Дали си под стрес, дали примаш антидепресиви, седативи ? Доколку си изложена постојано на стрес може да биде една од причините.
Јас не знам што да ти кажам стварно. Камо и мене да ми беше помината па повеќе време ќе мислев и посветував на учење Шала на страна, може да ти е ако си уморна периодов или психички преоптеретена... купи си некој нов секси веш и ќе се осеќаш попривлечна и онака како да сакаш да го покажеш на маж ти , пробувајте нови пози (ма да веројатно сте си испробале до сеа ) пробувате и на различни места, бидете тинејџери што ти е гајле... И при секој секс кога ќе свршиш уствари ќе ти се врати желбата и ќе сфатиш ти фали. Среќно!
многу ми е интересно вака кога се правдате без да ве прашаат! и шо не си напраи она специјално да праша? и НЕ, не може да забремени...аман луѓе нозе ви се шират а после ви фуфка
Zdravo zenski mi treba vase mislenje. Imav menstruacija mi docnese 5 dena sega na 2ri januari i toa samo 3 dena i so decko mi imavme odnosi i svrsi vo mene i togas nemase ni kapka krv.. potoa duri naredniot den mi protece no samo malku i mi zavrsi.. I potoa mi protece kako nekoja kafena tecnost.. me interesira dali moze da ostanam bremena vo vakov slucaj? Vi blagodaram.
мислам дека неможеш односно дека шансите да си бремена во овој случај се сведени на минимум.....не си ставај стравови на душа, ама наредната менстрација ке ти го донесе одговорот на твоето прашање....според мене не си бремена ама сепак со самото тоа што свршил во тебе постои некоја многу многу мала шанса да се случило оплодување, во тие денови од циклусот нема ни оволуација ни ништо така да без грижа....
Дали имаш родено?Дали пиеш некои лекови?Жално навистина доколку не е ништо од наведеното. Јас мислам да си појдеш на психијатар, и тоа под итно, ова е сериозно и неприродно.
и јас би сакала да ти го речам истото како makedonkamak но деновите после циклусот се најплодни а ти велиш дека веќе немало крв и ти завршило кога сте имало односи и свршил во тебе, кафејавата течност после циклусот е нормална кај некои девојки сега незнам каков е твојот организам но ти препорачувам да си земеш тест со време.
А тебе WANNA BE MOMMA не ти се шират нозе? прашањто на девојката стварно беше патетично ама немора да вреѓаш као демек ширела нозе а која не шири денес со ДЕЧКОТО како што наведи погоре layla555 или можеби ти сакаш од цвет да забремениш?
првата недела после циклусот не с е плодни денови, еве овде разгледајте сите и да нема заблуда- од медицински аспект од лекари гинекологи....http://ginekomedika.com.mk/?p=288
плодни, не плодни свршил во неа затоа да не паничи најубаво е да си види тест, инаку ќе размислува сега само на тоа
Се е тоа во ред, плодни денови, неплодни денови, ама има доста примери, па и овде на форумов, каде има задоцнета или подранета овулација, па да се случи плодни денови да се веднаш по завршувањето на менструација или непосредно пред добивање. Треба да знаете да си го читате телото, тоа си кажува самото, симптоми има куп, само сконцентрирајте се и ќе ги распознаете. Мене често ми се случило да ми измакнат, ама не, тоа биле или послаби или пак не во периодот кога треба да бидат, туку поминале по или со менструацијата па не сум можела да ги препознаам или биле послаби. Дека треба да се внимава на плодни денови ако не сакаш бременост - треба, не може да останете бремена ако не сте во плодни денови, ако е така секој ден од месецот ќе останувавме бремени и немаше да има менструација Јас си имам апликација на телефон и најчесто плодните денови ми се поклопуваат, месецов стрикно, дали поради тоа што хормоните се на многу високо ниво и поради тоа што сакам многу да останам бремена, работиме активно на тоа поле, ептен си ги осекам симптомите, стомакот ми е натечен, ме подболнува, градите еве ме заболуваат, многу сум убаво расположена, не ми се спие ама насабајле едвај станувам, се појавува и тој безбеден исцедок, се тоа ми се симптоми кои ми кажуваат да бидам вредна овој период од месецот
мислам нема место за паника, и мене еднаш ми се има случено истото ама ете не останав бремена и сега ај да се притерсуваме и се црно да мислиме.....лекариве се попаметни од мене и тебе за тие прашања, за тоа учеле и работат.....некогаш и да се трудиш за да забремениш неможеш од прва да фати и се да биде од прва....да не навлегувам во други теми и од различни агли да размислувам...ова се теми* бременост и слично* кои не така едноставни и прости.....како што сите ние ги правиме т.е како сезнајни да сме апсолутно за се, препуштете малку на оние кои се адекватни за такви работи и прашање-докторите и медицината
Па баш за тоа дека не се попаметни ниту од мене ни од тебе, најубаво е да се тестира, и мене ми се има случено исто така, и кафејава течност потоа...не ми беа плодни денови но сепак си зедов тест да се осигурам, зошто кога не сакаш да останиш бремени..а има ризик дури и минимален сакала неќела те надвладуваат црни мисли
Pa da i jas se taka osekjav, se somnevav vo toa deka mozebi e radi mokrenje no poradi toa sto vtor pat mi se imase sluceno se podisplasiv zosto sega bolkata bese tolku silna sto ne stanav od krevetot pola saat. Znaci ne e nisto strasno
на лекар оди најдобро, може имаш инфекција, воспалени на јајници овде може да погодуваме само-------оди на лекарррр уште утреееееееееееееееее. не се зезај здравје ево прашање
не би требало да е ништо страшно и јас се преплашив првиот пат така коа ми се деси и дечко ми се исплаши вика да не те повредив нешто, што ти е, не бев груб и се тоа од памет се извадив, ама ми помина откако мочав и сфатив од тоа дека ми е ако продолжи постојано да те боли, провери на лекар
Дечки,имам еден проблем,се надевам дека некои од вас ќе ми помогне и даде совет.Имам нешто,како да кажам..како црвено под десната града,ужасно ме боли и кога ќе ја подигнам градата да видам дали се има уште проширено,чувтвувам еден ужасен непријатен мирис.Иначе,црвеното изгледа како изгорено од нешто ама не е тоа,ја прашав мајками и ми рече дека било од прслучето,демек што ме стегало.Ве молам за помош,сакам совети од вас,пред да отидам на доктор