falaa najmnogu sekogas koristam megutoa ovoj pat nezz kratko mnogu bese i neznam ni samata megutoa fala najmnogu i jas taka mislam ufffff
Девојчиња мили, мајките ви се најдобри другарки. Посоветувај ја да и каже на мајка и, нека не се срами, иако мајка и сигурно веќе знае, свесна е, па и таа истото го поминала.
Девојки ми треба малку помош. За братучетка ми се работи. Има 22 години, и во врска е околу година ипол. Претходно исто така имаше долга врска, во која имала односи со партнерот без заштита. Бидејќи сега планираат нешто сериозно со овој партнер, таа сака и со него да има односи без заштита, но ја спречува тоа што со претходниот не користела кондом. Не сфатив точно, најверојатно се плаши од инфекции и такви работи. И да напоменам, и двата партнери немале претходно односи без заштита, а и како што таа ми кажа, не ни имало опасност да закачи нешто од нив. Што да и кажам? Има врска тоа што би имала односи без заштита со 2 партнери?(Не двајца во исто време и да ги менува, туку зборам за претходниот со кој веќе имала, и со овој со кој сака да има) Може тоа некако да влијае на нејзиното здравје иако знае дека двајцата претходно имале односи секогаш со заштита, и немаат никакви инфекции и такви работи? Ви благодарам.
еве на пример јас никогаш немозам да свршам ? како да го направам тоа ? како да осетам..? незнам какво е тоа чувство.. пробувам незнам како..
Прв неискусен сексуален однос..Помош ? Здраво ! Јас сум нова на форумот,имам 15 години и сум неискусна .. Јас веќе ги разгледав темите на форумот,но неможам да најдам нешто поврзано и соодветно на моето барање..Мојата приказна е вака..Мене ми доцни менструацијата веќе 16 дена..Што и претхнодниот месец ми доцнеше веќе 2 месеца..Имам менструација веќе 4ри години и редовна ми беше,и зошто во последно е вака ? Исто,вчера за прв пат имав сексуален однос со мојот дечко со кој што одам 1 година,а пред која ми беше другар..Имав болки,но не беше ништо страшно,супер беше.. Во дилема сум..Од што ги имав и тие болки,незнам што всусност почувствував..Незнам ни дали сум скината,пошо не ни протече крв..Не ни знам дали и ми влегол,но веројатно да,бидејќи имав и толку болки а и тој чувствувал..Имавме секс без заштита,дали е можно од несакана бременост доколку онаа безбојна течност од неговио полов орган би влегла во мене ? Дали има место за паника ? Пошто и ми касни и ова..незнам што да мислам веќе..Не сврши он во мене,100% сигурност..Ама денес постојано одам во ВЦ,и постојано ми течи некоја течност,нешто и слично како бело прање,аи стомакот ме боли,ме боли исто и главата,и целото тело бидејќи активно беше 1 час ипол,а јас сум несексуална активна..Дали ќе може да ми ги одговорите некои од прашањава,или да ме посоветувате нешто во врска со ова ? ве молам помогнете ми ,мислам дека сум сеуште мала да споделам со некој близок .
Не ми се верува дека си бремена, овие симтоми што ги опишуваш се знаци пред добивање менструација. Бидејќи си млада и неускусна, а верувам и дечко ти ако продожите со сексуални односи да си корисите кондоми за твоето здравје се работи, а и за да не те боли глава после сексот. Тоа што ти касни загрижува малку, дали имаш матичен гинеколог?Ако немаш ти препорачувам да одиш кај некој и да поразговараш. Од сега си веќе сексуално активна ќе треба да си имаш.Оди од понеделник обавезно и поразговарај.
Опуштете се, дајте си време. Имајте долги предигри и уживајте взаемно со партнерот. Ако девојката е горе шансите за оргазам се многу големи.
Мислам дека треба да се опуштите и да разговарате со вашите партнери, доколку тие се поискусни нека се обидат да ви приредат да го доживеете тоа задоволство и најважно не срамете се да ги кажете вашите желби
Zdravo devojki immam 16god i za prv pat imah seks iskeeno ne uzivav i bese mnogu bolno i se plasam pak da probam , nekoj raboti ne mi se jasni dali jas mozam da osetam ako toj svrse v mene decko mi mi veli ako ne da probame oralen seks no neznam kako odi toa i dali sum dobro vo toa pomognejte mi
Нормално е кога имаш секс за прв пат да не ти е убаво, ама кога веке тоа сте го направиле незнам зошто не би продолжиле и понатаму. Понатаму сигурно дека ке уживаш и дека нема да те боли секој пат. Незнам какво е чувството кога тој ке сврши во тебе, ама верувам дека нема да приметиш, барем ја така мислам. А за орален секс може да биде добро само за предигра а дека ке се задоволиш ти на тој начин не верувам, единствено тој би бил задоволен, освен ако знае како со лижење да те задоволи Незнам дали ти беше тоа прашањето ама ако прашуваш што е орален секс, тоа е кога му го пуш.ш, а тој те лиже. Може да го користите оралниот секс за предигра а потоа нормално да преминете на вагиналниот, и ти задоволена и тој.
Не се плаши, кога веќе си почнала барем заврши ја работата до крај, за подоцна да уживаш. Со плашење и одложување ништо не добиваш, верувај. Пробајте и орален, нема зашто да не, меѓутоа не го запоставувајте и вагиналниот, не ја оставајте на пола работата. Јас на пример, бев многу храбра и не мислев на тоа дали ќе боли и колку крв ќе има, што побрзо сакав да поминат првите неколку пати, за после да не му ја мислам и да почнам да уживам. Инаку, ако сврши во тебе нема да осетиш ништо посебно, евентуално како топличко, течност ќе осетиш. После тоа ќе ја видиш и на гаќичките и кога ќе се бришеш на хартијата. Во секој случај, гледајте да не дојде до тоа, никако. Не си создавајте трауми на овие години уште.
izvinete ama sakam da ve prasam nesto...uste pred dva dena so partnerot imavme nezastiten sex...i ne bevme sigurni dali pocetokot na svrsuvanje bil vo mene ili nadvor od mene..jas kako sto se sekavam od koa pomina edna dve minuti jas se svrtev nakaj nego i toj srvsi...neznam dali da panicam ili ne za bremenost..dali da se napiam od tie antibebi apcinja so se ili ne..a i od denes nekako imam ko kafeni damki na gakjite a mene znae taka nedela dena posle menstrualen ciklus pak 3-4 dena ko znaci za menstruacija da mi se pojavat...neznam sto da pravam ve molam za sovet???
Он би требало да знае дали било внатре или надвор. Како и да е можеш да се напиеш ама ако пиеш мораш вечер или утре сабајле зошто тогаш има ефект. Треба да знаеш дека се си има последици, па и тоа. Вака ние не можеме да ти кажеме дали да испиеш или не, тоа е сепак твоја одлука.
Го делам моето мислење со Emotional123 мислам дека партнерот треба да знае како било и колку е сигурен ....
vi blagodaram mnogu...samo si se nadevam deka nisto ne se slucilo..posto bukvalno jas kako sto vidov toj pred mene s... a ne vo mene pomina vreme duri ja da se svrtam nakaj nego ...a i plus treba da mi dojde na 26 a jas uste vcera imav bolki vo stomak i znaci za menstrualen ciklus ...a hormonsko poremetuvanje mi se ima slucuvano i porano so kafeni damki nedela dena posle od koa mi zavrsi ciklusot
Здраво на сите...значит имам мал проблем..идеме со дечко ми еден месец секогаш кога сака да ме допре за гради јас не му дозволувам затоа што ми е срам,моите гради се мали а и немаат иста големина левата и десната но тој секогаш се лути мисли дека јас не му верувам дека не го сакам и слично,што да правам? може некој совет да ми дадете? дали е тоа нешто со што треба да се срамам или?? плс советувајте мее
Нема од што да се срамиш, на никоја од нас не ѝ се градите идентични, кај некоја се познава повеќе, кај некоја помалку. Игра на природата, не постојат две исти работи, дури и ако се на исто тело. Слободно дозволи му да те допре, секако доколку сакаш. Нека не ти биде тоа пречка, не може цел живот да ги криеш и да не дозволуваш да ти ги допре дечкото, нема потреба а и нормално ќе се навреди.
Нема што да се срамиш , сепак дечко ти е . Ако мислиш дека не треба да правиш нешто поинтимно со него , или ако ти е срам кажи му рано е.. Ма да за гради ако те фати па и не е којзнае што дечко е не е било кој .. И јас си имав комплекси на почетокот на врската мали ми се ова она , сега баш ми е гајле , ке помине некое време ке се опуштиш ке видиш и нема простор за вакви двоумења , ако ти е задоволство и убаво зашто да не