Фала ти многу,ама мислам дека ќе добијам зашто ме болат градите и многу јадам,ако не ќе направам тест.. Сепак фала многу
Некоја има ли што имала болки при сексуален однос? Веке подолго време ги имам, гинекологот баш и не ми помогна Како сте ги пребродиле вие?
Ти препорачувам убаво да се опуштиш,за да можеш повеќе да се напалиш(навлажниш) и полесно да оди процесот . Пробувајте почесто,да се навикне самото место,и со тек на време ќе ги снема.
Едно прашање... имам 17 год и 3 месеци пробувавме со дечкото да имаме за прв пат меѓутоа некако се осејкав глупо, неможев, ме болеше МНОГУУУУУУУ, помина многу време итн итн нејкам да навлевам... НЕКАКО НЕМОЖЕВ. Сакам да прашам следното: синоќа повторно пробавме и некако се стегав дури не осејкав ништо толко бев стегната... тој проба и не осетив голема болка а и незнам што се деси. После го извади и пак пробавме и некако навлегуваше многу лесно, јесте да ме болеше, но влегуваше. Немав крв значи воопшто, не осетив многу болка за разлика од минатите патови и не ни беше јасно. Денес отидов кај него и пробавме и навлегуваше лесно, но болеше јасно ми е тоа... но зошто немаше крв? Зошто не ме болеше??? Дали сум невина според тоа... некоја помош?
значи не си невина штом повеке пати пробувате и на крај ете успеал да влезе во тебе значи веки си имала однос крв не мора да има и кај мене немаше не е тоа морално дека кај секоја мора да има крв кај некои нема крв опушти се веке еднаш изгубена ти е невиноста и почни да уживате во сексот со заштита сигурно
Кај сите е различно некој има некој нема крв, некој чувствува болка некој сосема мала. А невина не си.Си имала секс пак и велиш (дали сум .)Не.
Пробајте со лубрикант. И предиграта нека ви трае подолго за да се опуштиш повеќе. Мислам дека лубрикантот ќе заврши работа
Всушност болката значително се намали откако го отстранив лубрикантот... Но сепак ме боли по малку.. На почетокот кога прво влегува ме боли многу но после значително помалку но сепак неможам баш да уживам како ништо да не чуствувам а во некои моменти и болка чуствувам
И јас го имам сличниот проблем.. никогаш неможам да се опуштам целосно од прочини што ги напишав погоре.. мора да се опуштиме за да уживаме!
Izvinete sto pisuvam latinica od telefon sum. Posledno dobiv vo juni I. Se bese okej sega ovoj mesec ne dobiv no nekolku dena imav kafeav iscedok Спојлер Imam 17 godini Isum imala samo oralen seks so decko mi koj sto e nevin Ijas isto taka dali e mozno da e nekoja infekcija isplasena sum mnogu ? Fala odnapred
Го пишав истото и во уште една тема затоа што очајно ми треба одговор: Имам „малку“ специфичен проблем.Имам 20год и невина сум- под невина подразбирам девојка што немала секс. Уште во средно користев тампони, затоа што тврдеа дека може да ги користат и девојки кои не биле сексуално активни! Прв пат кога пробав да ставам тампон немав добиено и на тампонот немаше крв па продолжив со нивна употреба. Но, сега ми е страв дека го имам скинато хименот! Најверојатно наскоро ќе спијам со дечко ми, му кажав дека ми е прв, но очигледно ќе изгледа како веќе да сум била со некој пред него. Не сакам да му докажувам, само што навистина ми е прв Ве молам за било каков совет или мислење.
Невина ќе бидеш се додека не стапиш во сексуален однос со дечкоти, има девојки што се родени без химен, или пак од некои икс причини се скинати, па затоа не се замарај, невина си.. Можеш да му ја објасниш ситуацијата на дечкоти па ако те саке нема да ти замери за ништо што претхотно си направила.
не знам дали ова е вистинското место каде треба да го постовам ова прашање али сепак ... се породив пред 2месеци со царски рез крварев ама не она некое крварење негде две недели... но сега пред една недела повторно почнав да крварам си помислив дека може да е циклусот крварев 5 дена но, по два дена почнав повторно да крварам се плашам да одам на гинеколог што мислите се работи за нешто сериозно имала ли некоја ваков проблем ?????????
Не знам што е проблемот, но мораш ПОДИТНО да посетиш гениколог! Моја блиска пријателка имаше зивршено абортус и претходното лето многу крвареше како последица на абортусот, те. некоја докторска грешка. Така да не си играј со животот, обавезно посети гениколог, најбрзо што можеш!
ти благодарам за советот па став не страв ќе одам бидејќи и сопругот инсистират да го посетам мојот гинеколог позз
Одлучив да побарам помош овде бидејќи незнам како да им го кажам ова на сестра ми и на некој поискусен што го познавам лично. Загрижена сум за еден проблем што всишност не знам колку тоа е проблем и колку треба да бидам загрижена бидејќи и јас не знам што точно се случи. Претходниот месец менс. имав на 18.06 потоа на на 06.07 се сличи нешто што не знам како да го објаснам. Немавме вистински секс бидејќи се случи некако неочекувано и веднаш го отргнав дечко ми и престанавме тоа требаше да ни биде прв пат. сега всушност не знам колку влегол и што се случило со се друго што ке ме прашате, не ме болеше ниту пак имаше крв. Овој месец менс. ми бесе редовна како и секогаш односно неколку дена порано во овој случај 4 дена. Но сепак сум многу загрижена и постојано мислам за тоа посебно бидејќи денес додека се бањав ми стана многу лошо и ми се стресоа нозете, ми се случува често но само ако станам наеднаш и трае многу малко, но ова денес ме исплаши.
Би ве замолила доколку има некој, или некој го имал овој проблем, да ми помогне. Не знам дали ова прашање треба да стои овде, но во ред. Вака, мојот прв сексуален однос беше пред 2 дена и воопшто немав болки, крварењето мислам дека беше нормално, но сега еве имам болки и печење при уринирање. Овие симптоми се, мислам, преодредени за вагинала инфекција. Дали ова е нормално после првиот сексуален однос? Дали воопшто ова е поврзано со сексуалниот однос, или пак станува збор за инфекција? Благодарам однапред