Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ако мириса е некаква инфекција, има некаков процес. Појди веднаш на лекар, можеби и ќе треба антибиотски да лечиш. Можеби било од тоа со прслучето, ама ако си се испотила тоа се инфицирало и сега ти ствара тегоби. Иначе за почеток не се миј со сапуни и шампони, плакни го со чиста вода само и евентуално со камилица измивај го да не го иритираш, додека да одиш на лекар, а таму ќе ти дадат терапија соодветна ;)

2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

^Јас имав баш на брадавицата нешто како плускавец и беше полно со гној?затоа и многу мирисаше.Бев на гинеколог,ми го виде и кажа дека ми е инфекција и ми препиша таблети амоксиклав.Ми кажа да не го дирам сама туку да чекам да ми пукне само.Ги пиев 2-3 дена и тоа еден ден почна само да тече,беше баш грозно и ептен гадно мирисаше.Сега го нема,ама ми остана белег.

3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

растриено ти е местото од прслукот те презилило и ти ја негризло кожата, тука меко и нежно е местото и ако прслукот те стегал дошло до триње на тој дел и од таму ти е црвенилото.....бебешка пудра во прав ставај и некоја крема од невен ако имаш, ке ти помине не се грижи.....и вади го прслукот додека заздраве и не го облекувај истиот пак да не ти го направи истото :)

4. Acka59

Acka59 Активен член

Прашање....

Помош во прашањата...
    При првиот секс кога треба да се скине....ке има ли некакви последици ако тоа е без кондом ?....секако се разбира доколку не сакаме да останеме бремена треба да користиме кондом и за заштита од инфекции...но исто и ова прашаме не ми е јасно....За заштита од инфекции ако сте имале повеќе партнери или ?...

5. Anouk

Anouk Истакнат член

На какви последици мислиш ? Болести ?

Кондом за заштита од несакана бременост обавезно, секако и за заштита од сексуално преносливи инфекции, кои да, се пренесуваат од еден партнер на друг.

6. Acka59

Acka59 Активен член

Фала...

7. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

i jas imav isto takvo, i mene majka mi mi rece deka e od prsluceto, ne nosev prsluce se dodeka ne mi pomina.
    redovno stavav bebeska pudra za telo, znaes od onaa belata vo prav.

8. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

ви се има ли случено дечко ви да неможе на сврши по втор пат за време на секс?
    секогаш кога имаме првиот пат е супер,а после тоа тошко се напалува,тешко да му се крене,и многу тешко да сврши?
    Незнам дали е до мене или кај него има нешто.Сме разговарале дали има некој проблем,вели дека нема ништо и тој е загрижен зошто е тоа така?
    Помош?

Festim likes this.
  9. Festim

Festim Нов член

нема ништо страшно во тоа нема зошто да се секираш , ти треба повеќе да го палиш да направиш нешто повеќе преку орален секс или нешто друго па да му се дига и да му порасне желбата за втор пат

makedonkamak likes this.
  10. letterstraveler

letterstraveler Активен член

Незаштитен секс и преносливи болести

Итно совет, ве молам

Пред 1 ден имав незаштитен орален, анален секс и триење под онака средно дејство на алкохол.После 5-6 саата од сексот добив менструација.Партнерот го запознав таа вечер и вториот пат истата вечер кога имавме анален секс си мислам нешто да не е протекло , а и да не сум фатила некоја болест иако не ми се верува тој да имл повеќе од 1-2 партнерки до сега, тој ми рече дека не бил болен, но како да знам.Се мислам дали да го купам она апчено ден потоа и да ве прашам на кој начин се тестира за сексуално преносливи болести кај нас затоа што барав , но не најдов, како оди тоа и без мешање на моите дома.Навистина би ценела се што ќе ми кажете бидејќи сум крајно загрижена.

11. eva11

eva11 Популарен член

Апчето се вика норлево и штити од несакана бременост а од секуално преносливи болести се заштитува со кондом е бидејки не сте користеле кондом имаш големи шанси да си закачиш нешто
    Ако сакаш да се тестираш ке си отидеш на гинеколог ке ти земе микробиолошки брисеви и папа тест
    Нема врска што он имал само 1-2 партнерки што фајде ако некоја била заразена ке го зарази него он тебе и ете ти бинго
    деца сте деца се ебавате а појма немаш од тоа како се забременува како се пренесуваат секс. болести
    Земи отвори гугл барај информирај се бар сега е лесно во наше време ја немавме таа можност една од друга што си пренесувавме информации
    срамота стварно да се засрамиш

SimonaTino likes this.
  12. oblace1

oblace1 Популарен член

Мислам дека немаш потреба да пиеш Норлево. Сепак тие апчиња се пијат кога навистина се големи шансите за бременост,кога си стварно во тесно, а ти не си ни била во плодни денови(не дека во неполдни неможе да се затрудни) и плус имаш добиено за неколку часа од сексуалниот однос.

Не се тоа бомбони, па да се пијат како превентива кога ке ти се појави мал сомнеж. Содржат многу хормони и згора на тоа можат да се пијат само два пати годишно, на шест месец, може стварно да ти притребаат во иднина, а ти да не смееш да ги испиеш.

Трето каков е тој луксуз да имаш незаштитен секс со партнер кој штотуку си го запознала...Разбирам момент на занес, но не е човек хипнотизиран. Па така се пренесуваат најстрашните болест, да не ги набројувам знаеш сигурно на кои мислам, од незаштитен секс бременоста е најблага форма на несакани последици. Памет во глава, а не во нозе и кондом обавезно, посебно со непознати лица.

makedonkamak, Lovely93 and SimonaTino like this.
  13. DesertGirl

DesertGirl Истакнат член

најпрво мислам дека не е соодветно така да и се нафрламе сите непознати зошто имала незаштитен секс пошто прво денеска никој не е совршен а и сигурно поеќе од половина овде имале слични ситуации незаштитен секс секс на прва вечер итн .. многу е веројатно да си добила и циклус провери си когс треба да ти дојде а најдобро не би ти било штетно да отидеш на гинеколог еден тест за сигурност дали си чиста .. немаш потреба ама ич од такви хормонски апчиња појди само на гинеколог ;) и да за нареден биди многу претплазлива сепак не се легнува со секого па ни најмалце со некој што штотуку си го запознала незнаиш кој што е денеска и што носи во себе и барем денеска е лесно да се заштитиш .. ;)

14. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Devojki ve molam me interesiraat najrani znaci na bremenost.. sakam da mi kaze nekoj od iskustvo zosto citam po internetov i skoro sekade vo globala e se isto.. dajte raskazete mi so vi se slucuvale i kako ste otkrile.. Blagodaram pa se nadevam ke se izraduvam od odgovorite :)

15. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Па ако со толку години не знаеш кои се симптомите за бременост, тогаш не требало ни да имаш секс.
    За секоја работа се читаат прво начин на употреба и контра индикации па потоа се конзумира. А ти без да ги научиш кои се контра индикациите си се фрлила на работа. Нема унифицирани симптоми и секој симптом може а и не мора да биде од бременост. Нај сигурен е тест за бременост, а уште по сигурен е кондомот.

16. DesertGirl

DesertGirl Истакнат член

http://www.femina.mk/%D1%81%D0%B5%D0%BC ... 1%81%D1%82 овие симптоми не мора да значат и да асоцираат само на бременост значи може и пред менструација или др нешто но сепак најраните симптоми можиш да ги почуствуваш после 20 дена јас мислам на пример кај мене се јавиа мачнини многу неможев да јадам се повраќав се ти е гадно болки во долниот дел од грбот градите надуени мн чест симптом кај бремените е болките во грбот а после следуваат другите а доколку сумњаш после 10-12 дена од сексот можиш да си направиш еден тест ;)

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

За главоболки и болки во јајници сум слушнала па и искусила, ама дали е нормално болки во половината и повремени вртоглавици во овулација? Дека сум во плодните денови од месецот си ги поврзувам работите да не е од тоа, или пак нема врска? Би сакала да чујам искуства при овулација и од вас. :)

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

За време на овулација немам никакви „нус„ појави освен зголемен исцедок, али мислам дека не би требало да се појавуваат вртоглавици. најубаво консултирај се со гинеколог :)

Lovely93 likes this.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Lovely,јас понекогаш имам болки при овулацијата ама сепак се многу ретки.Но,не си единствена со болки при овулација,без гајле :)

Lovely93 likes this.
  20. Girl16love

Girl16love Активен член

Zdravo jas sakam da prasam pred 8 Dena imav odnos za prv pat I Sega me bolat cickite koga ke gi dopram a rano mi e za dobivanje Dali moze nekoj da mi pomogne da mi kaze so moze da bide zasto momentalno sum zagzena pochnaa da me bolat pred 1-2 Dena a jas bev bolna 3-4 Dena Dali mozebi I toa ima vlijanie?