. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

За тоа што ми доцни .. мислите дека пак ми се има појавено циста или дека имам проблеми со хормоните?

4. femina88

femina88 Активен член

Јас не мислам дека тоа е чуство за мокрење, затоа што мене ми се случи да се измочкам и без да сетам, дури и одпосле видов

5. amnezija

amnezija Истакнат член

Имавме секс и тој неможеше да сврши.... не му беше доволно навлажнет, многу грозно чувство незнам дали е до него или....

6. babuna

babuna Истакнат член

zdravo.
    Imam problem na koj baram odgovor. Za vreme na seksualen odnos imam krv, mn malku i neznam od sto bi mozelo da bide. Dali e mozno da bide pricina malce grub sto e, pa da me ima povredeno nekade? Do sega mi se sluci dva pati i pocnuvam da se zagrizuvam. Ve molam za odgovor
    Zagrizena*

7. newring86

newring86 Популарен член

Babuna - Гинеколог !!!!

Aniston likes this.
  8. Aniston

Aniston Истакнат член

Лубринакт, и решен проблем. :)

9. blueberry342

blueberry342 Активен член

5-ти ден ми е откако имам добиено малку имам чешање и кога видов долу кај вагината накај анусот имам како мозолче од што може да ми е ? :( имам 17 години и не сум сексуално активна .

10. manja666

manja666 Популарен член

Сакам да прашам дали пиењето антидепресиви може да биде причина за доцнење на циклусот ?

11. Aniston

Aniston Истакнат член

Па може да излегуват и таму мозолчиња, алергии... Мозолчиња може да ти излегуват од депилацијата или бричењето, а алергии и некои ситни брунки може да се предизвикани и од влошките...

Мислам дека да, но секако ти пишува на листот што доага во кутијата со апчињата дали тие може да имат некаква врска со циклусот.

12. marama

marama Форумски идол

Веќе трет ден имам бледоцрвенкаст исцедок. До добивање имам уште недела, па и 10 дена. Од што може да биде?

13. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

^Ако си нeкаде на средина на циклус, најверојатно е од овулацијата. Ми се има случувано, 3-4 дена и потоа престанува. Ништо страшно, и нормално е.

marama likes this.
  14. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Епа вака...
    Имам цисти на двата јајника и исто така од порано имав големи болки за време на менструација. Но во последно време левиот јајник премногу ме боли за време на сексуални односи т.е кога свршувам...
    Дали на некоја од вас и се има случено нешто такво?

15. ana-3444

ana-3444 Истакнат член

Јас се имам справено со таа ситуација. Ако цистите се водени, тогаш истите пукаат за време на менструација.
    Ако за време на сексуалните односи имаш болки, тогаш тоа може да е поради силна пенетрација, а можно е да те боли и доколку сексуалниот чин траел подолго, и дополнително ако партнерот се занел малку, па пенетрирал со помалку чувства.

16. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

[/quote][/quote]

Dokolku samo se gledate, ti ne ni go imas za da mozes da go zagubis. I nemoj da odis do predigri, kako sto ti kazaa, go palis, no go ostavas da gori.. :) E taka ne moze, normalno deka ke se luti. Toj se gleda so tebe, mislejki deka stom brzo ste stignale do predigra iako ne ste vo vrska, lesno ke moze i da imate seks. Sum bila vo takvi ssituacija, jas zgresiv, nemoj i ti. Oddaleci se malku, bidi poladna, vo nieden slucaj nemoj da imas seks so nego nitu pak da mu vikas " Koga ke bideme vo vrska ke imame odnosi. " - Toa NIKAKO! Ednostavno kazi deka ne si spremna, pa so tek na vreme ke vidis kako ke se odvivaat rabotite. Dokolku vlezete vo vrska, nemoj ti vtoriot den da go napravis toa... Ke pocuvstvuvas sama koga e vistinskiot moment, a toa bidi sigurna deka e bide koga najmalku ke se nadevas. :)

17. ni.na

ni.na Популарен член

девојки дај те некој совет пошто се напнав деновиве. Имам зголемено лачење на слуз малце ко на жолтеникава боја и денес ужасно ме болеа јајниците не ми е време за добивање можно ли е да е од оволуција или да ке да е нешто друго ?

18. eva11

eva11 Популарен член

или е овулација нормално ако секој месец некаде на средина на циклус си ја осекаш со овие симптоми или си настината и преладена пз затоа имаш болки во јајниците неелошо да се замоташсо едно кебе околу половина да ги стопиш јајниците малки верувам дека ке помине

19. ni.na

ni.na Популарен член

не сум имала волку исцедок а и секогаш ми бил како прозирен дека сега ми е како жолтеникав па ме зачуди. фала сепак :)

20. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

девојки ко ке имам односи понекогаш имам ко гасови ама од вагинава нормално е то и многу се засрамувам за то немозам да ги контролирам сами се испустаат мозам да ги спречам со нешто