Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Оди утре на гинеколог, провери се за да си знаеш да сигурно, не седи така.
    Може сте го повредиле ѕидот на вагината па прокрварел, најдобро ќе ти каже доктор.

2. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Нема врска дали е рано или не.И јас така мислев па се изненадив колку рано добив.Оди на гинеколог,сепак нека ти каже што е.

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Штом почувствувала болка одеднаш, не ќе да е менструација. Јас би го сфатила ова поозбилно и многу би ме загрижило да сум на твое место. Отиди си под итно на гинеколог, не дај боже може да сте направиле некоја беља. Не сакам да те плашам, ама обилно крварење и болка не ми делува на арно. :worried: Што и да е, ќе помине, ама посети си гинеколог уште деновиве, со тие работи нема играчка. Ти држам среќа да биде се во ред. :)

На makedonkamak и SimonaTino им се допаѓа ова.
  4. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    девојки ај ве молам за помош :( :( последниот секс го имав со дечко ми на 5ти јануари и да напомнам беше со кондом ама со поминат рок- покасно видовме :tmi: . Меѓутоа после тоа се разболев и некои 6 дена бев со температура 39-39.5 и имав грип ама потешко ми беше.
    Проблемот е што сеа видов последниве неколку 2-3 дена ми тече нешто кафеавко на гаќичките. Прво мислев да не треба да добијам, меѓутоа треба да добијам дури накај 23ти натаму. А денес ставив секојдневна влошка и кога ја тргнав имаше како темно кафеаво истечено а не е добиено и се уште имам такво кафеаво .

За што би можело да биде?? да се секирам нешто ???? :sweat: :sweat: :worried:

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    можно е да си во овулација, знае некогаш кафеаво или крв да се појави, не би требало да е ништо страшно. ако продолжи отиди на гинеколог да не е случајно нарушена флората од антибиотиците или непто слично па да ти се јавува таков исцедок

6. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    фала ти многу, ставрно сд загрижив, си викам да не има некој проблем инаку пиев парацетамол 1 недела на 6 саати и цефалексин на исто толку саати плус витаминии :worried: инаку не сум била на гинеколог досега па затоа прашав дали е нешто посериозно за да отидам?? :?:

7. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    мислам дека тоа ти е од антибиотци доколку си пиела, и си била заболена од грип со висока температура и организмот ти бил ослабнат, а може да имаш кандида зошто можеш да ја добиеш и од антибиотик, јас летово така имав исто така- баш како тебе пиев антибиотик и грип имав дури ми каснеше 4 дена, на гинеколог кога бев на пап тестот кандида имав...почекај да добиеш па да не ти е мака и да не се мислиш провери на лекар.

8. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    ^^ fala ti mnogu Makedonka :*

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    почекај еве до недела ако продолжи отиди на преглед :)

10. Irena18

Irena18 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    12
    може зошто да не :)

11. pamigirl3

pamigirl3 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    може ли некој да ми каже дали е добро да се има секс за време на менструација да не има некои последици?

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.165
    Допаѓања:
    34.348
    Па добро е да се има секс за време на менструација,но никако без кондом.Така не само што ќе избегнете пренесување на СПБ или настапувањето на несакана бременост, туку и вашиот партнер ќе се чувствува подобро, затоа што нема да дојде во директен контакт со вашата крв.

13. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Не дека е лошо,но искрено мене воопшто не ми е убаво.Како прво не се чувстувам свежа,не можам да се опуштам,а дечко ми изгледа како човек да закољал. :|
    Ако од ова наведеново ништо не те нервира,имајте,но со кондом.
    Али зар не можете да почекате неколку дена? |(

14. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    може да се има зошто да не, јас сум имала ама не првиот ден хехехе после 2-3 ден мислам дека е ок кога не се крвари премногу...нема некоја последица за да не е во ред тоа да се прави. јас сум имала однос и тоа без заштита и ништо посебно не ми се случило, партнерот не ми е гадлив на крв така да не му сметаше тоа....

15. tina1979

tina1979 Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Vo brak sum 3 god i pred toa 3 god zaedno se na se 6 god.Pred nekoj mesec pocnavme da ziveeme zaedno imavme rabota sto moravme da bideme odeleni i se gledavme na sekoi 3 meseci,se bese kako od bajka,rabotevme da zarabotime za dobar zivot. no pred 7-8 meseci se se smeni mislam so nego pocna da me izbegava da nesaka da ima sex i drugo so mene , pocna da me tretira loso, bez postovanje na koe ne sum zasluzila, toj e zgoden decko, i ja sum zgodna atraktivna, se stvoia cuvstva vo mene deka ima druga,imav FB mi go izbrisa, ne mi dozvoluva nikakov kontakt so drugi ludje,me odbivase koga sakav da imam sex da se miluvam mislam normalno sto sekoja zeena bi sakala so svojot sakan, mnogu sum go sakala no sega se se smeni vo mene nemozam da imam sex so nego kako sto sum imala, nemozam da doziveam orgazam, sve sum pod stres so nego, sakam da se opustam da bidam kako sto sum bila no nemozam ne znam kako, sum izgubila zenstvenost, neznam kako da se ponasam so nego ..se se smeni, bi sakala da go zadrzam no neznam kako da si ja vratam zenstvenosta da go posakuvam da uzivam kako sto treba??? sekoj den si velam sama na sebe ke se smenam no mi treba i negovata podrska no toa go nemam od nego... ako ima nekoj da bil vo ovaa situacija dajte mi odgovor .....fala

16. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    ,,,,,,,,,,,,,,,,no pred 7-8 meseci se se smeni mislam so nego pocna da me izbegava da nesaka da ima sex i drugo so mene , pocna da me tretira loso, bez postovanje na koe ne sum zasluzila,,,,,,,,,,,me odbivase koga sakav da imam sex da se miluvam mislam normalno sto sekoja zeena bi sakala so svojot sakan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,значи колку што разбрав те одбивал за секс нели???..............mnogu sum go sakala no sega se se smeni vo mene nemozam da imam sex so nego kako sto sum imala, nemozam da doziveam orgazam, sve sum pod stres so nego, sakam da se opustam da bidam kako sto sum bila no nemozam ne znam kako, sum izgubila zenstvenost, neznam kako da se ponasam so nego .,,,,,,,,,,,,, како сега тој те одбиваше, сега ти го одбиваш не те разбираммммммммм искрено, кој како и кого одбивал контадикторно ми е...........за тоа што те одбивал јас на прв поглед помислив дека е друга жена присутна во неговиот живот, друго сега пишеш дека тој се сменил и не е исто тоа разбирам......е сега како ти не си заинтересирана. немаш чуства, неможеш да доживеш оргазам????значи не те одбивал мажот ти за секс и имаш односи.....пред малку беше тој проблемот, а сега ти???како не те разбирам објасни поубаво.....а ти ако го сакаш тој твој маж ке се потрудиш да го заведеш и импресионираш на твој начин, а најпрвин ке се средиш психички, ке се сталожиш и ке си разговараш со него - ке си ја средите состојбата, ако не бива се знае што сследи, ако бива ок.

На Savana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    5.318
    Кондоми со повеќе лубрикант? (знам дека има да се купи посебно).

18. Bliznaci1997

Bliznaci1997 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Sakam da dobijam eden Sovet pred nekoj den imav mal odnos so decko mi no so kondom od zadna strana No se plasam i od najmala bolka vo stomakot dali e mozno da ima nes neposakuvano

19. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

ај на уште една тема пиши

20. srcence1607

Се зачлени на: