Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    се надевам не е бременост,секогаш беше со кондом и проверувавме дали е се тука... сепак ке купам тест ке проверам .. ти благодарам

2. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Или и напраил фнта дечкото, го ставил а потоа го извадил. Поверојатна ми е оваа варијанта отколку да останал внатре. Бидејки ако останал внатре ќе чувствувала болка при сексот, а и потоа би имала чувство дека има нешто внатре.

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    :x :x :x

Прво, се разбира дека нема да чувствува болка од едно парче латекс, ми се случувало и мене истото и не сум осетила. А ако си занесен во сексот ќе осетиш дека има нешто внатре (освен тоа што треба секако)??
    И да, тој е бесчувствителен гад и го извадил кондомот без таа да знае, а згора на тоа таа ништо не ни приметила нели? Не можам да те разберам. :shake:

4. Osamena-Srna

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Ни јас тебе неможам да те разберам како тоа тебе ти се случувало кондомот да ти остане внатре? Као тоа е секојдневна појава па ете ни се случило на сите. Знаеш ли колкуви се шансите да се извади кондомот? Помали од 1% бидејки така е направен да од внатрешната страна се лепи за половиот орган а од надворешната е лизгав. И не си валјда до толку без осет да не осеќаш дека имаш нашто внатре. Значи кога пишуваме овде треба да бидеме малку со осет и да не ја злоупотребуваве онаа реленица „ и мене ми се случи истото“ и со тоа да ги доведеме другите во заблуда. А зошто мислиш дека нема мажи кретени, кои би го напреавиле тоа? Инаку сигурна ли си дека можеш да почувствуваш дали е со кондом или не доколку ти ги врзе некој очите? Јас мислам дека тешко можеш да направиш разлика, или поточно нема шанси да направиш разлика.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не ми се случило скроз да ми остане внатре затоа што сме приметувале на време за среќа, а да излезе од кај него и да остане некаде на површината се случило неколку пати. И да, сигурна сум дека можам да почувствувам разлика и тоа голема, затоа и се имам изјаснето дека сум против кондомите доколку партнерот е стален. :)

На makedonkamak и natemila им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    91.130
    Osamena-Srna само да те прашам , ако не си сексуално активна како можеш да донесуваш заклучни мислења и да тврдиш дека нештата се баш така како што кажуваш :?: (извини али чудно ми е а и смешно)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Osamena-Srna

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    За некои работи не е потрено да ги пробаш за да знаеш, туку тоа спаѓа во општи знаења. Дали треба да скокнеш од зграда за да знаеш дека ако го напраиш тоа дека ќе се повредиш? Дали треба да се фатиш за голажица за да знаеш дека ќе те утепа струја ако го направиш тоа? Дали треба многу мозокза да сватиш дека доколку имаш страно тело во себе дека ќе го чувствуаш како такво. Главата е за да се размислува а не само да служи како украс.

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    91.130
    Девојко кај сите е разно неможеш ти да кажуваш како треба да биде туку свати како всушност е таа работа ... Едно е општо знаење друго е лично искуство така да овие два збора имаат многу разно значење. И те молам не давај примери за гола жива ,и скокање од зграда когаа немаат врска со темава :D

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Osamena-Srna после поставеното прашање овде се јавив на мојот гинеколог да го прашам и да и закажам на личноста за која што прашав, докторот рече дека е можно и дека се имало сличувано, иначе и е прв дечко и не е упатена во сексот, немала односи без кондом и затоа може не ја приметила разликата, Јас имам 25 години имам и 5 годишно дете но до сега не сум слушнала дека неможе да се случи тоа, Но бидејки беше неработен ден кога мене ме прашаа за совет а јас незнаев што да одговорам поставив прашање овдека, за барем од малце да знам дали се случувало и на друг, иначе денеска има закажано на гинеколог па ке видиме сто ке каже тој позз и фала на другите за одговорите.

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Bev sega po mala nuzda i imav krv na hartijata...
    Ne me pecese,ne treba da mi dojdi vo minus sum momentalno ne mozam na
    ginekolog da odam. Nekoj sovet? I da,imam redovni odnosi-nezastiteni...
    izvinete za lat.od mob.sum

11. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Хмм, немаш некоја идеа зопто може да ти биде ова?
    Ако мислиш дека е некоја инфекцинја пробај одмивај се со чај од камилица и сода бикербона.
    Пудобен долен веш и можеби тест за бременост :^)

12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Едно е да не знаеш која е разликата да имаш секс со и без кондом, ама да не приметиш дека некој го ставил, а потоа го вади? :^)
    Едно е да испадне кондомот за време на секс, ама некој да го извади и да не приметам- нема шанси. Како прво тие морале да престанат со секс за да тој го стори тоа, мислам дека не е можно за време на самиот чин да извадиш кондом. Потоа, и да немало никакво светло, сигурно би слушнала некој звук при вадењето.
    Се извинувам за офф- топик, ама разговарај со твојата блиска личност и стави и до знаење дека совесен маж не би го направил тоа. Сепак не е мала работа некој да ти каже дека го наместил кондомот, а потоа да го снема... На крајот на краиштата, таа е во паника и би можела да има проблем, а него баш му е гајле...

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Nonstop sum po obicni gaki...a stvarno neznam od shto bi mozelo.
    Dali e mozno od ovulacijata oti eve osekam i nekoja tapa bolka vo jajnicite...

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    кондомот стварно беше луге внатре во неа, кога отидовме на гинеколог докторот го извади, срека небеше многу ватрешно, и рече ова се случува повекето на неискусни сто не го ставаат кондомот како што треба или пак ако се купуваат кондоми од трафики, срека на крај работата заврши како што треба.Фала и на вас за секој совет поззз.

15. Senoritaa

Senoritaa Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ве молам помогнете ми, на првиот однос немав крв и дечкото не ми верува дека сум била невина како можам да го докажам тоа ,вели дека требало да ме прогласат за ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН .Нели може на првиот однос да не се скине хименот бидејќи некој се поеластични .
    Гинеколог може ли да ми помогне во ова ?
    Колку од жените немаат крв на првиот однос?

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    При сексуален однос се кине хименот но може да потече крв а може и не. Значи зависи кај кого како. Кај секого е различно. Гинекологот може да провери дали си скината навистина и да те советува. А колку од жените немаат крв на првиот однос е 50-50.

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Хаххаах,заблагодари му на дечко ти во мое име,ме насмеа со изјавата :D

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Мило ми е што добро се завршило, а еве и сега доказ и на Osamena-Srna. :D

Be-yO-nCe, не верувам да е од овулацијата, јас мислам дека треба да направиш тест за бременост штом имаш незаштитени односи. И пиши што си направила и ако ти треба додатен совет. Со среќа. :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Seidzan

Seidzan Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Женски нова сум на форумот ... знам оти сте поискусни од мене и сакам нешто да питам.. значи имам 17 год и имам дечко .3 месеци сме заедно до сега не сме имале секс само се триеме ... :$ ... и пред некој ден проба да пентира во мене сосем малку но не осетив голема болка ама ми беше чудно и веднаш му реков да престанавме .. кога си отидов дома , имаше крв ... но пред тоа јас имав менсторација се консултираф со една девојка ми вика немат ништо чим не течиш повејке немаш ништо но сепак сакав и вас да ве прашам девојки вие сте по искусни и повејке знаете девојки дали е можно да се случи да го имаш првио сексуален однос без да осетиш имам уште 2 прашаjna дали е можно да се случи да го имаш првио сексуален однос без да осетиш болка и дека ти пентирал внтаре болка и дека ти пентирал внтареи дали е можно да те скини ако ти го стави прсто во вагината ви благодарам унапред очекувам ваш одговор :)

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.622
    Според ова можно е да те дефлорирал , не мора да значи дека незнам колку мора да те боли , кај некои боли многу кај некои ич , така е и со прокрварувањето . Мислам дека крвта не ти е од менструацијата , мислам дека е од кинењето , а за количината пак ќе кажам релативно е на некоја две капики , мене 3 дена ми течеше крв количински и не многу , ама ете имаше. Ако си не сигурна на гинеколог на преглед и ќе ти каже точно.