Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Треба да бидеш поотпуштена и доволно запалена, значи треба да те запали скроз за да не го осетиш кинењето на хименот. Иначе јас мислам дека ти од многу страв си мислиш многу и кој знае што ќе биде. Отпушти се и релаксирај се едноставно уживај. Ако и понатака те боли појди си на гинеколог.

2. kokerce

kokerce Активен член

Па добро, не бев којзнае колку запалена, а на моменти дури и се тресев. Незнам што ќе направам... :|

3. Aniston

Aniston Истакнат член

Опијани се и пробај :lol: Треба навистина да се запалиш, неможе само да те соблече и да ти го стави... Предигра некој час, два часа ако треба и готово.. И топлото време помага, никако на ладно бидејки така се стегат мускулите... Не се секирај не си единствена :P

4. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Хаха ме потсети на мене, и јас и дечко ми првиот пат така, ќе биде- нема да биде, сакам- не сакам, боли... Стисни заби, ќе боли првиот пат, еее после ќе немате гајле ;)

5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Немој многу да мислиш на тоа,кога најмалку се надеваш тогаш нека се случи,да биде спонтано.Мислењето ти создава дополнителен страв,шо како ќе биде. И кај мене беше така 3та среќа.На почетокот се чувствував глупаво пред дечко ми ,ама он имаше разбирање,ме тешеше дека не сум доволно опуштена и кога ќе бидам ќе го направиме тоа. Така јас престанав да мислам и оп бидна...сега и мене ми беше болно,ама стиснав заби и реков ако биде нека биде..сепак слатка болка е тоа,кога имаш до тебе некој што те сака,башка и ти е прв. Среќно ;)

6. kokerce

kokerce Активен член

Ви благодарам девојки :*

7. beyonce1

beyonce1 Активен член

Феминки,последниве 2 недели многу често се преладувам,отприлика 2 дена имам болки додека мокрам па 1 ден сум во ред,но потоа пак истото(барем мислам дека е само прехлада?)..а исто така и во сексуалните односи се чувствувам чудно како да ме печи внатре од страните додека пентрира но и откако ке го извади околу 4-5 минути го имам истото чувство...дане имала некоја слично искуство? :)

8. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Не сум имала ваков проблем, но од наведеново претпоставувам дека се работи за бактерија. Те советувам да направиш лабораториско и микробиолошко испитување на урина со што би се докажало кој е проблемот.

9. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Можно е да имаш воспаление на јајниците или уретрата или па мочниот меур.Пробај да пиеш увин чај и чај од брусница, ако не помогне, правец гинеколог, сигурно етиологијата е бактериолошка.

10. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

можеби не е соодветно место за моево прашање но сепак да прашам
    пред 4-5ч почна многу да ме чеша
    доле :lol:
    сварив чај од камилица се измив како да ми помина чешањето,еве сега станав да одам во вц уште повеќе ме чеша и кога погледнав имам бели точкички насекаде како плици што да направам има некој вакво искуство ??? |(

11. Gioia

Gioia Популарен член

Девојки ми се појави едно бело топче на усницата доле! Налик бубуљица гнојарка е,само поголемко..Не ме чеша,само коа ќе го стиснам ме заболува малце! Ви се десило ли некад? (Да напоменам дека не сум сексуално активна)...Мн.се загрижив некако... :(

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

да не е чир?
    со топла вода побрзо ке созрее можеш да го стиснеш... ке истече гнојот...

13. Gioia

Gioia Популарен член

Неам поима што е затоа и прашав...ајде ке пробам така со топла вода,ке почекам ден два ако не на лекар! фала ти ;)

14. didicool

didicool Истакнат член

Зависи кај ти се појавило тоа може и да е проблем со бартолиниева жлезда, а те боли на допир, се зголемува?

15. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

никако не го стискај за два до три дена ке се повлече, а ако не сака тогаш на лекар, само со топла вода и ке биде во ред :rofl: :)

Gioia likes this.
  16. flower123

flower123 Активен член

Здраво на сите.. јас сум нова тука,се логирав специјално пошто ми треба помош а незнаев на кого да се обратам и ве молам ако мозете да ми одговорите... пред некој ден со децкоми пробавме да го напраиме тоа.. т.е јас нејкев сеусте али он бесе врз мене и ми влезе како да ви казхам само врвот ептен од главицката и поцна ептен крв да ми теце по нозете дури, а не осетив никаква болка ни нисо... сеа незнам дали сум скината или не,посто не осетив никаква болка и само малце врвот од главицката ми влезе ,само се зацудивме засо мн крв ми тецесе претерано дури... и да не заборавам да ви казхам дека пред 2-3 ми заврси добиеното сеа незнам дали е од тоа!! ве молам за помос кој знае да ми писе ... фала ви однапред

17. flower123

flower123 Активен член

Здраво на сите.. јас сум нова тука,се логирав специјално пошто ми треба помош а незнаев на кого да се обратам и ве молам ако мозете да ми одговорите... пред некој ден со децкоми пробавме да го напраиме тоа.. т.е јас нејкев сеусте али он бесе врз мене и ми влезе како да ви казхам само врвот ептен од главицката и поцна ептен крв да ми теце по нозете дури, а не осетив никаква болка ни нисо... сеа незнам дали сум скината или не,посто не осетив никаква болка и само малце врвот од главицката ми влезе ,само се зацудивме засо мн крв ми тецесе претерано дури... и да не заборавам да ви казхам дека пред 2-3 ми заврси добиеното сеа незнам дали е од тоа!! ве молам за помос кој знае да ми писе ... фала ви однапред

18. Gioia

Gioia Популарен член

На усната од надворешна страна! Сега за сега не се зголемува,кога ќе го допрам малце ме боли дека си е тврдичко..ќе почекам 2-3 дена ако не го снема како што кажав лекар! Фала многу!

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Дечки да ве прашам са не знаете од што би можела да ме боли десната брадавица?
    Инаку преска кога се туширав,ме печеше од топлата вода? :(

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Пред 2-3 дена ти заврши циклусот?
    А кога имавте односи?
    Ако си имала однос баш тогаш, ќе те прашам зошто не си почекала уште некој ден да се очистиш, но и ако било намерно тој ден, ќе ти речам браво за финтава.
    Е сеа ако ти било скроз завршено, тогаш ќе ти кажам дека крварењето не е обилно да ти тече по нозе, но исто зависи и од белото прање и влажноста или во превод- нема место за паника и дека хименот е на 3 цм од влезот.
    Јас сепак мислам дека ти мн добро знаеш што се случило, само сакаш да го убедиш него