Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Девојки пред некое време почна да ме пече кога ке имаме односи дури неиздржливо беше и ајде јас појдов на гинеколог ме прегледа ми рече немам ништо,чиста сум само PH вредноста во вагината ми била нарушена и ми препиша Linex lady. Ми помогнаа, немав никакви проблеми и сега еве пак, после 2 месеци почна да ме пече и чеша.Ужасно чувство..Немам бело прање,само невозможно е да имаме односи оти многу ме пече и ме чеша. Ке ми препорачате ли некои вагиналети се.се само да помине чудово и да се опуштам...

2. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Лекар му е мајката. Оди на матичен и кажи што е проблемот и ке те упати на кожен лекар. Таму се што треба ке ти кажат бидејки очигледно е дека не се работи за обично мозолче. :/

3. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Чим несакаш да спиеш со него,а очигледно е дека дечкото сака одма да те легне после малку време и тоа не си во врска со него,невиноста зачувај си ја. Не ја давај на некого што не сакаш да ја дадеш,ке запознаеш некој што ке го сакаш и ке те сака и ке го направиш тоа од љубов а не од што мораш,во денешно време машките ценат девојки над 20 години што се невини,а има и такви што сакаат да ги искористат како твојов случај. Чим несакаш тогаш немој,прекини со него.

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    гинекс форте јас ги имам користено задоволна сум а и на билна база се пробај може ке ти помогнат да се откачиш од тоа чешање досадно и да биде ок, ако имаш чешање и пецкање и нарушена вагинална флора мислам дека може да имаш кандида,,,,

5. Elekttra

Elekttra Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Сигурно е кандида. Зато нема јадење грицки, чипси, благо никако. Најмногу од бладо се фаќа, цигари алкохол јок. И пред да имате орален секс со дечкото мијте си ги забите :D

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  6. srcu6666ka

srcu6666ka Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ме занима дали испуштанјето гасови е некој знак за бременост..не од искуство или слично туку сум прочитала некаде и ме занима хахахаха

7. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    јас не сум слушнала за таков податок, а подуеност и испуштање гасови може да е поради нарушена цревна флора, јас имав такава подуеност особено пред да добијам мензис, и кога испадна дека тоа е таа проклета кандида ми се смачи од неа.....и така гога си поцнав со диетата против кандида сега стомакот пу пу ми е рамен и нема подуеност и гасови и ништо не ми е сега, мене од тоа ми беше....поззз

На TIGRICA123 и wanna.know им се допаѓа ова.
  8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954

Мене ми доцни еве веќе 3 дена ќе почекам до утре ако не ми дојди правам тест о боже веќе почнуваат паники да ме фаќат!Ама што и да излези ќе биди во ред,мислам! :)

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.187
    Beyonce се надевам дека се ке биде во ред,извести не кога ке го направиш тестот.Поздрав

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Taman kupiv test oti ne mozev da docekam i ke go pravev na rabota odam vo vc i tadaam mi doslo! :rofl:

На minniemaus и wanna.know им се допаѓа ова.
  11. Cvetankaa

Cvetankaa Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Хеееелп луѓе бее.. имавме и знаете ми каснеше и направив тест и негативно .. и сеа еве ме болат градите ама уште не ми иде.. :/ виа денови и апчиња примав и ме страв ама уште не ми иде се плашам..

12. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Ќе ти дојди за некој ден почекај можеби од апчињата е!Ако не ти дојди за 1 недела повтори го тестот!

13. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    девојки, ми препиша гинекологот флажил таблетки, за мозолче кое ми се има направено на препонот, (корен од влакно било)
    Ама упатствово е коса да ти се дигне од несакани дејјства, индикации... што ли не
    Ги имате ли пиено /

14. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Во глобала тоа со несаканите дејства е повеќе теоретска можност него практична.

15. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    Девојки од Пап ми е заокружено 5.Бенингни клеточни промени, 11.Клеточни промени што асоцираат на вирусни информации и има допишано хпв, 13.Инфламација(влкучува тимична обнова),
    докторот ми даде да користам Ацидосалус вагиналети 3 месеци од кога ќе ми заврши менс. за имунитет биле.. и по 4-6 месеци пак да направам пап да видиме како ќе бидат резултатите па ако имало потреба ќе сме правеле дополнителни испитувања како типизација и слично, незнам сега дијагнозава дали е добра или загрижувачка :( доколку некој се разбира или имал слична дијагноза нека ме информира и што е тоа типизација ? :)

16. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Не дека знам да читам резултати али ова би требало да ти даде некаква слика одприлика:
    5. значи имаш некакви промени кои не би требало да ги имаш, но се бенигни (односно не се малигни и не се опасни...но сепак не се нормални)
    11. и 13 се ваљда јасни
    типизација е за одредување на промените од кој тип се, бидејки хпв предизвикува различни промени, тоа се прави со земање брис или евентуално со земање на мал дел од ткивото кои потоа се носат на испитувања за да ја класифицираат промената

Се надевам помогнав :)

На sagittarius57 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. milena04

milena04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    јас и дечкоми сеуште немаме односи.. е сега јас се обидував да го задоволам со рака.. ама повеќе пати не прекинаја и почнувавме одново и одново и на крај токму кога требаше да сврши почна да офка и ми кажа дека го болело.. и јас прекинав ..и навистина пенисот му поцрвена а јас не стегав многу и не ни беше ни прв пат го имаме правено тоа многу пати досега и никогаш не се случило ништо слично.. можи некој да ми кажи дали ви се има случено односно на вашиот партнер и во шо е проблемот? бидејќи ние и двата сме неискусни..не знаеме како да си помогнеме :worried:

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  18. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    од многу стискање и на суво можеби кожицката се иритирала и затоа го болело....полека, нежно и малку влажнење одвреме на време.....и ок ке биде и релакс, нежно не крвнички да го стискаш колку само да сврши, уживајте првенствено тоа е.

На milena04 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. milena04

milena04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    а на пример што би можеле да користиме за да не биде на суво ? :?:

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот