Одев со еден дечко година ипол тој уставри и ми беше прв дечко имав 15 години и он нонстоп ми зборуваше за да имаме односи. Јас не сакав зошто бев мала а и не бев спремна на нешто такво ама он не го разбираше тоа и од коа го одбив он почна ладно да се понаша онака бевзеа дури имаше и моменти коа ми викаше за што да одиме коа не сакам да имаме односи како само за тоа да ни беше врскав... Вршеше преголем притисок врз мене... и една вечер он беше сам дома и веќе незнаев што да правам како да го одбијам ( сум била глупа да сум сега уште одма ќе сум раскинела ама на 15 години што друго може да мислиш) и таа вечер требаше да имаме секс, ама јас бев премногу напната чуствував дека тоа го правам проти своја волја само за да не го изгубам... и се обидовме и за срека не бидна ништо.. и него му беше прв пат и неможеше да погоди да влезе во мене ништо он само што ќе ме допреше за да влезе во мене јас викав дека ме боли ама и он неможеше да погоди а и валјда и јас сум била премногу стегната и таа вечер не бидна он се откажа... и другата ден ми викаше пак да се обидеме ама јас не сакав..Па бидејќи не бидна ништо ми рече да му го фанам пенисот и да му го дркам но и така не успеа да сврши (се извинувам малце ми е незгодни вака да пишам ама морам ).. Предходно ме имаше фанато за градите а и не се секавам бас најдобро незнам дали ми ги има и бацено веќе ми се избледни сеќавањата што како точно се случувало.. и така одевме уште 5 месеци и не се случи ништо се олади мегу нас и јас му раскинав... Па така мојот прв однос се случи на 17 години со сегашниот дечко и беше стварно големата разлика зошто сонего јас самата посакав он никогаш не инститираше ми рече еднаш ама му кажав дека не сум подготвена и знаеше да ме свати и да ме чека ... и така кога се случи тоа он знаеше многу добро да ме опушти и не осетив многу болка... АМА ПОСТОЈАНО МИ СЕ МОТА ВО ГЛАВА ЕДНА МИСЛА ДЕКА НЕВИНОСТА СУМ ЈА ИЗГУБИЛА СО БИВШИОТ ИАКО НЕ МЕ СКИНАЛ ОН ... ЗНАМ ДЕКА ЗВУЧИ ГЛУПО НО ПРОЧИТАВ МНОГУ СТАТИИ ДЕКА НЕВИНА Е СЕ ДОДЕКА НЕ ЛЕГНЕ СО МАЖ И УШТЕ ШТО НЕ ИТН ... СПОРЕД МЕНЕ НЕВИНА ЗНАЧИ ДОДЕКА НЕ СЕ СКИНЕ БАР ОД СЕКОГАШ СУМ МИСЛЕЛА ТАКА И ТАКА СУМ УЧЕЛА ШТО Е ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ И ДА СЕ ОТАРАСАМ ОД ВАА ГЛУПА МИСЛА ...???ВЕ МОЛАМААА СПОРЕД ВАС ВАШЕ МИСЛЕЊЕЕ !!!
Ќе ви кажам девојки ама сепак не избрзувам можи нешто некое капиларче ми пукна..Везе немам..Ке почекам ако не ми дојди навреме сигурно ќе направам тест!Фала ви многу!
Што се замараш девојко?!Ајде сега пример јас имам спиено со другар и тоа сега значи дека мене не ме скина дечкото туку другар ми дека спиев до него?!
незнам зошто се замарам ... се каам многу за сите тие работи што ги имам превено со бившиот што многу работи сум ги дозволила а сум била мала за такво нешто (дркање, итн) ама немозжам ништо да вратам... и поради тоа ми се мотаат тие мисли дека првиот однос сум го имала со бившиот итн....
Мала си била,добро е што не си дозволила нешто повеќе...Значи опушти си се сите сме направиле по некоја глупост и сме мислеле поинаку порано...Ти си знаеш дека не било така,дечкото твој знае дека ти беше невина пред него... Ами скраја да е ако се замараш вака ако се скараш со сегашниот како ке продолжиш понатаму...Затоа само опуштено
Значи помогнете ми више аман умрев. Имам 2-3 години проблем со кандидава и ми пукна филмот веќе. На почетокот ме чешаше и печеше но последнава година ипол-две веќе не. Имам пробано со вагиналети,креми,камилица,сода бикарбона,не сум се миела со купка долу но неможам така непријатно се чувствувам затоа што на клиторисот има како бели парчиња,многу мириса,само што ке се избањам и ке отидам во вц после 1-2 саати,кога ке соблечам гаќичките веднаш мириса,бело прање имам многу,незнам веќе се сум пробала за кандидава,и памучни гаќички носам. А таа гинекологот последен пат бев пред 1 година и не одам кај таа веќе,одам барам помош а таа ми вели ‘‘мачкај се со канестен (како ли да се вика) и ќе ти помине‘‘. Е се мачкав аман 1 месец секој ден измиј се,намачкај се,вечерта пак,измиј се со вода,чај,содабикарбона,намачкај се,и не ми поминува,пак имав бели парчиња,многу мириса,многу бело прање,сексуално активна сум година ипол. И дечкоми пиеше апче што ни даде гинекологот,и јас се напив за да не си пренесуваме еден од друг,него му се исчисти а мене не. И пак му пренесов затоа што не користиме заштита,плус многу ми е непријатно кога имаме односи,и он знае за се ова и пред да се видиме вечерта ке се измијам,одам кај него и мириса ужасно како да не сум се бањала 3 недели,и цело време му се извинувам и знам дека и него му е непријатно. ПОМОГНЕТЕ МИ ВЕ МОЛАМ ШТО ДА ПРАВАМ ВЕЌЕ НЕЗНАМММММ !!!
Како може да ти се мота таа мисла, се разбира дека си била невина ако тврдиш дека со претходниот дечко си немала односи, тоа што ти си била гола и што тој неможел од возбуда да има односи со тебе не значи дека си изгубила невиност, невиноста се губи со првиот секс и тоа е тоа позз и се најубаво
Појди си кај друг лекар кандидата се лечи лесно а дури да појдиш кај лекар пробај со камилица...Само направи ја појака клај неколку кесички и остави ја да се подолади да се смлачи и одмиј се... А сапуни долу никакоо!Има сапуни што само му олеснуваат на бактериите да се пробијат... Одмивај се вака 2 пати дневно 3 дури да појдиш на лекар,мислам дека ке ти се подсмири,мене камилицата многу ми поможва за било што,а не можам ни да замислам колку е незгодно така...
Девојки чисто информативно ме интересира дали ако еднаш си имал секс, и тоа било пред долг период, дали вториот пат ке има некакви разлики освен тоа крв и поголема болка?? Нешто како одма лесно влегува пенисот или ?? Јас сепак се си мислам дека треба малку напор при секој секс,при првото ставање??
Ставај канестен,павловичева,миј се цело време со чај од камилица и кантарион(посебно кантарион,зошто чисти),многу често миј се,пиј јогурт многу ...јас го имав истиот проблем и ова се ми помогна многу,ми кажаа дека јогуртот многу помагал на некој што има кандида,ја уништувал и со кандида гледај да не внесуваш мед многу (ако имаш обичај да го јадеш во нешто или како и да е ). Пробај се ова редовно и ќе видиш дека ќе ти помогне. Испробано
Не не , мислев дека за разлика од првиот пат нема да има крв... По втор пат нормално хименот нема да се кини нема крв да имаш.. други разлики сакам да знам
Ахаам...Меквин,тоа зависи од жена до жена...Зависи од моментот,колку ти го сакаш тоа итн...Можеби ќе осетиш малку болка ама задоволството е поголемо нели?!
Зависи што се подразбира под тоа "долг период". Се мисли на денови, недели, месеци или години? Може повторно да има мала болка ама тоа само додека влезе, првите 5 секунди. Друга разлика при подолго апстинирање нема. Барем според мене. Спојлер Се сеќавам дека имавме случај на фемина каде што девојката имала еднаш или два пати односи, па немала 4 години. Кога после тие 4 години имала односи и' течело крв и имала болка исто како прв пат. Најверојатно имала крв бидејќи ни првиот пат не се скинал хименот, а болката била присутна бидејќи тоа е премногу долг период и вагината делумно ја изгубила еластичноста.
па немавме односи он неможеше да погоди да влезе во мене и ја бев многу стегната исплашена и така не се случи ништо . фала ви поздрав
И кај мене имаше малку крв и бааги болка при првиот однос после 2 год , а предходно си бев сексуално активна најнормално , кога го прашав гинекологот ми рече можно е да пукнал капилар
Здраво феминки. Пред околу месец и дваесетина дена со дечко ми се мазевме и чепкавме, и кога појдов дома во вц на хартијата имав малку крв кога се избришав, и следниот пат кога бев во вц пак. Следниот ден добив, тоа беше отприлика 9ти Октомври. Да напоменам дека пред тоа сум немала односи со никого. Претпоставивме дека ме скинал со прст несакајќи, меѓутоа јас ништо не осетив. Од тогаш еве сеуште немам добиено менструација, но никогаш не ми е редовна, односно 2 месеци добивам на време па после третиот месец немам и после ќе добијам на сосема друг датум. Менструација имам од 10 години, а сега имам 21. Пред една недела за првпат имавме сексуален однос и јас не почувствував болка, и од тогаш сме имале неколку пати и има само некоја минимална болка на почетокот кога ми влегува. Е сега, два дена после првиот сексуален однос добив болки во долниот дел на стомакот и почна да ми се гади (овие симптоми ги имам секогаш кога ќе добијам и првите два дена од менструацијата) и вечерта на гаќите имав како потемна крв ама не многу. Од тогаш уште 2-3 така сум имала болки, но еве се уште немам добиено. Во вторникот после односот забележав малку бледа крв на кондомот, а после кога идев да се истуширам забележав 3 ситни точки крв на гаќите. Завчера исто така добив болки во стомакот и кога бев во вц се избришав и имаше крв како за добиено, меѓутоа од тогаш не ми тече на гаќите само 2-3 кога ќе се избришам има крв на хартијата. Дали на некоја и се има случено нешто слично? :/ Помош
Таа крв после мазењето и чепкањето не ти била од тоа, туку ти била од менструацијата. Со прст НЕ МОЖИ да те скини. Според мене, ништо страшно не е ова, но и кога веќе ете си започнала со сексуални односи треба да посетиш гинеколог. Тој најдобро ќе ти одговори на сите прашања.
Сакам да прашам нешто. Последниот однос(незаштитен) ама не сврши во мене ми беше на 16.11.2013. Требаше да добијам на 20.11.2013 ама не добив. Ми каснеше 8 дена и многу се исплашив и отидов на гинеколог. Ми направи вагинален преглед и рече дека не гледа ништо но за посигурно да ја проверам крвта. Ми земаа и крв и тестот излезе негативен. Ете денес е 30.11 и јас сеуште немам добиено. А докторката не ме праша когап оследен пат имав однос па си велам да нее премногу рано и затоа тестот од крвта излегол негативен. Инаку овој месец беа и колоквиумите, стресови, ја променив исхраната јадев секој ден брза храна .. Незнам што да мислам