Не можеме вака од тепка тука да ти кажеме, тоа треба да те види некој што се разбира, т.е. лекар. Ако е како бемка мислам дека не е страшно, бемка може да се појави на било кој дел од телото. А и не сум слушнала досега за болест со појавување флеки на интимниот дел. Немаш потреба за грижа според мене. Ама ме интересира, на препоните ли ти е? "Доле" е прилично широк поим.
А испакнати се,или само како флека? Дека јас имав поткожно влакно на препоните,и кога успеав да го 'средам',на местото ми остана како бемка,т.е како оние бемки неиспакнатите
Не верувам да е од поткожно влакно, и јас сум имала ама и кога било испакнато никогаш не било како боја на бемка. Најубаво консултирај се со некој што се разбира во таа област, односно дерматолог, затоа што ова нема врска со интимниот дел.
Денес кога бев во ВЦ при бришање забележав нешто тврдо и на изглед изгледа како топченце ама така поубаво кога ке го загледаш, и чувствувам болка кога ке го допрам, по се изгледа е клиторисот или не знам што.. Од што би можело да биде, се загрижив навистина..
Па ти треба да си знаеш што ти е клиторис, а што не, не можеме ние само од замисла да ти кажеме дали ти е клиторисот или некој вид топче/израсток. Јас мислам да почекаш, ќе помине, а ако не ете обрати се на гинеколог.
Изгледа ти погрешно ме сфати. Прашањето не беше дали ми е клиторисот или топче, туку дали би можело и од што да се појави топче на клиторисот. Сепак благодарам, ќе почекам неколку дена ќе видам дали ќе исчезне.
Кај ти се наоѓа топчето? Ако е блиску до вагиналниот отвор тогаш е бартонлиева жлезда. Ако не ти се повлече сама од себе оди на гинеколог. И јас имав едно време сега фала богу немам ништо. Позз
зашто после првиот секс женските имаат поголема потреба и желба за него од машките!?!? какво е вашето мислење околу ова и ајде од искуство малце споделете дали вие можеби вака сте чувствувале?
Па јас лично можам да кажам дека да. Со оглед на тоа што и на мене и на дечко ми ни беше прв пат, првиот пат беше со взаемна желба, но за понатаму често јас бев иницијатор иако јас бев таа што крвареше нели. Но тоа беше повеќе додека навлеговме во убавините на тие води и немавме соодветни услови, па затоа и не беше тоа тоа. Сега имаме услови и редовни односи и можам да кажам дека кревет си е кревет, не сум по експериментирањето, а фала богу ни тој.
да ти кажам право, вистина е.. И јас повеќе сум иницијатор, зашо мајката од коа го имавме првиот секс (и на двајцата ни беше прв пат)и исто беше взаемен само екпириментален ради немање услови ептен неочекуван и спонтан беше. но бидејќи и двајцата нејќеме експериментирање( и сеа си остануваме да начекаме поволни услови) од тогашш минаа неколку месеци и жими се полудуем за секс..немаме ама баш ич никакви услови за секс, освен за петинзи ама не се живее од петинзи мајката
Па ако немате услови немојте воопшто да немате секс. Неколку месеци се многу за една здрава и нормална врска. Ние сега имаме услови и нормално поубаво ни е, ама вие ако немате тогаш снаоѓајте како било, ама не дозволувајте млади и вљубени да ви изостанува сексуалниот живот. Инаку, спална е нешто најдобро и според мене. :geek:
Вистина е дека од петинзи не се живее, и некогаш е потешко да најдеш место за секс, особено сега како заладува времето, ама srcence1607 си пишала дека тоа било пред неколку месеци, па барем во лето сте имале повеќе опции... Едно е да не сте по експериментирање, ама друго е и да практикуваш само петинг а веќе си имал сексуални односи, и самата рече дека не се живее само од тоа...
поголема ито многу поголема желба. И нас ни беше прв пат и мене и него. и ние немамемногу големи услови, ама кога се сака се се може кревет си е кревет ама кога не ќе можеш на него има и други места
Изгледа ти погрешно ме сфати. Прашањето не беше дали ми е клиторисот или топче, туку дали би можело и од што да се појави топче на клиторисот. Сепак благодарам, ќе почекам неколку дена ќе видам дали ќе исчезне.[/quote] Кај ти се наоѓа топчето? Ако е блиску до вагиналниот отвор тогаш е бартонлиева жлезда. Ако не ти се повлече сама од себе оди на гинеколог. И јас имав едно време сега фала богу немам ништо. Позз [/quote] Секој ден се повеќе ме боли, закажав на гинеколог за во понеделник бидејќи немаше ништо слободно порано. Но сега забележав крв потечено од таму. Дали при исчезнувањто потекува крв? И дали исчезнува постепено како и појавувањето или наеднаш?
ова ми се случува прв пат и сум во паника...секако ке одам на гинеколог имавме односи до дечко ми сношти со заштита....но кога си отидов дома имав на гаките крв како да ми дошла менструацијата и ете денес кога уринирав и кога се иззбришав имав на тоалетот крв како да имам менс. нешто што би мжело да го предизвика крварењето? (еден период немав доволно влажност...доколку игра тоа улога) инаку менструацијата ми помина пред 2 дена....т.е. додека имав менс. пиев апчиња против настинка и ми престана, сега ова крварењево ми е како кога ми завршува "летаат парченца" а не пијам апчиња.... Дали може да е некоја циста..или некое слично искуство да има некоја?
Мој совет ти е во НИКОЈ случај да не се разголуваш пред камера , колку и да му веруваш и да сте заедно НЕМОЈ ! Тој ако те сака ти верува и е решен да биде со тебе нема да ти дава такви коментари дека ти се срамиш и се друго, А побарајте место каде што би можеле да си ги задоволите страстите барем на 2 недели правете го тоа
да, ама зборот ми беше дека не сме по експериментирање туку класика кревет, а за тоа немаме никава можност ради тоа што никогаш не сме сами дома ни двајцата, а за тоа дека може откако ке заспијат нашите као пример кажувам..не може зашо неаме излез до толку и давјцата..иаме 17 год, а нашите се такви што со последниот бус дома а и за летоска важи истото, не сакаме у јавност (парк, другиот дел на кеј..итн сите опции сме ги разгледале, такви емотивци сме и двајцата што сакаме тоа да е меѓу нас само а такви места знаеме...) затоа викам дека сме само на петинзи останати а и само еден секс имавме, тогаш ни беше прв пат и од тогаш сме немале
vaka..so decko mi vcera vecer imavme seks (prviot pat so kondom no i pokraj toa svrsi nadvor od mene) pa mu dadov oralno i povtorno -2ra runda no bez kondom.nitu vtoriot pat ne svrsi vo mene.. Znaci od prviot do vtoriot odnos imase edno 15-20min. Ne razmisliv deka mozno e da ostanale spermatozoidi vo kanalot ili sperma nadvor na povrsinata (i pokraj toa sto mu dadov oralno... Sega moze nesoodvetno ke se izrazam : mu go izlizav no nekako ne celosno bese.kratko) i sega strav mi e da ne ima NEKAKVI sansi da vlegla sperma vo mene.ve molam za sovet id nekoja koja se nasla vo ovaa situacija..