Не мисли ништо, опушти се малку, премногу си се нервирала последниот период... Реално друго објаснување нема, значи после 5 дена резултатите се точни, кога правиш тест за бременост, дома- ама гинеколог и тест на крв- па каква уште потврда сакаш да добиеш дека не си бремена? Опушти се малку, прочитај некоја добра книга, гледај некој добар филм, излези во чаршија, кафана, прошетај или не знам веќе што.
Najdobar period za seks,za da se isbegne nesakana bremenost Sakam da se konsultiram so vas, koj del od mesecot praktikuvate da imate seks, se so cel da izbegnete nesakana brenost...dali e toa periodot vednas po zavrsuvanjeto na menstrualniot ciklus t.e.narednite 7 dena po ciklusot ili moze i podolgo...ve molam za sovet od poiskusni, imam 22 godini no sepak ne se cuvstvuvam dovolno iskusna za ovie temi iako veke godina vreme imam seksuaalni odnosi so decko mi...pozzz fala vi odnapred
Najdobar period za seks,za da se isbegne nesakana bremenost Наредните седум дена после циклусот ти се плодни. Не знаеш кои се плодни денови? И сексот не практика, едноставно се случува. Не можеш да го практикуваш во одреден период, а во одреден не.
Еве ,сосема не искусна во ова поле сум и имам еден проблем ,после малку чекање решив да ја изгубам невиноста со дечко ми .. и проблемот е што и двајцата ајде ајде со океј и едвам чекавме и на крај имаше проблеми со ерекцијата и не му се дигна ... побавме2-3 пати но ништо што би било проблемот дали може да биде проблем повторно на следната стредба или ве молам за одговор побргу
Можеби треба да имате малку подолга предигра, оние нежни допири, галења, нежни бакнежи. Сепак кај некои тоа не оди така лесно треба малку да се потрудите. На пример ние имавме проблем првите 2-3 пати премногу беше запален и многу бргу сврши. И треба да се чувстувате и двајцата запалени еден кон друг да се привлекувате. Треба да пробате повеќе пати ако не ви успеало за прв пат.
devojki prvo izvinete na fontot ama od mob nemozev da go smenam aj malku help imam nekie cesanje na vaginalniot otvor poslednive denovi i zgolemen bel gust sluz se mackam so kanesten denovive ama samo odokolku na otvorot taka da ne deka dobiv nekoja reakcija treba da dobij denocive pa moze da mi preporacate da probam so nesto ili itno da idam ba ginekolog?
Измиј се со чај од кантарион неколку пати или камилица и би требало да помине.Може е некоја мала инфекција,ако се сомневаш подобро оди провери.
штом те чеша и имас густ исцедок тогаш имаш кандида, земи гинекс форте или гинекс 3 вагитории и ке се среди верувај, јас го средив исцедокот со нив, малку на диета без благо и многу јогурт и промивки ос чај од камилица, невен жалфија или сода бикарбона веднач ке ти биде подобро...
Девојки ќе ве молам за одговор! Пред неколку страници поставив исто прашање на кое една од феминките само се исмеа. Но не сме сите информирани доволно. Имам 14 год. и со претходниот дечко пробувавме да имаме односи но не ме скина. Е сега ме интересира дали кога ќе појдам на гинеколог ќе ме прегледат и вагинално, ке ми направат ПАП тест. Или тоа се прави само ако хименот ти е скинат?
ПАП тест можат да ти направат само ако хименот ти е веќе скинат, и во друг случај, ако сакаш гинекологот да ти го скине. Нема вагинално да те прегледува ако му кажеш дека досега не си имала односи. Не се плаши. И немој да имаш односи, мала си!!
Хаи!!! ... Имам еден проблем вчера како да ми дојди или не ?! ме болеше стомак како за менструација отидов во вц и што да видам лом ...потоа веќе не ми течеше како што треба да биде една менструација,само по некоја капка и толку ... сакам да одам на гинеколог,но страв ми е сум била до сега,но што може да биде се плашам ... а иначе до сега не сум имала вагинален само анален ... по правило на 9 треба да ми дојде ...ве молам за помош ако некој знае да ми каже што би можело да биде ???
Чудно ми е бидејки до сега ми се нема случено. Сабајле имав бело прање,но ова воопшто не личеше на бело брање. Беше многу по течно,да појаснам личеше на сперма. Многу истече.Се прашувам што може да биде,бидејк до сега не ми се случило. Сум имала бело прање,но не вакво. Ова изгледаше како да некој да ми свршил внатре,па спермата излегува надвор.
Девојки , дајте некој совет Имам како да го наречам ... мозолче, кај препонот (измеѓу клиторисот и препонот кај ногата значи некаде на средина) Си стои веќе неколку месеци, ми се направи од депилација изгледа е од поткожно влакно но е поголемко колку бадем кога се капам омекнува и малку ќе прицнам излегува гној но малку бидејќи ме боли неможам да стегам повеќе. Го имам мачкано и со алхохол се намалува понекогаш но не е изгубено сеуште, денес ме боли не знам што да му правам Кога се депилирам го одбегавам тоа место, но веќе ми оди на нерва
Кожен доктор! Поминало времето кога би можело мозолчето да помине само од себе. Не знам зошто и до сега си чекала. Закажи си кај стручно лице ке ти препише крема или како и да мисли да го истретира и готово. и зашо не пали грижата за здравјето,малку за мотивација: Па нова година доаѓа, што ако ти се посреќи со некој дечко.. како ке му се соблечеш?
не се плодни наредните 7 дена. Значи пример денес добиваш (1ден) и независно од тоа колку ти траела менструацијата, по 14дена од денот кога си добила си во плодна фаза, односно од прилика 12ти,13ти,14ти (највеќе), 15ти, 16ти се така поризични. Но ако дечкото не ти сврши во тебе немаш гајле, исто така и во неплодни денови ако сврши во тебе не значи дека си безбедна. Се е релативно Али математиката за плодност е таа
под плодни денови спаѓаат деновите од кај 12-до кај 18 ден од циклусот што значи си добила на 01,12,2013 година и плодни денови ти се од 11 .12.2013 до некаде 18.12.2013 не треба да избегнуваш секс во тој период туку да имаш заштитен секс со кондом најдобро а останатите денови демек се неплодни ама и таму нема математика така да не се води според ова кај мене беше плоден 23 ден али си имав циклус на 40 дена некаде
Здраво феминки! Прво не знам дали оваа е соодветната тема за мојот т.н проблем. Веке месец време се гледам со еден дечко, убаво ми е со него, но има нешто што не ми дава да почнам врска со него. Се уште не сме имале односи само заради тоа што јас не сакам да брзам, а тој иако вели дека може да чека гледам дека едвај се контролира. Претходната вечер проба да ме опушти иако не му успеа баш, и лека полека стигнавме до хендџоп (ух само кога ќе помислам ми се гади) и тој сврши. Не сум мала, имам 21 година и се уште сум невина, но не ми се брза, затоа што не сум сигурна дека сакам да бидам со него. Верувајте тогаш,по тоа а и уште се чувствувам грозно, не дека којзнае што биднало, ама имам грижа на совеста, не можам да се поднесам. Тој уживаше целото време додека јас се обидував да се опуштам и не успеав. Денес цел ден размислувам за тоа да прекинам со него, не за друго туку заради тоа што тој е загреан, а ја сум скроз ладна. Тој е машко што секоја девојка би го посакала, но едноставно јас не осеќам никакво задоволство и само повеќе го залажувам, а и јас се лажам. ... ве молам за совет...Благодарам!
^Па ако си сосема ладна и рамнодушна кон него и не ти се допаѓа,остави го.Сама си одговори на прашањето
Јас го имав истиот проблем и прво бев во градска болница и ми рекоа да го мачкам со ациди борици па да дојдам на преглед, ама отидов на одмор и најверојатно од морето ми оздраве и ми се нема направено гној. Сепак и кога се вратив отидов во 8ми септември кај една од најдобрите кожни докторки,, ама она очигледно соработува со некои штом ми предложи креми со цени од кои боли глава....така да или отиди си на лекар пошто можно е да ти го сецнат (они ќе ти кажат) мачкај го со ациди борици, а исто така имам слушнато дека коњската маст спречува појава на такви бубулици...