Имавме секс без предигра, за време на сексот не ми беше убаво и после подолго време секс тој неможеше да сврши и јас се тргнав од него ..... Ве молам за совет
Durex еxtra safe мислам дека имаат повеќе лубрикант и подебели се, затоа што се наменети пред се за анален секс, ама не сметаат и за вагинален. Плус ако сте почетници добро е затоа што шансите дека ќе се скинат се минимални.
Ми треба ваше мислење и совет. Од неодамна станав сексуално активна, значи досега 6-7 пати сум имала и секој пат ме болело. Првиот пат премногу ме болеше,но издржав со надеж дека наредните пати ќе е подобро. Меѓутоа секој нареден пат болката останува иста...Пробавме и со лубрикант, ама залудно. Знам дека ќе речете дека треба да се опуштам, јас навистина се обидувам да бидам што поопуштена, а и партнерот исто така се обидува, ме разбира, внимателен е, но пак ништо. Дури и со прст почнувам да плачам од болка. Ве молам помогнете ми, се чувстувам многу лошо и навистина не знам што може да е причината.
Ми се случило и мене вака.Првите 3 пати многу ме болеше што веднаш прекинувавме,и по долги предигри.Но потоа постепено си дојде се во нормала.Немај гајле,не си единствена,со текот на времето ќе престане.
не е срамота женско да купи кондом, зашто би било?? ја не гледам никаков срам во тоа, иако искрено јас немам купено досега, Меѓутоа ако затреба, зашто да не.. плус тие во аптека секојдневно продаваат кондоми така да нема ни да те загледуваат ни ништо.Многу им е гајле нив
Не е ништо срамно тоа е најнормална работа така да не се замарај Ако ти е незгодно замисли си дека си купуваш мастики и немаш галје
ВООПШТО не е срамота да земе девојче да купи кондоми. Девојката да купува кондоми веќе не е табу тема како што било некогаш.
Девојки јас имам еден проблем.прв пат ми се случува ова.ми заврши менструацијата и еве два дена по ред имам некои тапи болки во левиот дел долу кај стомакот.повремени болки како пред да добијам.сте имале нешто слично?не знам дали е јајникот или нешто друго...
Tреба да се опуштиш максимално, ама според мене не би требало да постои никаква болка ама баш никаква од аспект што не ти е 1, 2 пат, си имала односи веке 6-7 пати и имаш болка исто како прв пат што ми е чудно и плус пиша дека и со прст да се чепнеш имаш болка јака, незнам што би можело да биде....да си имала ептен сува вагина тогаш боли нормално, ама 1-2 ке се случи, а не 6-7 пати...мене ми изгледа дека треба да посетиш гинеколог, не верувам дека е нешто страшно, ама за да не се грижиш и паничиш на лекар најдобро..поззз се надевам брзо ке поминееееее
kazete mi devojki ili momci sto da pravam imav vrska so sakaniot 2 godini od koj raskinavme za glupost i sega 2 godini se gledame redovno so emocii kazete mi sto da napravam za da go zadrzam i povtorno da bide so mene vekje 4 godini eden bez drug nemozeme a pak ne mozeme eden so drug
devojki, na golema maka sum. Imeno, vo vrska sum okolu 1 god. Bidejki sme vozrasni nad 30 i nesto god, so deckoto resivme da imame nezastiteni odnosi so cel da se sluci bebence, pa ako se sluci dobredojdeno ke bide. I taka vekje povekje od 9 meseci, no do sega se nema sluceno. Ovoj mesec imavme dosta sex i mislam bevme poopusteni od prethodno i dvajcata. No, jas prethodno imav dolga vrska koja naide na prepreka od nasite roditeli i toj decko zamina vo stranstvo. I go nemav videno nekolku god. Mesecov bese dojden samo na 2 nedeli, i se vidovme. Iako znaev deka e pogresno, se resiv da se vidam so nego bidejki znaev deka veke mioze nikogas vo zivotot nema da go vidam povtorno. Se potsetuvavme na starite vreminja i na se sto sme pominuvale pokraj preprekata od nasite roditeli. Se sluci i sex, no so zastita, koristevme kondom i svrsuvanjeto bese na moite gradi i toa ne vednas otkoga izleze od mene. Poveke ne se vidovme, veke si e zaminat. Jas doznav deka sum bremena bas ovoj mesec. Si go postavuvam prasanjeto dali mozebi sto bev poopustena so mojot segasen partner i ne mislev na pravenje bebe ovoj mesec - se sluci ili pak ima prostor za panika od toj ednodneven sex (so zastita) sto go imav? Za ova ne mozam so nikoj da razgovaram, ni so prijatelki, ni so majka mi, da znae, so goli race ke me zadavi. Ve molam ne me osuduvajte, sama sega se prekoruvam, samo kazete mi vie da ste na moe mesto sto bi mislele i dali bi bile zagrizeni dali e mozno bremenosta da se slucila bas od toj sex sto ednas se sluci???
Зашо би те осудувале? Твоја работа си е Во врска со бременоста, ако сте имале секс со кондом и згора на се, не ни свршил во тебе, НЕМА ШАНСИ да си бремена од него, така да: Честито бебенце од дечко ти
Не те осудувам, ама навистина не ти требало тоа. Не се секирај, бремена си од дечко ти бидејќи со бившиот сте користеле и заштита и не свршил внатре, така да, нема шанси. А нормално е што ти се мота тоа низ глава бидејќи се случило баш овој месец. Честито бременоста, се најубаво, соопшти му ја веста на дечко ти и уживајте си во овие прекрасни моменти, доколку не те спречува грижата на совеста. Си згрешила секако, не си смеела ова да си го дозволиш, поготово не на 30 години кога треба да го имаш достигнато врвот на зрелоста кај жената, ама ти си знаеш не се мешам. Убаво е што тука побара совет, за тоа служи форумов кога не можеш за нешто да разговараш со никој. Од сега расчисти мислите, заборави се и гледај само напред. Носиш живот во тебе кој е поважен од се досега. П.С. Пиши реакција на дечко ти, дали се изненадил, дали те побарал или заедно одлучивте и се како било. Со среќа од срце уште еднаш.