Вака мачорче јас ќе ти пишам што имам учено за изостанување на менструалниот циклус (аменореа) Можно е кај тебе да има патолошка аменореа, бидејќи претходно си имала мен. и сега ти наеднаш престанала (а не си бремена) . Патолошката аменореа може да е лажна и вистинска (така се дели според причините). Лажна настанува поради некои пречки што од матката до вулвата(вагината) крвта не може да излезе надвор и тоа е најчесто заради предебел химен во облик на преграда (ама ти го немаш бидејќи си сексуално активна). Вистинската аменореа настанува заради - оштетување на јајчниците, матката,хипофизата...нарушена функција на жлездите со внатрешно лачење или заради акутна или хронична инфекција или пак поради психички фактори. Лекувањето е морално , значи мора да се открие причината. Како што те советуваа сите , отиди на гинеколог ,тоа не ништо страшно.Ова го пишав за колку да знаш и да те натерам навистина да отидеш , не викај не ми е ништо (можеби не е страшно , отиди и увери се ) Позз
нема зш фала , ти отиди , нема ниш срамно во тоа ! [/quote] да знам дека нема срамно во тоа ...ама мене сепак ми е страм ... [/quote] ах леле , девојче беее можеби е големо неш , ох леле после ти ќе лелекаш ! оди за твое добро е не е за мое !
да знам дека нема срамно во тоа ...ама мене сепак ми е страм ... [/quote] ах леле , девојче беее можеби е големо неш , ох леле после ти ќе лелекаш ! оди за твое добро е не е за мое ![/quote] океј ќе ве послусам сите сто ми рековте да одам ...сепак фала на сите ....
Никој не ми одговори во СДП па ќе пишам тука, од депилација ми излезе модринка на едниот препон и ме болеше многу, дали лошо ме потфати депилаторката незнам, но дали знае некој како да ми изчезне побрзо што да и ставам?
и мене така ми има искочено и тоа не мала модринка, туку беше огромно во вид на круг ставај мраз и мачкај со крема "камагел" се вика од камилица е, мене така ми помина
Од кога кажувањето фала е спам ? или си го чула тој збор па не го знаеш неговото вистинско значење па ајде лупај без везе.
Jас кога прашав гинеколог за модрицата што ми излезе ми кажа никако со восок штом ти излага модрица ...сепак тоа е нежно место најнежно на телото.
Да но јас се депилирам долго време, а прв пат ми излезе сега, мислам дека е до депилаторката, бидејќи многу некако без осет ме повлече , се повлече малце ставив една крема хепатромбин и се повлече малку
Да хепатромбин е за модринки и многу брзо ги смирува, ок чим не е прв пат па да искочи модрица, мене 1от пат не ми ни потегна таа одма се појави модрица...Ех колку си иам мака сеа за депилирање, те креми те ова те она...А морам некако да се средам
Спам е штом едно 10тина пати ќе повтори едно исто, колку само да и се зголемат мислењата. Спам е кога ќе напишеш оф топик, а мислам дека ќе беше доволно едно фала да кажеше, а не да ги цитира сите по ред и на секој одделно да им враќа. Само се трупаат непотребни мислења.
па сега што е потребно мислење а што не е релативна работа според мене ниту едно мислење, на форумов не е несто посебно стручно и со самото тоа е бесполезно, и непотребно. а што добива со тоа ако и се зголеми, бројот на мислењата сигурно нема да добие нобелова награда. Имаш тука еден куп теми па земи пишувај ако немаш попаметна работа и ти биди таа што ке има најмногу мислења. До каде отиде светов се ке направи само да нема другиот нешто повеке од неа па макар тоа нека е и мислење плус на некој форум, навистина жално. некој паметен човек рекол иако јас не се сложувам со твоето мислење се ке направам да можеш тоа јавно да го кажес.
^ Мартина ти очигледно не си ме сфатила мене. Не ми требаат мене поголем број на мислења, туку баш на девојката и сугерирав да не повторува едно исто по 100 пати, затоа што бројот на мислењата не значи ама баш ништо, туку битен е нивниот квалитет.