1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    совет си требала одма апче за ден потоа...а има големи шанси да останеш и бремена зошто може останале сперматозоиди ....тоа е

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Нема никакви шанси

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    5.908
    немало потреба од здебелување и зголемување на буквите (ко само ти да бараш внимание и да имаш проблем...има правила во форумов)

4. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Епа тогаш чекајте да заспијат и фрлете се на работа :P :P
    Инаку те сфаќам за немањето идеални услови- ретко кој на тие години има свој стан, кревет, романтики- ама ете ние младите пак имаме секс... Сигурна сум дека најголем дел од девојките тука (оние кои се сексуално активни) барем еднаш имале секс во такви услови- нема дигање галама- старите спијат :P :) :)

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    И самата напиша си пиела апчиња против настинка што значи ти престанала менструацијата, значи менструација е мислам.

6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    28.554
    Абе не и го вади умот на девојкава :fubar: Имало големи шанси :o Е како да не! Не дека се исклучени шансите да се остане бремена и во таков случај, ама шасните се толку мини мини мини минимални и е речиси невозможно! Ваљда сте читнале по сајтови дека трудна се останува и од предсемена течност (без разлика дали е прва, втора или десета тура секс) ама ептен ретко се случува тоа, јас дури и не познавам таков пример!
    И тоа апчето за ден потоа престанете да го третирате како џокер повикај пријател во секакви ситуации, чувајте го за тогаш кога навистина ќе ви затреба!
    Без паника и опуштено, шансите се толку минимални, речиси и невозможни! Со среќа и за наредниот пат бери ум! ;)

На Lovely93 и Audrey16 им се допаѓа ова.
  7. sunshinegirllll

sunshinegirllll Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Izvinete.. Ne znaev :/ nova sum,vcera se zacleniv i bev vo panika

8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    ма немој како да не...оди зборувај со гинеколог за ова да видиш.....и јас така мислев така ама не е такак како што ти мислиш има шанси за бременост така и да се минимални сепак постојат...сестрами така мисслеше и доби изненадување 3 дете...затоа не биди сигурна за нешто како што тврдиш...1 сперматозоид е доволен за бебе....????

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sunshinegirllll

sunshinegirllll Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    ма немој како да не...оди зборувај со гинеколог за ова да видиш.....и јас така мислев така ама не е такак како што ти мислиш има шанси за бременост така и да се минимални сепак постојат...сестрами така мисслеше и доби изненадување 3 дете...затоа не биди сигурна за нешто како што тврдиш...1 сперматозоид е доволен за бебе....????[/quote]

se javiv na mojot ginekolog i i objasniv deka ne svrsi vo mene no deka mi e strav deka pominaa samo 20tina minuti megju dvata odnosi.. Mi rece deka ima 99 procenti da ne sum bremena, a 1 da sum..sto znaci I am safe. za drug pat si znam vakvi greski nikako.

10. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Па тоа апче всушност и за тоа служи, џокер кога не си сигурна... Знам девојки, па дури и жени (жена која веќе има дете а сепак не е спремна да стане мајка по втор пат) кои имаат испиено апче заради тоа што не се сигурни баш за тој еден сперматозоид- и го оправдувам тоа, подобро да испиеш апче доколку не си сигурна, отколку да се чудиш наредниот месец зошто ми доцни?!? Па шансите беа минимални, ма невозможни! :!:
    А шанси има, значи дефинитивно не е невозможно! Без паника не може да биде, никој, ама баш никој не знае колку некоја жена/ девојка е плодна, па сигурно имате слушнато и за млади девојки кои остануваат бремени заради незаштитен секс, ама и за жени/ девојки кои со години се обидуваат да останат бремени...

11. grdopajce

grdopajce Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    здраво феминки, имам едно прашање до вас. Почнав да ги пијам диане апчината, поради полицистични јајници, а знам дека тие се и контрацепција.Прашањето ми е , после колку време можам да имам односи без кондом? :$

12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    9.340
    Cакам да ти дадам совет не ги користи тие апчиња опасни се веќе,лани во франција имаше два смртни случаи,инаку и јас ги имам користено диане и мислам можеш без кондом можеш кога ќе правиш пауза од апчињата.

13. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Неможам да верувам колку лесно децава даваат совети да се зема апче „ден потоа“ како да е тоа мастика а не апче. Значи тие апчинја се земаат во екстремно ретки ситуации а не после секој секс.
    Луге свестете се што правите, денес ви се достапни многу нешта но тие нешта ако лошо се користат може да делуваат контра продуктивно. Инаку што се однесува до девојката што се испаничила без потреба целосно ја разбирам и јас сум целата во паника неделата кога треба да добијам или ако имам некои симптоми поврзани со оваа проблематика но тоа е цената што треба да ја платиме кога сакаме да го почувствуваме вистински без никакви препреки. Сепак во нејзиниот случај не постои апсолутно никакви шанси да забремени бидејки и да имало сперма во каналите таа неможе да истече пред да ја потурнат новите сперматозоиди. Да појаснам: Пенисот не е како црево на кое двата краја му се отворени па водата слободно тече кога ќе го наведнеш поради гравитацијата. Пенисот е како срево со едниот крај затворен и неможе да излезе течноста или спермата се додека не се изврши притисок. Тоа ти е како болјер, тој е постојано полн но доколку нема вода во цевките нема ни капка да капне од болјерот.
    Инаку теоретски може да се забремени од капка сперма, но практично тоа е невозможно бидејки потребна е поголема количина сперматозоиди кои одејки по патот до јајниците мал број ке стигнат на целта. А замислете колку се шансите кога на тој пат ке тргнат мал број сперматозоиди.

На sunshinegirllll и mjauuuuuu им се допаѓа ова.
  14. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Конкретно јас не давам совети да се зема тоа апче после секој секс бидејќи тоа не е котрацепциско апче, туку друга му е намената- да не должам и околу тоа. А се согласувам со тебе дека хормонските, па и сите други апчиња не се мастики и не е препорачливо да се пијат доколку нема нужна потреба од нив. Потоа, девојката е испаничена бидејќи не сака да остане бремена и нели е подобро да испие едно апче и да се чувствува помирно и да ги намали шансите за несакана бременост на минимум, или да го испие апчето кога партнерот навистина ќе сврши во неа, ако пред тоа не остане бремена, онака немајќи шанси?
    Точно е дека кога стапуваш во сексуални односи треба да размислиш дали си подготвен да ги сносиш последиците од незаштитен секс, ама девојката напиша конкретен проблем, и јас ја советував. На крајот на краиштата јас дадов мое мислење и совет, и истото не го наметнувам на никого- на нејзе останува да одлучи што ќе прави...

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. grdopajce

grdopajce Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    hermosa. знам дека се опасни, јас на докторот му реков ако можи јасмин да ги земам,но тој рече дека за мојот проблем немало да се реши со јасмин таблетите оти биле со помалце хормони, а во мојов случај требало појаки, левиот јајник ми бил покритичен со голема циста. И мене ми е страв, читав за нив,додуша познавам колешки кои ги пијале тие апчина и немале нус појави, сепак зависи од организам до организам.....иииииии немам ум во глава. Па како да имам тогаш односи, оти кога не ги пијам ми иди менструација :)

16. zbunetaaa

zbunetaaa Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    здраво , сакам да ве прашам за ваше мислење... во август значи по незаштитен однос се напив апче ден потоа по 36часа, немав некои несакани ефекти, и до сеа си добивав нормално менструација, веќе 3пати.... познато ни е дека може во бременоста да добиваме менструација и поради страв од тоа пред 1 месец направив тест преку урина и беше негативен, а потоа потврдив преку крв дека не сум бремена... сеа ми помина менструацијата но градите си ги осеќам тешки, зголемени исто и болки, валја нема енос да ми растат на 20 години... поради исклучување на можноста дека сум бремена што може да е друга причина за тие знаци? дали можеми од апчето ден потоа иако поминаа 3 месеци од како го испив? ве молам да ваш совет , ви благодарам :)

17. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    Сакам да прашам дали некој има котистено вагитории Нео-Пенотран и флуконазол капсула.. денес бев за да напрам пап и докторот ми рече дека сум имала многу секрет и дека ги било подобро кога ке се прочистам да го направам тестот ме проми со бетадин течност и ми ги даде овие вагитории и капсулата ( од која треба да зема и партнерот по 1 како и јас) дали досега некој има примено ваква терапија и какви се резултатите :)

18. LjubicaIG

LjubicaIG Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Јас ја имав оваа терапија после абортусот, докторот ми ги препорача без никакви брисеви и тестови, ова мислам дека е на природна база терапијата, не сум сигурна. Задоволна бев, пред да ја примам имав многу голем секрет со непријатна миризба

19. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    Јас ја имав оваа терапија после абортусот, докторот ми ги препорача без никакви брисеви и тестови, ова мислам дека е на природна база терапијата, не сум сигурна. Задоволна бев, пред да ја примам имав многу голем секрет со непријатна миризба[/

А ти се реши ли проблемот со секретот и миризбата.. го немаш повеќе?

20. LjubicaIG

LjubicaIG Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Веќе го немам, после 2 месеци од терапијата бев на контрола, ми зедоа брисеви и пап тест, се беше ок, а претходно, пред таа тератија не се трпев само со себе, по 4 пати на ден се тусирав, сигурно е била некоја голема инфекција, сепак абортус поминав.