како што пиша на почеток си била доста активна со дечко ти во тој план, со бившиот ти бил сексот со заштита и ти свршил надвор и ти си го видела тоа со свои очи....ако ти е прашањето дали бебето е можеби од бишиот твој, мојот одговор е неееееееееее........бебушот ти е од дечкоти....честитки ке станеш мамичка, поззз и не мисли многу многу уживај во бременоста. позз секое добро
Lele, Vi blagodaram na podeleneto mislenje, mnogu mi znaci iako svesna sum sega za se, ama ne mozam da go vratam vremeto nazad, a bi sakala. Niti mozam da jadam, niti da spijam, niti se interesiram nesto za forumi za bebinja iako mislev ke skokam od radost koga ke gi vidam moite dve crti. Samo prebaruvam na net na koj nacin se moze da se zabremeni...da ne ste mi vo koza
Aбе биднало што биднало. Уживај си во бременоста. Значи нема никакви можности да останеш бремена од некој што не ти дал свој матерјал за таа бременост..ајде нека не те мачи сплетот на околности многу е логично ако не се споиле твојата јајце клетка и негов сперматозоид нема да се создаде негово плодче. Ајде брзо сега да се префрлиш на дискусии за бременост и бебиња и да ја кажеш по дома убавата вест
не се грижиии бебушката ти е од дечкото, како што кажа сте работеле на планот повеке време. немој да се грижишшшшш никако не е добро тоа за бебето, опуштисе и радувасе на секој следен ден
Vi blagodaram devojki, se nadevam deka navistina taka mislite, deka ne e ova samo uteha. Moram da se sredam prvo jas psihicki, pa posle da soopstam, ali ne znam kako ke go izdrzam ovoj period so ovaa ogromna tezina koja ja nosam. Nikogas nisto loso namerno ne sum napravila na nikoj, nitu sum sakala da povredam nekogo, a sega se cuvstvuvam taka skrsena, kako celiot svet da e protiv mene so ovoj splet na okolnosti, sto ne mozam da opisam. Ne mozam da se sozemam. Ni na son ne bi pretpostavila deka takov seksualen odnos moze da se smeta za rizicen, da mislev ke se napiev apce "den potoa" ili uopste nemav da pristanam, ama sega vekje nema svrha da se navrakam so toa, samo me maci dilemata, za zal...
Абе тоа што ти не требало да пристанеш не е само за да не забремениш туку и поради дечко ти со кој сакате да формирате семејство, секако. Претпоставувам барем некакви емоции гаиш спрема него, ваљда не си го одбрала фрлајќи паричка. Но, ќе ти кажам пак заборави на се што било и не се оптоварувај, бебенцето е на дечко ти, и самата знаеш дека е логично тоа и дека нема зошто само да те тешиме, само од каење не размислуваш трезвено, што е нормално. Опушти се, вака и на бебето му штетиш и твојата среќа ја попречуваш. Помисли на тоа колку време си го посакувала ова и колку не вреди да си го расипуваш моментот со црни мисли за непромислена постапка за која се каеш. Најважното е што нема последици, ни дечко ти се посомневал нешто, ни постои можност да е детето на бившиот. Уживај во среќата, бременоста е најубав дел од животот на една жена, поготово кога е посакувана. Секој ден поминат без насмевка и со лоши мисли, сметај го за изгубен ден. Заборави на се, соопшти ја веста на семејството и на дечкото се разбира и уживајте и славете сите за овие прекрасни вести, воедно планирајте си ја и свадбата.
не му се замарај ич, стресот исфрли го од себе, сега бебето што го носиш е најважно од се! Нема причина за грижа, бебчето е од дечко ти и со среќа нека ви е на двајцата, да сте живи и здрави и вие и џуниорчето и да како што спомна Lovely93 пиши ни реакција на дечкоти и блиските коа ќе соопштиш. Леле многу се радувам на вакви нешта се најдобро ти посакувам
Тешко дека преку цицки се станува трудна. Ако кондомот не бил пукнат, нема шанси. Ако бил пукнат, многу мали шанси бидејќи не свршил внатре. Разбирам како се осеќаш, не сакам да бидам груб но имам чувство, „Така ти е, мучи се малку“. Не ти посакувам зло, но овие маки што ги имаш иако нереални, сепак си ги заслужуваш, си испаднала кучка и идиотка. Барем емоционално да го јадеш. Последен пат, прв пат, трет пат не е важно кога ќе го видиш бившиот, тој е БИВШ. Да дознае твојот сегашен, како би реагирал? Имате и бебе! Ако мислиш дека е осудување, размисли колкаво осудување си си направила сама на себе и на врската. Не вредиш за тој дечко што сака бебе со тебе лажга една.
срцке ти самата го знаеш одговорот на твоето прашање што те мачи, ти самата точно кажа што се случило таа вечер......длабоко во тебе го знаеш одговорот, а она што тебе те измачува, што не ти дава мир, ни да ја деш, ни да спиеш и таа потполната паника што ја чуствуваш EEEEE TVOJATA NECISTA SOVEST...ништо друго, тебе совеста те мачи.....ајде прибериси и уживајјјј во бременоста, мора д аимаш посебен третман од блиските-сега ти си главаната---ти си принчеза сега----ајдеу релакс малкууу ти даваме подршка сите ние, го можеш ти тоа....
Немој да се оптеретуваш ,тоа веќе поминало.Грижа на совест ќе имаш да,ама со тек на време се надеам ке стивне.Не дека го оправдувам тоа што си го направила,но не размислувај веќе на таа тема готово заборави,од грижи можеш само на детенцето да му направиш проблеми. Детето е на дечкото не се секирај на таа тема Честито бебче
Vi blagodaram za site mislenja i kritiki, definitivno toa go zasluzuvam, svesna sum. Se nadevam i posakuvam se da bide dobro, bez posledici i dopolnitelni komplikacirani situacii. Covek gresi i uci dodeka e ziv. Pozdrav do site vas i imajte ubav den
Девојки, и сама си го знам одговорот, меѓутоа сепак да побарам мислење. Последен секс имавме со дечко ми на 5ти. Беше со кондом и дечко ми се тргна на време, и сврши во кондомот после неколку минути. Меѓутоа после тоа се разболев од грип и 6 дена бев со 39 температура, на инфузии, на инфективна клиника. Требаше да добијам на 22ри меѓутоа еве 28ми и уште неам добиено, ниту пак стомак ме боли ниту ми е подуено малце доле. Инаку не ми е редовна менструацијата, секогаш ми доцни по неколку дена, ама сепак да си прашам, можно ли е да е што бев болна да ми касни??
Јас мислам дека нема теоретски шанси да си бремена,чим односот бил со кондом и + што надвор свршил.Веројатно од антибиотици такви работи се ти се изреметило.Не се секирај
се надевам дека тука некој ќе ми одговори...ке ми даде совет....пред 5 дена ми беше последен ден од менструација..т.е. 5ти ден//на тој ден посебно овој пат немам многу само одвај неколку капки....епа...вечерта имав незаштитен секс со човек со кој само еднаш сум имала секс пред тоа...искрено не е многу искусен типот затоа се каам што не бев инает како што сум и прифатив да пробам да му верувам....навистина се каам многу....сексот траеше само 3 мин , одма сврши но го извади надвор.значи сврши надвор....95 посто сум сигурна дека сврши надвор јас видов и осетив но...причината да се плашам е најверојатно каенјето што го имам како му дозволив ...исто така се мислам дека ми беше последен ден т.е. тогаш да речеме ми заврши ако нешто (иако не верувам) влегло внатре или од предсемената течност зошто искрено ми е чудно одма сврши а и како што напоменав не е искусен....може да има нешто? знаете на што мислам не ни сакам да го спомнам.....знам дека тогаш не се плодни денови но...Тој ме убеедуваше дека нема ништо дека нема причина за страв дека сврши надвор....ве молам кажете ми ваше мисленје неможам да разговарам со никој, никој не сакам да знае дека се случило тоа.....а и не кажав дека последниве два дена ме боли јајникот од што може да биде или до психата ми е....
Јас мислам дека нема теоретски шанси да си бремена,чим односот бил со кондом и + што надвор свршил.Веројатно од антибиотици такви работи се ти се изреметило.Не се секирај[/quote] 1ви е а се уште не добивв и немам тегоби за менструација
Девојки, ве молам за совет Со дечкоми имаме сексуални односи цело време со кондом, но проблемот е во тоа што мене матката ми е превртена(исто така се имам оперирано од јајници пред две години но сеуште имам проблем со нив), и секој сексуален однос ме боли, односнод да потенцирам секоја поза ме боли и ми се случува да имам неколку капки крв после тоа или пак кога ке се избришам да се појави бледа крви, ме боли многу знае и да ме пече внатрешно... На гинеколоф ми кажаа да ги правам позите кои ми одговараат а мене секоја поза ме боли освен таа што он е врз мене и со нозете спуштени немозам дури ни да ги кренам ! Сакам да сменам малце јас самата ама неможам, ве молам за совет од некој што имал слично искуство или пак ваше мислење фала ви многу )))))))))