Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. ma4or4e-pp

ma4or4e-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    океј .... ;) :)

2. ma4or4e-pp

ma4or4e-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    фала за совето ... ;)

3. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.767
    Вака мачорче јас ќе ти пишам што имам учено за изостанување на менструалниот циклус (аменореа)
    Можно е кај тебе да има патолошка аменореа, бидејќи претходно си имала мен. и сега ти наеднаш престанала (а не си бремена) . Патолошката аменореа може да е лажна и вистинска (така се дели според причините).
    Лажна настанува поради некои пречки што од матката до вулвата(вагината) крвта не може да излезе надвор и тоа е најчесто заради предебел химен во облик на преграда (ама ти го немаш бидејќи си сексуално активна).
    Вистинската аменореа настанува заради - оштетување на јајчниците, матката,хипофизата...нарушена функција на жлездите со внатрешно лачење или заради акутна или хронична инфекција или пак поради психички фактори.

Лекувањето е морално , значи мора да се открие причината. Како што те советуваа сите , отиди на гинеколог ,тоа не ништо страшно.Ова го пишав за колку да знаш и да те натерам навистина да отидеш , не викај не ми е ништо (можеби не е страшно , отиди и увери се ) Позз :* :*

4. ma4or4e-pp

ma4or4e-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    фала за информацијата ....skyAngel...позз ;) :*

5. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.767
    нема зш фала , ти отиди , нема ниш срамно во тоа ! :* :* :* :*

6. ma4or4e-pp

ma4or4e-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    да знам дека нема срамно во тоа ...ама мене сепак ми е страм ... :$ :* :*

7. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.767
    нема зш фала , ти отиди , нема ниш срамно во тоа ! :* :* :* :*[/quote]
    да знам дека нема срамно во тоа ...ама мене сепак ми е страм ... :$ :* :*[/quote]

ах леле , девојче беее можеби е големо неш , ох леле после ти ќе лелекаш ! оди за твое добро е не е за мое !

8. ma4or4e-pp

ma4or4e-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    да знам дека нема срамно во тоа ...ама мене сепак ми е страм ... :$ :* :*[/quote]

ах леле , девојче беее можеби е големо неш , ох леле после ти ќе лелекаш ! оди за твое добро е не е за мое ![/quote]
    океј ќе ве послусам сите сто ми рековте да одам ...сепак фала на сите .... :* ;)

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    ајде да видиме дали ќе отидеш :)

(ќе го цитираш мојот пост? ) :D

10. ma4or4e-pp

ma4or4e-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    :D ќе отидам ..и ќе ви кажам ...ама фала ептен и тебе :*

11. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Леле бе 100 пати пиша фала, ок е не мора толку да спамираш. Кажи еднаш фала, а не на сите по ред.

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Никој не ми одговори во СДП па ќе пишам тука, од депилација ми излезе модринка на едниот препон и ме болеше многу, дали лошо ме потфати депилаторката незнам, но дали знае некој како да ми изчезне побрзо што да и ставам? :)

13. anickata

anickata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    73
    и мене така ми има искочено и тоа не мала модринка, туку беше огромно во вид на круг :( ставај мраз и мачкај со крема "камагел" се вика од камилица е, мене така ми помина :*

14. martina-srcus

martina-srcus Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    14
    Од кога кажувањето фала е спам ? или си го чула тој збор па не го знаеш неговото вистинско значење па ајде лупај без везе.

15. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Jас кога прашав гинеколог за модрицата што ми излезе ми кажа никако со восок штом ти излага модрица :( ...сепак тоа е нежно место најнежно на телото.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Да но јас се депилирам долго време, а прв пат ми излезе сега, мислам дека е до депилаторката, бидејќи многу некако без осет ме повлече :devil: , се повлече малце ставив една крема хепатромбин и се повлече малку :)

17. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Да хепатромбин е за модринки и многу брзо ги смирува, ок чим не е прв пат па да искочи модрица, мене 1от пат не ми ни потегна таа одма се појави модрица...Ех колку си иам мака сеа за депилирање, те креми те ова те она...А морам некако да се средам :(

18. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Спам е штом едно 10тина пати ќе повтори едно исто, колку само да и се зголемат мислењата. Спам е кога ќе напишеш оф топик, а мислам дека ќе беше доволно едно фала да кажеше, а не да ги цитира сите по ред и на секој одделно да им враќа. Само се трупаат непотребни мислења.

19. martina-srcus

martina-srcus Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    14
    па сега што е потребно мислење а што не е релативна работа според мене ниту едно мислење, на форумов не е несто посебно стручно и со самото тоа е бесполезно, и непотребно.
    а што добива со тоа ако и се зголеми, бројот на мислењата сигурно нема да добие нобелова награда.
    Имаш тука еден куп теми па земи пишувај ако немаш попаметна работа и ти биди таа што ке има најмногу мислења.
    До каде отиде светов се ке направи само да нема другиот нешто повеке од неа па макар тоа нека е и мислење плус на некој форум, навистина жално.
    некој паметен човек рекол иако јас не се сложувам со твоето мислење се ке направам да можеш тоа јавно да го кажес.

20. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Мартина ти очигледно не си ме сфатила мене. Не ми требаат мене поголем број на мислења, туку баш на девојката и сугерирав да не повторува едно исто по 100 пати, затоа што бројот на мислењата не значи ама баш ништо, туку битен е нивниот квалитет.