Ние можеме само да претпоставиме. Според мене штом имало крв скината си, ама најубаво е да те види некој (гинеколог) штом сакаш да знаеш за сигурно. И сега не се нервирај, нема каење, сама си дозволила да одиш до таму иако не си сакала да се скинеш.
Треба да се закаже, да, ама за цена не можам да ти кажам затоа што е секаде различно, приватно поскапо државно поевтино и плус зависи од тоа што ќе правиш. Ако ти гледа само не би требало да ти земе многу.
Ги прочитав сите мислења Луткичка и можеби не треба да се мешам но решив да ти пишам иако не сум компетенстна (невина сум сеуште ). Значи имаш 20 години , и како што разбрав дечко ти е и го сакаш. Според мене он треба да ти ја даде најголемата подржка, бидејќи сами односно ти си одлучила до кај ќе иде работата, ако си скината он те скинал ако не си пак он ке ја заврши работата. Ако грешам поправиме , и не се грижи многу , се најдобро
Не, мене нешто не ми е јасно. Прво, како тоа не сакате да имате прв сексуален однос, а имате петинг? Па ваљда знаете што следува по првото, сигурно нема песни да си пеете. Јас кога ќе речам дека петинг не треба да се има ако не сакате да имате односи (посебно за помалите важи), другите ме прават улава, демек доволно било за нивна возраст. Па после откако ќе се зборават со играчки, се чудат што ги снашло, буквално се чудат, зошто не ни знаат што правеле и што се случило. Друга работа. Како тоа ние да знаеме што сте правеле вие и дали сте "скинати" (зборов е во најмала рака смешен)? Па седнете со дечкото или што и да ви е и прашајте го. Се случи нешто или не се случи? Имавме односи или немавме, имаше крв или немаше, знаеш ли ти до каде отиде, отиде ли до крај или не отиде, крај краева прашајте го ме скина или не? Искрено да ви кажам и се чудам како не сте разговарале отпосле. Прочитав нешто дека откако дечкото си отишол, тогаш видела дека имало крв. Како бре претходно не видовте. Што правевте мајко му стара? Ако е искусен он точно си знае што направил, а и да не е искусен, верувај знае. Така што прашајте си отворено, се работи за ваша лична работа. Совет еден до сите помали девојчиња, мислете малце со главата. Ако не сте сигурни во нешто или не сакате да го правите, не го правете. Едноставно е. Па макар бил и Бред Пит. Малце ценете се и почитувајте се себеси. Зошто после нема назад. Многу ме нервираат тралалајски работи, сакам ама не сакам, може ама не може, имавме ама немавме, ама не знам, штознам... Ако сакаш односи, кажи "сакам" и терај на тоа, ако не сакаш кажи "не сакам" и не ни легнувај во кревет со дечкото. Просто ко грав.
Daydream...prvo zdravo. Se gleda deka ste povozrasna zena se soglasuvam so vas da toa e tocno imaat vrska i godinite ama pa i ne e sekogas toa jas imam 20 godini a ne 15 i toa ne e do godinite tuku toa so na nekoj nacin nemam seuste iskustvo steknato za tie raboti kako vikaat za se ima prv pat zatoa i se obratev tuka zatoa sto osven so mojot decko ne mozam so nikoj drug da spodelam i da zboruvam za ova zatoa i se odluciv tuka da pisam , no ima nesto sto ne sve svatile dobro "Прочитав нешто дека откако дечкото си отишол, тогаш видела дека имало крв." toa ne e tocno za da toj me skini mene najverovatno treba da ima i kaj nego krv no nemase nisto,ke povtoram uste ednas za da ne bidi nesto poveke vo toj moment svrse se isbrisa,i jas se izbrisav i vo toj moment kaj mene vidov krv ama mnogu malku epten sosema malku znaci i toj vide! , no edinstvena uteha mi e toa so mi bese period na menstruacija i najverovatno si vikam od toa ke bese krvta (kako za pocetok) a veke sabajle dobiv. Kako sto rekovte da sednam i da razgovaram so nego da toa go napraviv toj tvrdi deka nema nisto takvoo i nema nisto od toa , kazav i predhodno deka ne osetev nikakva bolka voopsto ic a sigurno treba da boli , a vo momentov so me maci e toa od kade bese taa krv malku...vo toj moment
^Не, не сум повозрасна, и јас имам 20 години како тебе. И не беше мислењето само за тебе туку и за уште една девојка што исто низ последниве страни напиша сличен проблем како твојот. Не ми е целта да солам памет, а најмалку па мислењето ми беше во негативна конотација, мислам дека и така ме сфати. АМА баш заради тоа што не си искусна (те сфаќам и знам како е, сите некогаш сме биле неискусни) ќе си седнеш со дечко ти и ќе си разговараш детално и отворено за СЕ. Ако не сакаш да започнуваш со сексуални односи тогаш кажи си го отворено тоа. Зошто, еве на пример, ако ти не сакаше, дечко ти пробал? Како може така? Инаку ако сабајлево си добила, можно е крвта да била од менструацијата. Иако, според мене не мора да значи дека треба да оди до крај па за да се скине хименот, може и само малце да навлезе па да се скине. Така што, ти прво разграничи си со себе, сакаш или не сакаш односи? Ако сакаш кажи му на дечко ти дека си спремна и дека сакаш ама дека се плашиш (пример) од бременост и сакаш да користите кондом барем за почеток. Или ако не сакаш, кажи му дека не сакаш и уште еднаш такво нешто да не му се случи.
Имам едно прашање за вас кои се со поголемо искуство . Другарками треба да оди на гинеколог да и прави ултразвук на јајници и таа ќе оди со мајка и (но девојчето е скинато) и сега и е страв да не се види на ултразвукот. Јас и велам дека тоа не е можно. Па ве молам поправете ме ако грешам.
прво кој ти рече дека мора да биде цел внатре за да те скине? 2. Знаеш ли дека хименот може да биде многу плитко, и со најмала пенетрација да се оштети? Немаше крв? Па колку сакаш ти да има ќило? И нормално и да разговараш ќе каже дека не те скинал, не е глуп да му се закачиш на глава за да те земе. 3. Седни пред огледало и види рашири ги убаво усничките, или нека го направи некој во кого имаш доверба, но и притоа треба да знае како изгледа химен. Според мене она што се случило е дека дошло до мало кинење на мембраната што се нарекува химен, но не е дојдено до целосно пробивање затоа не си почувствувала болка. И ако имаш среќа ќе се појави пофторно крв, кога официјално ќе имаш секс. Отвори го чичко гугал и прашајго, што е тоа химен, ќе ти покаже и како изгледа, и каде се наога, колку длабоко, како да провериш итн. Инаку што се однсува до тоа што рече „Daydream“ дека не требало да имаат младите петинг, не се согласувам. Но да се задржат само на петинг што подразира дразнење без пенетрација, а не да пробуваат малу да влезе, па да се чудат дали било само главата или и телото... Значи петигот и мастурбацијата се многу значајнуи во развојот на младите особи, и никој несмее да си дозволи да ги прескокне тие фази во развојот. ПС Никако не се подразбира после петинг дека следува секс, секако може да си останат само на петинг доколку девојката тоа го сака.
Мила кај сите е различно. а и јас го имав истиот проблем кога прв пат имав односи. Значи тој ме скина но немаше крв (само мн малку видов кога се избришав) по што јас многу се исплашив а и на него му беше чудно. Но утредента кога отидов во веце и кога се избришав имаше крв. Штом сте имале односи (и пе***от влегол во тебе ) сигурно си скината.
Со ултразвук на матка и јајници, неможе да се утврди невиност Бидејки хименот е долу на самиот влез во вагината на половина до 1 т.е неможе да откријат дека не е невина. Но постои една друга можност да рече докторката да ја види визуелно дол да ја прегледа вагинта, кога веќе е тука. Е тогаш може да излезе непријатна ситуација, бидејки штом ќе ги рашити усничките се гледа дали е или не. А пошто е она докторка тоа ќе го примети од прва. Според мене другаркати има 2 опции: Или да ја подготви мајкаи уште од дома, или да не ја води трето нема. Во спротивно може и себе и мајкаи да ја доведе во непријатна ситуација.
викаш влезе ама не влезе до крај.. значи чим влегол без разлика дали до крај или не сте имале намера да имате односи, а со оглед на тоа што е прв пат нема потреба да се плашиш, течење на крв е нормална појава. А и да си скината ништо страшно, ваљда не планиравте во брак да стапите невини
Не е можно да види преку обично ехо, за да види дали е скината или не е треба да си погледне кај што треба. А што не ги разбирам девојчињата што кријат такво нешто од мајките, тоа е веќе друга работа.
И јас го мислам истото нема што да крие од мајкаи бидејќи 3 години е во врска со дечкото и на одмори иде со него, и постојано е таа таму тој кај нејзе.Па и мајкаи не е толку будала 21век е знае дека досега се имале нешто повеќе. Но не и се мешам таа си знае
Jas pred nekoj den pisav , bev vo panika vo vrska so dobienoto i dobiv mi traese dva tri dena kako po obicaj me bolese i stomakot prethodno kako simtomine pred da dobiesh , a sex imavme 2 ili 3 dena pred da dobijam i dobiv ...utre treba da odam na genikolog cisto radi proverka na nekoja infekcija no so majkami ...dali toa sto sum dobila znaci deka ne treba da se plasam od glupavi misli deka sum bremena i slicno ve molam pisete mi i vi blagodaram odnapred **
Штом си добила, значи не си, ама за другпат памет во глава и користи си кондом за да не те боли главата после