Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    најнапред извинете што ќе бидам дирекна но морам за да ме сватите..
    Незнам од што...но вагината ми се иритира од нешто...премногу чеша,пецка на моменти..воедно и тоа бело прање што треба да ми е, ми е во стврдната форма и како делчиња ги исфрлам...ужасно е чувството...помошшш...
    на лекар не сум отишла..никогаш немам отидено на гинеколог,бидејки мајка ми незнае дека имам односи со дечкото...

2. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

најдобро иди на лекар колку сто знам јас ова се некои симптоми на инфекција кога веќе имаш бело прање така со пецкање и чешање. не да те плашам ама иди на лекар :!:

3. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    :worried: сигурно е бактерија значи тоа не е нормална појава,ако ти е страм да одиш на гиниколог или страв :?: да не дознае мајка ти, тогаш појди кај матичниот доктор побарај упат за на уринокултура и однеси му ги резултатите нему тој ќе ти кажи што треба да правиш и не одолговлекувај. Со лесно :*

4. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Одма на лекар :!:
    Не дека е нешто страшно ова, ама ти си многу млада за вакви инфекции. Значи може да е од било што. Од односи без заштита, иритација од презерватив, кандида од антибиотици.....

Оди провери си се, нема ништо страшно. И плус срамота е да не се оди на доктор веќе кога си сексуално активна.

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Вака по симптомиве ме асоцира на кандида,одмивај се(што подлабоко можеш) со една лажичка сода бикарбона растворена во многу малку вода....и ако не отидеш на гинеколог можеш да си земеш канестен вагиналети и одма ке ти се смири кандидата.
    Е сега најубаво е да си појдеш на гинеколог да направиш брисеви,можеби е некоја бактерија или инфекција

6. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Ви благодарам на сите, се надевам ќе успеам утре да отидам на лекар , бидејки веќе задутре идам на одмор..<3
    Потоа ке ве известам што сум направила

7. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Девојки денес на гаќичките забележав како исцедок ама портокалово изгледаше и малку беше.Не сум имала незаштитен однос,не знам од што ми е.Дали што патував или нешто друго? А и во последно време понекогаш ме боли долу стомакот-кај јајниците. Ве молам за одговор.Поззз

8. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    прв пат слушам за портокалова боја да биде, незнам што би можело да е :( . а стомакот ли те боли цело време или пред да добиеш?

9. 27eb

27eb Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Дали намалувањето на вагинален исцедок може да претставува бременост,пошто претходно имав обилно а сега скоро ич :^)

10. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    Оди на гинеколог, не знам колку години имаш ама не е ништо страшно и сама да отидеш. И јас мислам дека е некоја инфекција, сигурно има лек. Не си играјте бре чим си сексуално активна мора редовно да си правиш и пап тестови и прегледи и се. Не одложувај кога веќе гледаш дека имаш некој проблем. Позз и се најдобро :)

11. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
    дали е можно доколку имаш секс со кондом значи со заштита ,али пред да се стави кондомот ако девојката со нејзината рака го допира пенисот или го дрк... ( доколку претходно пред некои си 5-10-15 минути си ја триела вагината или му го дркала на некој друг?

12. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    па не знам прв пат гледам и јас.. не е баш само пред да добијам и онака некогаш ама по малку(веројатно тоа е нормално). Се надевам не е ништо страшно и ке помине само. :)

13. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

причекај види дали ке се појави тој секрет пак ако се појави иди на лекар. за болката во стомакот тоа е нормално пред да добиес или во плодни денови така да сметам нема простор за паника ;) :*

14. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    не ти е убаво поставено прашањето или јас не го разбирам. Сакаш да кажеш дали може да ти пренела некоја СПБ? ја мислам дека не може преку рака да се пренесе.

15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ако не се лажам мислам дека и претходно го имаш поставено прашањево. :?: Тогаш се замислив многу ама не ти одговорив затоа што не бев сигурна воопшто.
    Размислував па според мојата логика не е возможно, но потоа малце истражував по интернет и колку што јас сфатив ми се потврди логиката, така што мислам дека е невозможно да ти пренесе нешто на таков начин. :)

Како и да е ти земи ја во предвид мојата нестручност во врска со ова, а и веродостојноста на податоците на интернет. ;)
    Уште нешто, биди сигурен дека овде никој неможе да ти одговори со сигурност. Најубаво направи си тест да ти биде мирна душата, а за друг пат памет во глава. Звучам како некоја баба ама нема играчка со вакви работи. :)

16. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Ако кондомот не ти пукне, односно пенисот не ја допре надворешната страна на кондомот или нејзината вагина тогаш не е можно.. Но можно е пример ако кондомот не ти бил ставен до крај на коренот на пенисот да си добил нешто од неа, ама и тоа не е баш веројатно..

17. sladok-bitola

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
    кондомот не пукна а и беше ставен до крај ,ок фала сепак :)

18. sladok-bitola

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
    да во право си, јас веќе имав направено тест и проверка али еден месец пред да се случи овој секс, значи на тест и проверката ми рекоја дека сее во ред немам никаква инфекција или недај боже нешто друго, ми рекоја дека немам ништо од тоа. ок сепак нее страшно гледам .. а и мислам дека е се во ред :)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sladok-bitola

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
    да тоа сакав да прашам, дали е можно нешто да пренела преку рака али ако на нејзината рака значи ако со раката нејзина пред 5-10-15 минтуи можеби си ја триела вагината или му го дрк.. на некој. ок ете веќе добив одговори дека нее можно тоа, фала сепак :)

20. beyonce.69

beyonce.69 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    сакам да ве прашам нешто што ме мачи, имавме односи со дечко ми за втор пат но ниту првиот пат ниту овој немаше крв дали е можно сеуште да сум невина ??