многу ми е важно ве молам одговорете ако знаете ... читав дека има случаеви кога си бремена а сепак менструација да си добиваш редовно барем првите 2-3 месеци од бременоста... дали во тој случај (во таква бременост проследена со менструација) тестот за бременост ке ја потврди бременоста односно да покаже позитивен?
здраво срцки сакав да ве прашам несто..вчера за време на сексот со мојто веке долгогодисен дечко ни се случи една несакана работа мислиме дека сврши малку во мене но се тргна но сепак не сме многу сигурни сто се случи пошто веке долго време имаме незаштитен однос..денес се напив од таблетите норлево и дали се сварно ефикасни бидејки прв пат пијам...дали има место за паника бидејки само шо ми заврси менструацијатаи не ми е многу редовна фала од напред ... <3 <3 <3
Штом скоро ти завршила менструацијата ти не си ни блиску до плодните денови,дури мислам немало потреба од никакви апчиња,но кога веќе си се напила нема место за паника не се секирај се е во ред според тоа што го кажуваш и следниот пат внимавајте
epa vaka devojki odam so deckomi 2 godini i 1 mesec i sme seksualno aktivni . Koga imame vaginalen sex isprobuvame razlicni pozi sekoj pat i vika deka mu e preubavo so mene i se ama koga ke dojde oralen sex nekogash toj znase se mene kako da me zadovoli i se cuvstvuvam preubavo i znam deka go ocekuva istoto od mene ama ne mi ima nikogash receno i jas se imam obideno nekolku pati da go zadovolam ama neznam kako da pravam kako da se odnesuvam shto treba da pravam so racete so ustata so jazikot ne mie jasno ednash duri 15 min se obiduvav i nishto...
тоа е спонтана работа неможеш да планираш шо ке правиш со роце со што нозе и слично. никој не се е родил и учен така да ке пробаш и ке видиш како изгледа
Здраво девојки сакав да ве прашам.... дали честото имање секс може да влијае врз процесот на зачнување.... имам слушано дека младите што имале многу секс пред да останат бремени пота потешки им било... има вистина во тоа или се се тоа глупости... поззз
Веќе недела време како имам кафеав исцедок и по неколку капки крв ! кога имам месечно буквално ме иседува секогаш ми е многу јако но овај пат цела недела само по неколку капкки крв, и цело време кафеав исцедок ? шо може дае ова ?
и кај мене ко ке су пред добивање 2 3 дена така ми се случуват ко кафеава течност па после си идит циклусот во нормала. мисла дека си во период на добивање или па колку време ти трајт вака ?
девојки ајде ми треба ваше мислење....денес ми е13 ден од циклусот имама исцедок така бел и повишен...ама некако десниот јајник како да ме наболува.онака тапа болка но се осекја...дали еовулација или преладен јајник...хелп ве молам пишите
Да ве прашам нешто. Одиме веќе со мојот околу година. Први ќе сме си, и гледам загорени сме и двајцата да имаме односи но некако се плашам од болката и од бременоста. Па можете ли да ми кажете нешто околу болката колку дена трае и дали е премногу болка? И некои апчиња за против бременост за пред однос кои се ефективни, или после однос?
Болката не е некоја голема. Всушност кај секоја девојка е различно, но се преживува Не се секирај за тоа, можеби нема воопшто ни да те боли (познавам и такви случаеви) Колку помалку мислиш на тоа, толку подобро за тебе. За апчиња, ќе одиш на гинеколог и таму ќе ти дадат такви кои тебе највеќе ти одговараат. Тие се пијат пред однос. Но не би ти препорачала да земаш таблети сама, без препорака од лекар. Сепак ти препорачувам да си користите кодном. Така најубаво ќе се заштитите. И од бременост и од преносливи болести И ако годиниве на профилот ти се точни, тогаш уште еден мој совет.. немој да брзаш, ама сериозно. Овие работи што ти ги кажав нека ти бидат така само за информација колку да си знаеш. Ако си навистина 15 години, рано ти е мислам. Одлуката е твоја.
Devojki imav odnos na 14, imav dobieno posle toa sve najnormalno. Ama od vchera me boli stomakot mnogu, piev ventor sabajle so 5:30 no ne mi pomina. Bev vo wc posle toa i imav krv na gakjite. Shto mi e?? na shto da mislam?
Девојки ми доцни менструацијата 9 дена.Никогаш ми се нема случено тоа, напротив, секој месец порано добиван.Минатиот добив на 4ти.Што може да биде причината за тоа, ислкучувајќи ја бременоста?Загрижена сум по малку.