инфекција...штом чеша и е досадна KANDIDAA ---канестен масттт одмаааааааа и повеке јогурт и витамини од б група..поззз
Girls, ми треба ваше мислење: Со дечко ми имавме секс со кондом и тој сврши внатре. После го проверивме кондомот не беше ни скинат се беше ок и течноста беше внатре али сепак сум мноогууу загрижена дали ви се случило на вас вакво нешто? Тој вика не се секирај се во ред си е ама не знам стварно....
опушти се оти такво мислење можит да доведит до стрес а стресот до доцнење на меструалниот циклус па после уште поќе филмчиња да ти се прат немат место за паника, уживај
Сакам да прашам: Дали може да се доживее Squirt(прскање) само со мастурбација? Прашувам затоа што досега не сум прскала а вчера ми се случи мастурбирајки, да доживеам такво преубаво чувство кое на крајот резултираше со прскање т.е излевање на течнос од мојата утроба. Па останав малку збунета бидејки досега не сум доживеала такво нешто.
Имам едно прашање , на женсками минатиот месец и дојде на 19 имавме секс со кондом и при крај на менстуруалниот период отидовме на море. Сега треба да и дојде на 15/16 а го нема, би можело да има некој проблем.
Епа денеска сме 16ти. Почекајте де, па и вие одма паника кревате. Може утре ќе и' дојде, не мора да значи дека мора на 28от ден да дојде. Може и ако сте биле на море или езеро (небитно) да и' доцни или па да и' дојде порано. Од промена на климата, од водата итн. До 34от ден мислам дека е нормално да се нема менструација после тоа се смета за доцнење. Ако сум грешка нека ме поправат поискусните ама колку што знам медицински е така. Плус сте користеле кондом, така што нема место за паника. Сепак доколку се случи да и' касни многу (што мислам дека нема) на гинеколог и готово.
Здраво девојки, имам дечко веќе 4 месеци имаме односи и немав никакви болки за време на одност или слично, забележав дека белото прање се зголеми и тоа многу некогаш течно А некогаш не многу бев на лекар давав брис и после резултатите ми препиша Флажил таблети вагинални и рече да ги ставам 10 дена имало некјаква инфекција. Дали е е нешто сериозно, дали смеам да имам односи со дечкото ? Ве молам за совет
Е супер што си била на лекар, ама како си заборавила да прашаш за односите? Или пак ти беше срам? А кога веќе имаш инфекција, одмори од сексот 10 дена- ама не го занемарувај дечко ти, сигурно ќе ти биде благодарен
Се согласувам со jovanovska94 одморете некое време и јас би ти препорачала и после тоа да си земеш линекс лејди за обнова на микрофлората од вагиториите
Девојки имам еден проблем , па сакам вас да ве прашам , значи вака последен пат добив на 26 август ,не сум имала односи до сега а циклусот ми е редовен со исклучоци понекогаш ми касни по два три дена, е сега кога бев во тоалет на гаките имаше ептен малку светло кафеаво дури и незабележително како дамка не можам да речам крв, кога се свртев во школката мокрачата беше ептен темно црвено накај кафено, многу се исплашив, дали на некоја од вас и се има нешто вакво случено??? до сега ми се нема мене нешто вакво случено, незнам дали има влијание ( иако мислам дека не би требало) денес шетав многу низ град и се изнаодев пешки ама и др пат сум одела дури и повеќе а и не осетив некоја посебна болка само се чувствувам изморено. Девојки се плашам дека е нешто сериозно
настината си срцко или пак имаш воспаление на бешиката ај затопли се убаво и земи увин чај испиј по 2 литра дневно и антибиотик можеш пр цефалексин од 500 мг да си земеш да попиеш ке ти помине не се грижи ама без антибиотик и без увин наскоро ке неможеш да се измочаш од болки доле
Не сум настината ништо не ми е баш ништо , не ми подранило , на тоалетната ништо немаше, само во школката како што е течна молрачата само во темно црвено-кафена течност . Многу се исплашив што може да ми бидее
Девојки имам едно прашање.. Со дечко ми пробуваме да имаме односи,јас сум сеуште невина..пробавме и неможев да издржам зашо толку мн ме болеше и ништо не испадна, а јас пак си останав невина. Пробавме различни пози али у секоја мене ми беше толку мн болно. Зар е можно? Дај посоветувајте ме што да правам...