Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Tahitiana

Tahitiana Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    227
    Здраво девојки, сакам да прашам дали имате слично искуство како моево, на препоните многу често ми се прават како поткожни топчиња полни со гној водичка и крв, најчесто на пределот каде што поминува ластикот од гакичките, што според мене е заради депилација и поткожни влакна. Е сега јас неможам да ги поднесам и постојано сама си ги стегам некои поминуваат некои не, еве на пример едно ми стои веќе 2/3 месеци и нон стоп си се обновува гнојот внатре кога и да го стегнам си излегува и веќе ми е направена како флека од него цело е како посинато...а исто и од останатите што ми поминале како флекички ми стојат :( знам дека не е убаво да се чепа со нокти и затоа малку ми е страв уште на што не ми замина паметот :( планирам за брзо да одам на гинеколог па и на кожно да видам што ќе кажат...ама сепак да прашам некоја со слично искуство и чаре? може ли да се искомплицира од чепкањето? Фала ви, поздрав.

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

И те како може да се искомплицира ако се чепка. Кога последен пат си направила ПАП тест и каква долна облека носиш- памучна или синтетика ?!?! Како се депилираш, со шеќерна, топла, ладна, депилатор...?!?
    Можеби станува збор за некоја инфекција од депилација а можеби и таков ти е коренот на влакното па додека да пробие прави проблеми. Најубаво кожен лекар ќе ти каже. Обично се предлага прво пилинг при депилација при таква проблематична кожа,а од друга страна пак при честа депилација омекнува влакното и ослабнува коренот на влакното па си води своја политика при избивање.

3. ViN.-2

ViN.-2 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    7
    Кога се депилирате долу дали ги депилирате усните ? :)

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

По желба и избор

5. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Има нешто што во мојата врска не штима. Девојками не сака да слушне за секс за разлика од мене кој сум ептен загреан и немам решение. Проблемот е што девојками не сака секс од причина да не дојде до несакана бременост, иако при однос користиме кондом и свршуањето се одвива надовор и тоа многу пред тоа да дојде јас морам да го извадам зошто потоа по цели денови досадува за тоа да не има нешто за да бидна работа (ако ме разбирате што сакам да кажам). 5+ год сме во врска на почетокот се беше во ред но последните 2 год мака мачиме на тема секс. Ни разговор не помага ниту ништо, ја прашувам за проблемот можеби не сум и привлечен веќе и одредени работи но таа сето тоа го негира едноставна причина за ситуацијата ја наведува дека не сака да остане бремена (21 год имаме и двајцата), колку и да објаснуваш она си има во својата глава зацртано дека при мал (2 секунди) секс може да биде нешто без разлика дали имаш немаш кондом свршил не свршил.

Немам никакво решение за проблемот сите ресурси и обиди пропаднаа ба доколку некој има некој доба совет нека повели нека пише.

6. EmotivnoSrce

EmotivnoSrce Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6

Мене воопшто не ми течеше,докоторот одамна ми кажа дека имам еластично ткиво и мојот химен нема да се скини со секс само со главата на детето кога ќе родам. И така е до ден денес,до хименот оди,малце боли ама не се кини.

7. EmotivnoSrce

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Кога веќе сум тука,има ли некоја како мене со стален химен. Ни при прв ни втор ни трет секс не се скинал. И лекарот рече дека нема да се скини оти е еластичен. Значи ќе викам аха невина сум на секој :)

8. EmotivnoSrce

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6

A да ги прочитате романите од МирЈам, време кога се сакале,но не смееле да си кажат,кога жарка желба се криело зад нив? Кога после една или две години сакање се исексувале ептенски? :) Е тоа е нешто,тоа е љубов. Ни за рака се немаат фатено, а не ние ќе фатиме дечко и одма секс сакаме.

9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    одма помислив на бурмашина хахахахахахахаха
    немој да ми се лутиш
    ама ете мозок, што се нема да му текне

10. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Хахаха ова ме потсети на мене и јас мислев на таа финта да идам и кога ке излезевме со тогашниот дечко се мислев да пијам повеке од обично , како и да е не бев пијана на 1 от пат :D Инаку и мене многу ме болеше , ако претходно се плашев малку после првиот секс не сакав да помислам на 2 , таква болка во живот немам осетено , крв немав скоро ич , ама ја си знам како ми беше :) и не само 1 , 2, 3, абе може и 15 осекав некоја болка ... ама од оваа перспектива морам да кажам дека вредеше , па сега ти види :P

11. EmotivnoSrce

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6

Да бе,и мене ми текна дека со некој африканец да пробам,тој кога ке ти го надени не химен и матка ке се прошири :) не се лутам јас, само знаеш некако чудно е.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. EmotivnoSrce

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Што се однесува до таблетите ПОТОА кои се земаат после незаштитен секс намалете малку.Во едно апче ја има дозата на хормони на едно неделно земање на таблети од обичните. Може да дојде до компликации на организмот,јас така иако не сврши во мене земав едно апче и после имав преголеми проблеми со здравјето. Не е многу здраво да се трупате со хормони,кондомче и мирна глава.

На AnaAni му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Првиот ден од последната менструација ми беше на 24.08 и до денес има поминато 35 дена а јас сеуште немам добиено. Имаме незаштитени односи но тој никогаш не сврши во мене. А 2-3 дена имам некоја бледо кафена слуз. Инаку секогаш ми доаѓа на 28 ден најкасно. Да купувам тест или да почекам уште некој ден? И од што би можело вака да ми касни,освен од бременост ?

14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Секако купи си тест- поминале 7 дена (а тест може да се прави после 5), можеби си под притисок, ама ако си направиш тест и видиш дека е негативен, најверојатно ќе ти пројде нервозата... :)

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    ај ако може да пообјасниш за какви проблеми со здравјето станува збор
    јас не сум ги земала овие таблети, но пред 3 години за на одмор кога одев пиев од оние микрогинон за стопирање на циклусот и после секое пиење ме болеше главата добри 2-3 часа. Од како заврши одморот си идам дома и кога сакав да ги врлам, прочитав дека може да предизвикаат главоболка, повраќање дури и алергиска реакција на кожата

16. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Осеќа ли девојката кога машкото ќе сврши во неа? Потекува сперма од неа или ?

17. minne92

minne92 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    da oseka stom toj kese trgni od nea spermata pajga i taa oseka

18. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    Би сакала нечије мислење ако некој имал сличен проблем. Последните два пати при сексуалниот однос кога партнерот пенетрира во мене прокрварувам, но тоа е само при првата пенетрацијата, после нпр и во текот на денот ако имаме однос веќе нема крв, но ако подолго време немаме однос повторно се случува тоа и ме загрижува. Знае ли некој од што може да биде тоа?

19. EmotivnoSrce

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6

http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%BE%D0%B0

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Имам некој бел густ исцедок на гаќичките, мислев бидејќи ми се плодни денови ми се случува така 2-3 дена, ама ова трае нешто повеќе од недела дена. Кога ќе се избришам нема ништо, а на гаќите осеќам постојано како да ми се мокри, буквално. Инфекција не би требало да имам, нема од каде, па ако знаете што би можело да биде? Вчера малце и тапо ме сечеше долниот дел од стомакот. :?: