Дечки јас сум невина.Со дечко ми имаме релативно долга врска но тој ме сфаќа за мојот страв,срам и единствено тоа беше главна причина за да не го направиме ТОА.. Кога конечно се согласив,пробавме и му беше кренат,се беше во ред додека не допре до мојата вагина. При самиот допир тој сврши,не успеа да го внесе во мене.. Дали му се случило на некој такво нешто.. и што би можело да значи тоа? (има нормална ерекција,тврд му е кога ќе се напали, свршува нормално,има ејакулат..се е тип-топ,но ете..се случи тоа што се случи и сега ми е страв пак да пробам за да не се разочареме и двајцата,бидејќи тоа многу тешко му падна)
Сакам да прашам нешто. Денес цел ден осеќам пецкање на интимниот дел. И тоа само кога одам по мала нужда. Имам незаштитени односи ама не многу редовно. Немам ниту бело прање, ниту секрет. Само кога мочам тогаш ме пецка. Секој ден се туширам по 2 пати затоа што вежбам. Некој лек, помош ? Благодарам
Изгледа ептен долго те чекал и бил премногу возбуден па затоа. Или пак ако на него му било прв пат,или ако сте имале долга предигра. Не се откажувај де, ништо страшно, ќе пробате следен пат пак и најверојатно подобро ќе биде. Сепак,се случува.
ponekogas se slucuva da zenskata osoba e premnogu privlecna zamaskata ,pa taka maskoto svrsuva predvreme ,bideiki e premnogu napalena vo sekoj slucaj nisto strasno jas i decko mi veke gi imame nadminato tie problemi ko ke se napali premnogu mu dozvoluvam toj da svrsi prv a posle nekoe vreme ,razgovor ,tv si prodolzuvame i togas toj moze poveke vreme da ima odnos bez da svrsi
Уште се немаме видено, а тој ми збори за секс Како да му кажам дека не сум спремна а уште, мислам дека тоа е важно за него многу, а јас сум уште невина. Го излажав дека не сум невина, се плашам ако му ја кажам вистината, дека ќе ме откачи. Многу ми значи, не сакам да го изгубам само заради ова.
хах па ти старно си била crazylady...веќе ќе почнат да барат невини а сакаат да е*ат....немој да се препуштиш на нешто за што ќе се каеш некој ден-МОЖЕБИ... некако ми стои тоа за неозбилно -право за секс....
Jас мислам дека само рзговор мозе да го реси проблемот ,едноставно го казувас својот став извини невина сум ама несум подготвена за секс,ако тој те сака и навистина му е дојдено до тебе ке те цека и ке те подрзи ако не ако му е дојдено само до секс тогас поарно е да ти се налути засекогас
А може и обична прелада да е.Чим нема секрет.. А ако трае подолго време може да е инфекција некоја по лесна како на пример кандида. Не мора да значи дека е нешто опасно
Тоа значи дека е неискусен и затоа веднаш свршил. Некој ќе ти каже дека демек многу го возбудуваш.... но основната работа е што е тој неискусен. Секако дека го возбудуваш штом толку бргу свршува, но искусен дечко колку и да го возбудува некоја девојка може да се контролира. Мој совет ти е да не пробуваш без кондом никако бидејки може да ти сврши внатре потоа да се чешаш каде што не те јаде. А има и мажи кои едноставно пребргу свршуваат,. Само што ќе го стават ке мрднат 2-3 пати и готово. Пробај првиот пат да му го издркаш или успуши му го да сврши еднаш и потоа кога пак ќе му се дигне да имате односи, елки тогаш нема да сврши толку бргу.
Како да го надминам стравот од несакана бременост? Секој пат користиме кондом со дечко ми и он секако свршува надвор, ама и покрај тоа пред да добијам цело време се плашам Понекогаш ми се случува дури и да барам информации за абортус или за апчињата за абортус (ако некој знае дали ги има кај нас ве молам нека пише), а немам причина за тоа.. Помош..?
И јас го имам истиот проблем,така да не сум многу компетентна да ти дадам совет,али ќе ти кажам што правам јас. После секој секс вршам проверка,(мојот свршува во мене со кондом),гледам дали има нешто искочено од кондомот,недај боже да не пукнал и да не сме осетиле.И како навика ни стана,подобро да знаеме одколку несвесно да напраиме нешто несакано во моментот. Така да,апчина такви работи не пијам и не планирам.Не се пие се и сешто,и не ти препорачувам да пиеш,ќе ти настане и пореметување во менструација..знам една другарка пиеше и нередовна и стана
Прво апчињата препорачани од генеколог со конкретна шема за пиењ се тотално безбедни и сигурн бидејки не се сите анти бејби пилули за секоја девојка, и не пореметуваат ништо. Пушти ги тие засртарени свакања и изговори од типот, знам една моја другарка ги користеше па ова,она. Значи доколку се реши девојката да користи анти бејби да појде на гинеколог и да се консултира, според мене тоа е најбезбедната и долготрајна заштита, за мирен и безбеден секс.Кондомот да, но квалитетните кондоми се скапи и неисплатливи, бидејки ти требаат најмалку 2 за една вечер, па пресметај колку често имаш секс и ке видиш дека ке те кошта многу. Ако користиш поефтини може да пукне, и ем си ги дала парите ем си направила беља. Инаку стравот постои кај секој од нас па дури и кога ќе влеземе во брак, Особено ако веќ сме иродиле планиран број на деца и ское непланирано дете и ги пореметува плановите. Така да жената е родена постојано да трепери од менструација до менструација. Мајками тоа прашање го решиа со спирала и сега нема гајле.
Зошто застарени сваќања? Тоа што и се случи на другарка ми не е застарено сваќање туку реакција и влијание врз нејиниот циклус. И го напишав како една од негативните работи од пиењето апчиња.Јас не и забранив да пие апчиња туку и кажав дека не се пие се и сешто.,oстанатото е нејзино. Како квалитетни кондоми јас што ги користам(т.е дечко ми) се Durex,и воопшто не се скапи,100 ден се,и баш напротив сметам дека се исплатливи.Како и да е пазење треба и со кондоми од 500 ден(ако воопшто постојат ).Ако сака да пукне,ќе пукне. Сигурно нема да купи некои од 10 денари и да си ја зголеми веројатноста од несакани последици
Значи, според тебе оние евтините од старт се чкарт !? Нема врска дали се работи за прочуена марка како Дурекс или за најевтините Спортекс или Тројан, како и да беа другите. Ако се намести правилно, нема шанси да пукне. А ако сте биле невешти во ставањето и Дурекс да е, може да пукне, така да, ова со цените баш и не ти држи вода.