И мене еднаш ми се случи така, ама отидов на доктор (кај мојот матичен- не мора гинеколог), ми даде некој маст и ми помина за неколку дена, ми рече дека не е ништо страшно...
Seksot ni e sovrsen ima pregolema ljubov megju nas se e super...samo nekolku pati imame uspeano da imame analen seks..za mene e toa mnogu bolno nemozam da ja uzdrzam taa bolka ..duri mi se menuva raspolozenieto me faka nervoza vo toj moment ne sakam ni seks nesakaM nisto..a deckomi saka se trudi da me opusti no dzabe e...me ubeduva deka ne e nikakov problem ako ne sakam deka nikoj na nikogo nemoze da mu pruzi sve deka e prezadovolen od mene..no jas se plasam i krivo mi e zatoa sto nemozam ...nekoj sovet?
Ако не можеш да ја издржиш болката, не се ни обидувај пак. Аналниот секс може да предизвика инфекции. Добро е што дечко ти не те приморува на тоа. Нема потреба да бидеш нерасположена.
Од што се плашиш? Дека ќе ти раскине или??? Види сексот е избор- никој не може да ме опушти ако јас не сакам... А особено аналниот секс- ако тебе не ти е убаво- воопшто не го практикувај. Зошто да трпиш болка, за да ги задоволиш фантазиите на дечко ти- верувај тоа е погрешно, едно е да сакаш да го подобриш сексуалниот живот, да го изненадиш дечко ти со нешто ново, ама ако чувствуваш болка- не, не и не. Нема тука можење- неможење, или сакаш анален секс- или не, тоа е само твој избор...
Деевоојки, ве моолам за помооош ... Сакам даа ми кажетее какоо изгледаа хименот наа невиина девоојка, мислам дали е скроос затворен или не, и дали од тукаа крварииме во текоот на менструацијатааа ...?? Имавв одговори на овие прашања, се додека некоии луѓе нее ми ја наполнијаа главатаа со глупостии ... Благодарам однапред ...
има повеќе видови на химен, ама у никој случај не може да е скроз затворен, не е тоа херметичко капаче. И да од таму крвариме за време на менструација. http://www.youngwomenshealth.org/hymen.html тука отвори имаш убаво објаснување со слики
Со дечко ми немавме односи една недела и вчера требаше да имаме,но...луѓе ужасно ме печеше не беше изводливо да имаме односи многу ме печеше само што ке го ставеше. А до пред една недела бевме активни скоро секој втор ден и немаше никакви проблеми,се беше во најдобар ред. Мое прашање е дали е можно да се работи за инфекција или ? Секако пак ке пробаме овие денови и ако се повтори истото гинеколог нема да ми избега,но прво со вас да се посоветувам..
Најверојатно ти е некоја инфекција. Најдобро е да одиш на гинеколог што е можно побрзо, да не одлагаш за да можеш после раат да бидеш.
Пред неколку часа за прв пат се депилирав долу и сега забележив дека имам црвени точки па сакам да прашам дали е нормално,можеби не е ништо страшно но сепак сакам да прашам да се осигурам.Фала однапред.
Не е баш интимно прашањево ама не знаев каде да го поставам... Пред два дена приметив дека ми се појавуваат модрици по телото а не се сеќавам дека сум се удрила некаде... Мислам дека од ништо ми се јавуваат..три имам до сега,прво се премногу темни,како модро виолетови и потоа бледнеат и ги снемува... Што би можело да биде,дали сте имале сличен проблем?
Ништо страшно! Така ти реагира кожата,тие делови се осетливи а башка и првпат чим е нормално е! Не грижи се!
Ijas odamna uste sakav da probam da se depiliram dolu samo neznaev kakvi lenti ili kakvi preparati da koristam. Bi mi kazala so sto se depilirase i dali e uspesno?
Па јас купив ленти од veet и ја исeков лентата на помали делови и така помалку боли.К-позитив ако сакаш пиши ми порака и ќе ти кажам подетално