Да можно е од антибиотик т.е. најверојатно од тоа е.Оди во аптека има масти ќе ти препорачаат канестен, а можеш и нистатин.Јас користев нистатин и ми помина, брзо ми делуваше и задоволна сум.Пред да се мачкаш одмивај се со камилица (никако со сапун). П.С.можеш и вагиналети канестен да си земеш ефикасни се.поз За нас има повеке избор,купив едни вагиналети ваљда ке делуваат. маката ми е мене највеке за дечко ми ,он со канестен да се мачка?Има ли нешто на пробиотска база по лесно што ке му помогне?
здраво. имам еденпроблем и ве молам за совет... сексуално сум активна само два месеци. со дечко ми кога и да имаме ооднос јас чуствувам болка и секогаш ми притекува крв тоа не е обилно како кога имаш менс. но сепак кога ќе се избришам со тоалет на него има крв. дали некој бил во слична ситуација и дали според вас ситуацијата е абнормална
Прво тргнуваме од наједноставното. Дали си влажна и доволно возбудена пред да пенетрира во тебе? Можно е да крвариш поради тоа што вагината е сува, па од самото триење доаѓа до ваква ситуација. Дали пенисот на партнерот е подолг од просекот? Ако е околу 17-8 цм и повеќе, можно е да удира во грлото на матката и да предизвикува крварење. Ако е ова случај, take it easy И на крај можеби се работи за некој вид на инфекција или воспаление. Ако крварењето продолжи и покрај превземена иницијатива во врска со двете горни претпоставки, тогаш без никакво размислување да се посети гинеколог.
претпоставив дека е нешто од ова хух ми олесна значи да сексот ни е мн долг и див а неговиот пенис 18цм
Да не те плашам, ама има веројатност да е и некоја инфекција. Најверојатно (а и најчесто) се мозолчиња, но препорачливо е да идеш на гинеколог.
Не сум мноогу долго време сексуално активна, па затоа (и за жал) не можам да се пофалам дека сум имала некој незаборавен, луд, прекрасен секс. Како до подобар секс? Можно ли е причината да е заради некој проблем во врската или слично? Затоа што понекогаш стварно не осеќам ништо за време на сексот, никакво задоволство. И дали лош секс е доволна причина за да се раскине?
ниту јас не сум долго време сексуално активна но можам да ти дадам совет и јас го имав истиот проблем. според мене ти не си доволно опуштена и тоа влијае врз самиот чин а и да какви и да се проблемите во вашата врска тие секако влијАаат на вашиот секс не верувам катастрофалниот секс да биде причина за раскинување во моментот но ако сексот продолжи да биде катастрофален ти и самата ќе бараш спас од таа врска
Здраво девојки.. имам проблем .. дечко ми има 19 години и се уште е невин .. јас сум 1 год помала од него и сум имала односи ... дали е тоа нормално кај машко кој има 19 години а е невин сеуште ... ? Значи типчево е фраерче , флертувал пред мене со многу женски така слушам од околинава .... па ве молам ако можи некој совети да ми дадете ..
Ако прашањето ти е само дали е нормално, треба да знаеш дека нормално е доста релативна категорија. Ќе сретнеш и 30 годишни невини. Не знам какви совети би ти требале, освен тоа дека ако не ти смета фактот што е невин (неискусен and so on), тогаш воведи го у играта малце, па со тек на време ќе се уклопите. Не се секирај, нема да го боли . Уживајте.
Девојки, последно добив на 28.04 , а на 09.05 имав незаштитен однос и тоа прв пат и уште два пати потоа.. Еве 30 сме, а јас сеуште немам добиено, оваа недела 3-4 дена пиев и вибрамицин и налгесин С, поради забоболка.. Дали има шанси поради тоа да не ми има сеуште дојдено или можеби (недај боже) сум бремена ?
Ќе го коментирам само болдираното и твојата констатација влегува во категоријата на релативното.. Можеби се исклучоци, но сепак постојат.. Бившиот после неговиот прв пат, 3 дена не можеше да добие ни безболна ерекција, па камоли нешто друго..
И мојот дечко имаше болки при првиот секс, а што сум слушала од другари и нивниот прв пат не бил безболен... Но сепак мислам дека не е некоја голема болка де, женската знае да биде далеку пострашна
Со дечко ми одиме веќе 9 месеци..во последно време се повеќе зборуваме и размислуваме да имаме секс..мене ми е прв пат..но проблемот е што овај месец циклусот ми касни веке 2 недели..незнам дали да чекам откако ке ми дојди па после тоа да имаме односи или уште сега..иначе секогаш ми касни по неколку дена но овој пат и повеке од 2 недели но незнам од што би можело да биде.. и имам уште едно прашање ,дали освен кондом треба да се користи уште нешто за заштита?
Со дечко ми сум имала многу пати секс,последен период одиме прво на орален потоа другото ама последниот пат се препоти чоеков што може да значи тоа?Можеби е глупо прашањево ама сакам точно да знам
Најпрво размисли си дали навистина го сакаш тоа. Второ можеш да имаш односи кога сакаш освен кога имаш добиено (односно не е препорачливо), така да немораш да чекаш да ти дојде. А што се однесува до доцнењето на менструацијата ако ти доцни уште малце најубаво да си закажеш на гинеколог, и така планираш да почнеш со односи, тогаш веќе ќе мораш да одиш на редовни контроли. Така што порано или подоцна ке мораш да одиш. И да, кондом е доволна заштита со тоа што може да практикувате и прекината пенетрацијата пред ејакулацијата, односно да го извади пред да сврши. Посигурно е, со оглед на тоа што сте млади. Меѓутоа пак ќе ти повторам кондомот е задолжителен, да не дојде до забуни.
Точно, ама далеку поголема е бројката кај девојчињата кои се жалат од болка. Не спомнав за да не стварам беспотребна паника и луѓето конечно да почнат да уживаат.
Здраво девојки, требаше да ми дојде на 19 мај, а мене уште не ми дојде. значи вака, на 19мај имавме односи со дечко ми и после тоа отидов во веце и кога се избришав тоалетот цел се накрвави и јас си викам еј ми дојде на точната дата (шо ретко се случува) и си стаив улошка. Но, до таму. Утредента,следниот ден.. па се до денес ништо. Не ми доаѓа. Ме фаќа страв зошто е така. Не сум трудна нели? Јас мислам дека не сум затоа што крв имав тогаш, а дечко ми вика дека е сигурен дена не свршил никогаш во мене. Ве молам кажете ми што мислите, што да правам? Многу ми е страв.
Користевте ли заштита? може да ти касни и од други причини стрес и слично ,сепак 10 дена ти касни ...ако сте користеле заштита немаш простор за паника.
Не користевме, затоа што сме во врска долг период и ради тоа, ми вика дека е 1000% сигурен дека надвор свршил. Јас ради тоа што имаше крв се надевам дека ќе ми дојде, како инаку би имала крв тогаш? Колку што знам ако си бремена неможе да има крв. Или не сум добро запознаена.
Zdravo feminki? Sakav da ve prasam za eden problem sto mi se slucuva vo poslednite denovi... Koga mi doaga mensturacijata na nozete mi izlegubaat crni damki kako da me udrel nekoj pa potoa so denovite izcesnuvaat .. Dali vam vi se ima sluceno vakvo nesto (( fala odnapred