Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Веќе го немам, после 2 месеци од терапијата бев на контрола, ми зедоа брисеви и пап тест, се беше ок, а претходно, пред таа тератија не се трпев само со себе, по 4 пати на ден се тусирав, сигурно е била некоја голема инфекција, сепак абортус поминав.[/quote]

Супер штом ти се стабилизирало се тоа и јас сум така.. незнам колку пати менувам гаќи на ден и се чувстувам ај да не речам ама одвратно дури и кога имам однос ми е незгодно :( се надевам ке помине од ова.

И женски да ве прашам уште нешто.. значи од касулата треба да зема и дечкоми ама тој некако не се замара со такви работи ... и што да правам како да му објаснам незнам, дали сте биле во таква ситуација и како ви реагираат партнерите на тоа :) Фала ви, поздрав

2. flakita

flakita Активен член

Девојки, малку ми е срам, но морам да си прашам :$
    Три дена имам тврда столица, и малку ми протекува крв,на крајот
    Зошто? :doh:

3. Chimera

Chimera Популарен член

Од тврдата столица, т.е запек.. Пиј јогурт и немој сува храна деновиве, ако имаш мармелад од смокви дома, една лажичка добро ќе ти дојде. Докажано е дека мармеладот помага при запек, стариве наши баби подобро знаат од нас :)

flakita likes this.
  4. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Многу ми е срам ова да го напишам, ќе излезам глупа по се изгледа но морам да прашам бидејќи сум преплашена. Со дечкото сме немале секс до сеа, ама петинг имаме редовно. Пред може 2-3 недели, проба прстот да го пикне, многу ме болеше и го прекинав (невина сум, иначе). По некое време, проба тоа другото да го стави ама пак го прекинав. И наеднаш осетив како мачка нешто по стомакот и испаничив. Го прашав кај свршил и овој рече "Надвор". Од кога си отиде, на чаршавот видов крв. Уште не сум добила. Има ли можност да сум бремена? Ако сака некој, може и во ПП да ми пише.

5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Значи имавте секс или не?

6. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Не, проба да го стави ама мене ме болеше и го прекинав, значи не осетив дека нешто влезе (валјда ќе осетиш ако нешто ти влезе доле, бог да чува) и мислам дека во тој момент тој свршил. Уште немам добиено. Менструацијата не ми е редовна но ипак страв ми е. Бело прање ми тече како лудо.

7. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Ништо не ти е не се секирај, дури не сте имале ни секс.Може да се возбудил и да свршил, но не според ова не во тебе. Колку год имаш?

8. hermosa

hermosa Популарен член

9. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Sakaam da prasam..

Zdravo.. :) , neznam kako da pocnam ama mi treba sovet ,imam 20 godini dosega nikogas ne sum imala odnosi predhodno...pred nekolku dena so decko mi kako da imase nesto ne znam posto ne sum mnogu zapoznaena so tie raboti mozi izgleda glupo ama nemase taka nesto (mnogu) pocna da mi tece mnogu malku krv a drugata den sabajle veke dobiv menstruacija dali bi mozelo da e nesto seriozno ili krvta mozi da e i od menstruacijata zatoa sto kaj i da e trebase da mi dojde denovite , mnogu se plasam i mnogu me kopka toa se plasam deka imam napraveno nekakva glupost :( ;( pisete ve molam pozz..

10. anaa666

anaa666 Активен член

Како мислиш како да имаше нешто?
    Или имавте секс или немавте...
    Ако сте имале нормално е крв да тече за прв пат, не е ништо сериозно :)

sagittarius57 likes this.
  11. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се согласувам со anaa666 не верувам дека е нешто сериозно сигурно дека ти било прв пат си прокрварела нема зошто да се загрижуваш :)

12. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Stram mi e ama ke se iskazam ke bidam otvorena...neplanirano bese onaka naednas malku samo vo moment na vozbuda ne ni bev tolku svesna so se desava...bese mnogu kratko i k...bese mnogu malku vlezen vo mene kolku so znam treba da e celosno vlezen , ne me bolese voopsto nemase ni krv na carsafot , zatoa so ne ni bese namerata da imame seks toj vednas svrse i koga se izbrisav na palomata imase krv ama sosema malku a veke sabajle dobiv menstruacija....mnogu mi e tesko loso se cuvstuvam zbuneto ne mozam ni normalno da spijam...

13. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Можеби не е целосно завршена работата.
    Ако не свршил во тебе, нема ништо страшно.
    Си добила.
    Нема ништо загриживачко :)

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Не е воопшто битно што не влегол цел, битно влегол што значи најверојатно те скинал. Крвта може да не е менструација, може од тоа да крвариш ден-два, нормално е.

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Крвта е најверојатно од обидот да го стави. Си чула за имплантациско крварење, па си ги помешала работите. :) Дури и да има (а нема во сите случаи), тоа не се случува веднаш по сексуалниот однос, туку по вгнездувањето на ембрионот во матката. Уживај, не си бремена сигурно. :)

16. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Ama ne pocuvstvuvav nikakva bolka ic voopsto ne me bolese ni malku...
    So da pravam kaj da odam , bi sakala da odam da se prvoveram samo nekako glupo mi e,so mi preporacuvate? da vidam dali sum skinata zatoa so mene ne mi se veruva i ne sakam da e taka..........mnogu loso se cuvstvuavam :(

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Не сакам да се мешам, ама имаш 20 години и ако го сакаш дечкото, зашто да не?
    Инаку, можеш да си провериш на гинеколог, тој од еден поглед ќе ти каже за сигурно.

18. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Lovely93 , ne daj boze da sum bremena :) tuka sum sigurna deka ne sum toj ne svrse vo mene (vnatre) vi kazuvam deka ne ni bese dovolno vlezen za da se zavrsi taa rabota mnogu malku bese glavata samo ne znam kako da objasnam ne svrse vo mene toj mi vika za da ne napravime nesto pogolemo zatoa svrsev vika i svrse na nego i koga se izbrisa i jas se izbrisav onaka slucajno i togas vidov ama mnogu malku krv epten malku i sega toa me plasi a i menstruacija trebase da dobijam denvovive i sve mi e izmesano....:( nemam na koj i so kogo da spodelam zatoa tuka i vi pisuvam zatoa i se zacleniv tuka...

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Штом си сигурна дека не си бремена, од што се плашиш?

20. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Od toa dali sum skinata po seto ova so vi go objasnav vase gledanje i mislenje ?? I poradi toa mi e glupo da odam za da se proveram za da vidam tocno dali sum ili ne zatoa so ne sum zapoznaena so ovie raboti i ne mi se jasni voopsto sve mi e prv pat