Здраво девојки, имам еден проблем па сакав да прашам за ваш совет пред да се посоветувам со гинеколог. Имам 17 години а менструацијата ми е многу нередовна, ми касни по некаде 7/8 дури и 9 месеци а кога ќе ми дојде едноставно што се вика 8 дена ми грга Сакам да појдам на гинеколог но сеуште сум невина а една моја другарка рече дека понекогаш пикале нешто во вагината за да те испитаат дали е се во ред Или пак тоа нема врска никаква?
Гинекологот најдобро знае како и што треба да направи, нема потреба да се плашиш. А до сега веќе си требала да отидеш. Не размислувај многу многу, одма оди.
^ Види ова е проблем. Не е нешто најстрашно ама сепак треба да си отидеш на гинеколог. На сестра ми другарка која е исто колку тебе исто имаше сличен проблем само што на неа цела година и немаше дојдено. Отиде на гинеколог и дадоа некои апчиња и си се регулира без никаков проблем. А што се однесува за вториот "проблем", не се секирај ти ќе си кажеш дека не си имала сексуални односи и гинекологот ќе знае што прави. Инаку не, нема да ти "пикаат" тебе таму ништо ако се плашиш за тоа, зашто на невини не "пикаат" ништо. Ми го разубави денот, најискрено.
Со дечко сум веке 4 месеци и од пред 2 недели почнавме да имаме односи, но нешто ме мачи. Спермата му е многу ретка, во смисла на густина не е како кај поранешните дечковци што сум ги имала. Бидејки планирам со него за озбилно затоа што е фин дечко и сексот ни е супер, само ете тоа ме мачи да не не е во ред нешто со неговата сперма и да не неможам да забременам кога ке треба?
би сакал да прашам дали на некоја од вас ви се има сличено да ви касни по 2 до 3 мисеци додека за тоа време сте сексуално активни а причина за тоа да не бременост и како се справивте со тоа ????
тоа може да се случи но како последица од болест, лекови, лоша исхрана и сл..... значи ако во прасање не е бременост тогаш малку поздрав живот да се има и најпожелно е да се иде на лекар бидејќи како што кажав може да има многу причини што предизвикуваат циклусот да се стопира. позз се најдобро
девојченце вака сега, најдобро е да идеш на лекар и да се открие причината, нема од што да се плашиш, за прегледот точно е дека може ке те прегледаат и внатре но сондата не иде толку длабоко за да се плашиш во однос на твојата невиност
епа ако на пример имате секс почесто нормално е спермата да биде поретка, бар колку што јас знам е сега сепак неможам ништо да тврдам јас. најдобро разговарај со него не директно отвори некоја тема за бебиња, и види.
Zdravo..sakam da prasam nekkoj koj znae ili ima nekoe iskustvo kako moze da se dovede devojkata do orgazam,..da svrsi....kako moze da se postigne toa..fala
Zdravo. Premnogu barav na internet no nisto ne najdov vo vrska so mojot problem. Mi ostana samo forumov i ginekolog... :/ Imam recisi 19 god. i imam vrska od 10 meseci. Resivme so decko mi da odime zaedno na odmor sekako so drustvo. No me maci toa sto sramnite usni mi se malku pogolemi i mi se poznavaat... Probuvav mnogu kupaci no so nikoj ne mozev da gi sokrijam. Ne me maci toa sto mi se golemi, tuku toa sto mi se poznavaat i ne se osekam dobro koga sum na kupaci... Pa ako imate nekoj predlog kako mozam da gi sokrijam ve molam pomognete mi... Veke pocnav i za operacija da razmisluvam... :/
Tи тоа сериозно - операција !? Купи си такви купачи кои освен гаќичките имаат и додаток како сукњиче кратко или пак самите гаќички си се сукњичка. Зборувам за нешто вакво. Спојлер Жени бе, сами ќе си увртат во глава глупост и после оди опрај ја работава. Се замараш со глупост, небаре некој ќе те гледа таму. Па и да те гледа, многу гајле. Научете да си го сакате телото онакво какво што ви го дал дедо Боже.
mila ne si pravi problemi koga nemas. napravi kako sto veli mishela ili pak stavi si nekoja marama na polovina i se ke bide vo red uzivaj vo odmorot
Mnogu vi blagodaram za pomosta... Veke kupiv 3 para kupaci, taka da mozam da gi iskombiniram so nekolku marami Ova mi predstavuva problem samo za vreme na letniot period... :/ Inaku bas si so sakam teloto A i decko mi isto taka