Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.165
    Допаѓања:
    34.348
    Bliznaci1997,не е можно.Уживај. ;)

2. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    Имавме секс без предигра, за време на сексот не ми беше убаво и после подолго време секс тој неможеше да сврши и јас се тргнав од него ..... Ве молам за совет

3. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    ништо страшно,се случува.другиот пат ќе биде подобро :)

4. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Durex еxtra safe мислам дека имаат повеќе лубрикант и подебели се, затоа што се наменети пред се за анален секс, ама не сметаат и за вагинален. Плус ако сте почетници добро е затоа што шансите дека ќе се скинат се минимални.

5. So-Seductive

So-Seductive Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Ми треба ваше мислење и совет.
    Од неодамна станав сексуално активна, значи досега 6-7 пати сум имала и секој пат ме болело. Првиот пат премногу ме болеше,но издржав со надеж дека наредните пати ќе е подобро. Меѓутоа секој нареден пат болката останува иста...Пробавме и со лубрикант, ама залудно. Знам дека ќе речете дека треба да се опуштам, јас навистина се обидувам да бидам што поопуштена, а и партнерот исто така се обидува, ме разбира, внимателен е, но пак ништо. Дури и со прст почнувам да плачам од болка. :(
    Ве молам помогнете ми, се чувстувам многу лошо и навистина не знам што може да е причината.

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    91.114
    Обратете повеќе внимание на предиграта ... и секако опушти се :)

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.165
    Допаѓања:
    34.348
    Ми се случило и мене вака.Првите 3 пати многу ме болеше што веднаш прекинувавме,и по долги предигри.Но потоа постепено си дојде се во нормала.Немај гајле,не си единствена,со текот на времето ќе престане. :)

8. Loveely

Loveely Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам, дали е срамота женско да купи кондоми? Дали некој од вас има купено? :$

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    5.318
    Не е срамота, нема зашто да ти биде :)

10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475

не е срамота женско да купи кондом, зашто би било?? ја не гледам никаков срам во тоа, иако искрено јас немам купено досега, Меѓутоа ако затреба, зашто да не..
    плус тие во аптека секојдневно продаваат кондоми така да нема ни да те загледуваат ни ништо.Многу им е гајле нив :P

11. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48

А ако некоја теткица од аптека те загледува ондак ти љубомори ;)

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    91.114
    Не е ништо срамно тоа е најнормална работа така да не се замарај :)
    Ако ти е незгодно замисли си дека си купуваш мастики :D и немаш галје :D

13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ВООПШТО не е срамота да земе девојче да купи кондоми. Девојката да купува кондоми веќе не е табу тема како што било некогаш. ;)

14. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Девојки јас имам еден проблем.прв пат ми се случува ова.ми заврши менструацијата и еве два дена по ред имам некои тапи болки во левиот дел долу кај стомакот.повремени болки како пред да добијам.сте имале нешто слично?не знам дали е јајникот или нешто друго...

15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Tреба да се опуштиш максимално, ама според мене не би требало да постои никаква болка ама баш никаква од аспект што не ти е 1, 2 пат, си имала односи веке 6-7 пати и имаш болка исто како прв пат што ми е чудно и плус пиша дека и со прст да се чепнеш имаш болка јака, незнам што би можело да биде....да си имала ептен сува вагина тогаш боли нормално, ама 1-2 ке се случи, а не 6-7 пати...мене ми изгледа дека треба да посетиш гинеколог, не верувам дека е нешто страшно, ама за да не се грижиш и паничиш на лекар најдобро..поззз се надевам брзо ке поминееееее

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Loveely

Loveely Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ви благодарам многу :D :*

17. Slikaprilika

Slikaprilika Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    kazete mi devojki ili momci sto da pravam imav vrska so sakaniot 2 godini od koj raskinavme za glupost i sega 2 godini se gledame redovno so emocii :( kazete mi sto da napravam za da go zadrzam i povtorno da bide so mene vekje 4 godini eden bez drug nemozeme a pak ne mozeme eden so drug :(

18. anabuja

anabuja Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    devojki, na golema maka sum. Imeno, vo vrska sum okolu 1 god. Bidejki sme vozrasni nad 30 i nesto god, so deckoto resivme da imame nezastiteni odnosi so cel da se sluci bebence, pa ako se sluci dobredojdeno ke bide. I taka vekje povekje od 9 meseci, no do sega se nema sluceno. Ovoj mesec imavme dosta sex i mislam bevme poopusteni od prethodno i dvajcata. No, jas prethodno imav dolga vrska koja naide na prepreka od nasite roditeli i toj decko zamina vo stranstvo. I go nemav videno nekolku god. Mesecov bese dojden samo na 2 nedeli, i se vidovme. Iako znaev deka e pogresno, se resiv da se vidam so nego bidejki znaev deka veke mioze nikogas vo zivotot nema da go vidam povtorno. Se potsetuvavme na starite vreminja i na se sto sme pominuvale pokraj preprekata od nasite roditeli. Se sluci i sex, no so zastita, koristevme kondom i svrsuvanjeto bese na moite gradi i toa ne vednas otkoga izleze od mene. Poveke ne se vidovme, veke si e zaminat. Jas doznav deka sum bremena bas ovoj mesec. Si go postavuvam prasanjeto dali mozebi sto bev poopustena so mojot segasen partner i ne mislev na pravenje bebe ovoj mesec - se sluci ili pak ima prostor za panika od toj ednodneven sex (so zastita) sto go imav? Za ova ne mozam so nikoj da razgovaram, ni so prijatelki, ni so majka mi, da znae, so goli race ke me zadavi. Ve molam ne me osuduvajte, sama sega se prekoruvam, samo kazete mi vie da ste na moe mesto sto bi mislele i dali bi bile zagrizeni dali e mozno bremenosta da se slucila bas od toj sex sto ednas se sluci???

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Зашо би те осудувале? Твоја работа си е ;)
    Во врска со бременоста, ако сте имале секс со кондом и згора на се, не ни свршил во тебе, НЕМА ШАНСИ да си бремена од него, така да: Честито бебенце од дечко ти :)

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не те осудувам, ама навистина не ти требало тоа. Не се секирај, бремена си од дечко ти бидејќи со бившиот сте користеле и заштита и не свршил внатре, така да, нема шанси. А нормално е што ти се мота тоа низ глава бидејќи се случило баш овој месец. Честито бременоста, се најубаво, соопшти му ја веста на дечко ти и уживајте си во овие прекрасни моменти, доколку не те спречува грижата на совеста. Си згрешила секако, не си смеела ова да си го дозволиш, поготово не на 30 години кога треба да го имаш достигнато врвот на зрелоста кај жената, ама ти си знаеш не се мешам. Убаво е што тука побара совет, за тоа служи форумов кога не можеш за нешто да разговараш со никој. :) Од сега расчисти мислите, заборави се и гледај само напред. Носиш живот во тебе кој е поважен од се досега. :)

П.С. Пиши реакција на дечко ти, дали се изненадил, дали те побарал или заедно одлучивте и се како било. :) Со среќа од срце уште еднаш. :*