токму така битен е квалитетот, само не те сватив зошто тебе тоа ти пречи па не ти пишува дома на зид, или во твоја тетратка, па да ти пречи на крајот на краиштата и твоето укажување кон неа зазема непотребно место но како и да е би сакала само да чујам зошто тебе тоа ти пречи што таа комуницира посебно со сите тие на кои она мисли дека треба да им се заблагодари.
^ И‘ пречи, затоа што девојчето спамираше. И не, тоа не го пишува дома и‘ на ѕид, ниту во тетратка, но го пишува во Правила на форумот кои ти изгледа не ги имаш прочитано. Затоа ти препорачувам да го отвориш линков.
Ок кога веке толку ги почитуваш правилата, да те прашам дали секогашго почитуваш правилото т.е законската одредба за не фрлање отпадок на јавно мест, казими дали никогаш не си фрлила мастика, ливце, или не си плукнала на јавна површина. Кажи ми дали никогаш не ти се случило да се бакнеш читај лапаш на јавно место што исто така е забрането според некои правила пред се морални. така да немој да ми глумиш финока а дали некој ги почитува правилата на сајтот или не има администратори, кои се задолзени, да одлучуваат за тоа а наше е да одлучиме дали ке бидеме тука или на некој друг сајт, така да не се вознемирувај ти за работи што не се во твоја надлежност. И на фејсбук има правила кои се добро стокмени и ги поминале сите законски одредби ви целиот свет па казжими кој ги почитува во буквална смисла. Така да не се пали како младо мајмунче на банана и не се замислувај дека ти си таа која треба да ги штити правилата на овој многу “битен“ сајт.
Мачорче имаш 16 години можеби се уште менструалниот циклус не ти е стабилизиран.И мене на овие години не ми беше и не по три првиот пат не ми дојде и 7 месеци.Но тоа беше првиот пат.Фино лепо бев на гинеколог,но сепак ми кажаа дека немам никаков проблем.Потоа добивав редовно па пак ќе ми прескокне месец-два.Пак бев и ми го кажаа истото дека немам никаков проблем,но доколку не ми дојде да одам да ми препишат апчиња.Но сепак немав потреба бидејќи ми се стабилизира.Оди на гинеколог најдобро ќе ти каже.
Сакам да прашам дали ако имаш постојано односи(зборувам за подолга врска од прилика 6- 7 години) и после ќе ти биде потешко да останеш трудна.Ова ми го кажаја вчера,а не знам колку е вистина.
Срцулка Ај размисли малку пред да поставиш вакво безвезе прашање(извини што сум вака директна). Скоро сите луѓе на планетава што веќе почнале да имаат односи, си имаат редовно и фала богу деца се раќаат.
Мене ова само ми го кажаја..а колку е вистина не знам ,затоа прашав овде на форумов. Во корист би ми било да не е вистина и слободно да си имам односи.. само мн се преплашив
а тебе да не ти кажале у стил да имаш преееееееееееееееееееееееемногу партнери? а не континуиран секс со еден партнер? има разлика тука
Срцулка јас имам слушнато дека ако имаш постојано односи со заштита тогаш може да имаш проблеми со зачнувањето, знам многу примери што подолго време немале деца само заради тој проблем, а зошто е така тоа навистина не знам. Но те молам немој со такви мисли уживај си со партнерот и не мисли на такви работи .поздрав
Единствената што тука ги помешала лончињата си ти... ти и не читаш воопшто што сме напишале ние, ама веднаш знаеш да се контраш. Никоја од нас не спомна дека бараме начин да го задржиме партнерот, па и ќе крвариме после сексот ако треба. Никоја и не кажа дека обилното крварење при секс или после секс е нормално, туку споманвме дека можно е да се случи понекогаш да се појават капки крв на гаќичките од различни причини кои ги наведов во мојот претходен пост. Земи книга гинекологија, прочитај - истово што сум го напишала јас, ќе го најдеш - и не како симптом за не дај Боже некое нарушување, туку како нормална појава кај сите слузокожи. А ако не се сложуваш, дај, напиши ти книга, учебник од кој идните лекари ќе учат, па да се поштедиме од „незнаењето“. Вагината има природно подмачкување, ама се случува некогаш и тоа да потфрли. Посебно при користење контрацептиви, дехидрација на организмот, замор, стареење. А се нема секогаш лубрикант при рака, а не сум будала да користам се и сешто за подмачкување. И зошто да немам див секс, ако сакам? Тоа не зависи само од партнерот, тоа зависи и од мене, сексот е уживање за двајцата.
Ако се работи за моногамна врска, и ако при тоа се користат контрацептиви подолго време (подолго од година), може да има проблеми со зачнувањето, т.е не може веднаш после прекинот на таблетите да се зачне, му треба време на организмот да се навикне на промената. Ама во принцип, нема проблеми со зачнувањето, само што може да потрае некое време. А ако се работи за повеќе сексуални партнери и незаштитени, ризични односи и притоа се јави некоја сексуално пренослива болест (кои некогаш можат подолго време да бидат без симптоми), тогаш ризикот за појава на стерилитет е голем, затоа што СПБ можат да ги оштетат репродуктивните органи до тој степен да предизвикаат стерилитет. Меѓутоа, тоа се случува кај СПБ кои долго време не се лекувани, поради тоа што немало симптоми.
Мене ми кажаја дека ако имам односи со ист партнер со години константно и притоа цело време се пазиме..и потоа сакаме да имаме деца дека потешко ќе ги добијаме.А навистина и јас знам многу примери девојкава одеше 10 години со дечко е,се венчаја и дури по 5 години брак дури сега остана трудна. Но можеби тие да користеле апчиња и ред други работи со години и затоа... Можеби најубаво е да си практикуваш секс без кон дом...
А може друго било проблемот кај нив... инаку, од пазење со вадење пред да сврши и од кондоми, не верувам дека се намалува можноста за зачнување. Барем нема медицински докази за тоа. А инаку, со годините секако е помала можноста за зачнување, како што старееме. Затоа, кај помлади девојки со нестабилен менструален циклус тешко може да се одредат кои денови се плодни (затоа кај нив скоро сите денови се плодни), а кај жени со стабилен циклус со поголема точност се знае кога може да забремени. Не се секирај срцулке, се во свое време
Луѓе ми треба помош!!! Со дечко ми имавме односи на 21 август во саботата и кондомот беше пукнат но тој не сврши во мене, а утредента уште сабајле испив апче ден потоа.....последниот пат кога ми дојде беше 24 јули, а еве ми касни неколку дена...знам дека се мали шансите но сепак ми е страв ...ве молам посоветувајте ме
фала многу на утешните зборови...инаку јас сум многу исплашена оти и миниатиот пред неколку месеци ни пукна кондомот и од тогаш па се до сега немавме секс...и еве сега пак имаме и пак ни пукна кондомот а користиме дурекс фала ти уште еднаш