јас пак имам голем проблем ... идеме 4 год на почетокот се беше супер а сеа со да ви кажам во некои ситуации си мсилам дека он е со мене ради секс и нишо друго луѓе па некад не ми е ич убаво се ебам ко без чуства ... неке да ме баци ко прво со мсилам дека тоа би трребало да е прва раб незз со е проблемот јас сакам да ме баци у некој слуцај мене тоа ме подзапалуваа ме опуста не бре трти се и готово ... со да праваамм помагајтее а и се вади со тоа дека ако ме бацува ке немозел да издржи мн ке му досло .ств незнам со да мислам претера веке а го сакам многууу ... сум му казала за ова мн пати дур и сум плачела псолем секс засо никад не ми е убавоо ... не ми е како со сакам јас он ке сврси со сврси а н еме цека да и јас си дозивеам оргазам и да види дека и мене ми е убаво тап гакјите и тел у рака ... и ке се изремци на кревет .. а јас па 4 год ко ненаситнаа ми се ебе ми се плаце а не го добивам тоа сого сакам ...???
Антонели и ти имаш своја гордост,свои желби а како што пиша тој само си направил на неговата душичка да му е арно. Стави крај на тоа. Иако го сакаш како што и самата пиша,не дозволувај да бидеш нечиј исполнувач на желби. Љубовта не се состои само од секс. Тој изгледа нажалост е со тебе за да си ги извршува потребите. Пиша не ме чека да доживеам оргазам... - Тој не ги почитува твоите желби и твоите потреби пред се. Мој совет-стави крај! Ќе го преболиш, тоа е сигурно. Се најдобро.
Здраво, многу често ми се случува кога имам ПМС значи 10тина дена до 2 недели пред да ми дојде, да имам запек. Но во тоа не е проблемот главен, туку баш во периодот кога сум во ПМС за време на секс (вагинален) чувствувАМ болка, го прекинуваме сексот, и започнува толку многу да ме боли во долниот дел на стомакот, кај вагината и анусот , се здрвувам целата ме фаќа грч и не можам да се поместам, не можам да мрдам. После час до два легнувам да спијам и се будам со намалена болка во вагината и анусот , можам да се движам, но болката во долниот дел од стомакот и јајниците сеуште ја има. Притоа осекам болка и при мокрење односно при опуштање на тој мускул. Еве сега се чувствувам баш така, и не знам пиев чај, аналгин, ставам топла вода во тој дел, не знам како да ја намалам болката. А и во што е проблемот, дали е инфекција, болест, повреда внатре на некој орган од сексот, дали дека за време на запек сум имала секс...? НОРМАЛНО ли е во ПМС(овулација) да се случува ова, дали имате вакво искуство? фала.
Точно е тоа дека при ПМС можеш да почувствуваш болки,ама вакви болки како што ти кажуваш,и тоа што неможеш да се поместиш,сепак мислам дека не е нормално.Мој совет оди веднаш на генеколог,не чекај многу.Со среќа и пиши да ни кажеш како помина.
се согласувам со напишаното извини Aнтонели, но тој не ти е дечко, тој е себична машка свиња-извини на израз ама не заслужува подобар збор од тоа. не си ти робот за секс, имаш и ти свои чуства и потреби- недозволувај некој никаквец да те гази и повредува.Dај му клоца, ке си најдеш некој кој ке те сака, почитува и ке знае да те цени.
Здраво женски .. со дечко ми се немаме видено две недели, а мене само што ми заврши менструацијата пред еден ден и од денес ми се сметаат плодни денови, а дечо ми сака да имаме секс. Незнам што да правам, треба да чекаме цела недела а тој сигурно нема толку да издржи. Дали би било безбедно да имаме со кондом или сепак да си почекам уште една недела? Ве молам за совет???
Ако нејќеш секс во плодни денови,не мора да имаш. Зошто тој не би издржал?! Спојлер Е де,луѓе издржуваат без секс со месеци/години,та сеа он неможел да почека една недела..сешто Инаку кондом обавезно!
Не само тој и јас не би можела да издржаам хаха, но сепак мислам дека ќе си почекам немам намера да се тресам, сепак фала на советите
Значи не ми се верува дека од толку девојки, кои и дадовте совет на Rock.Girl на никоја ли не и текна дека првите денови по завршувањето не се плодни? Девојката изгледа не е информирана кои се плодни а кои не плодни денови, а на вас останатите не ви ни текна дека првите денови по завршувањето се не плодни, т.е плодните денови почнуваат после 11 ден откако ќе почне менструацијата, што значи за да и биде плоден првиот ден по завршувањето на менструацијата таа требало да и трае цели 11 дена.
Без разлика не смее да ризикува со вакви работи. Свашта се случува, може и тоа. Со заштита можете нема потреба да чекате.
Rock.Girl кондомот е прилично сигурно средство за заштита од несакана бременост, па за да бидете посигурни имајте секс со кондом, но нека не свршува во тебе и нема што веќе да се дискутира... Па зарем сите апстинираат од секс кога им се плодните денови, ма дааај!
Веќе повеќе месеци менструацијата ми варира, т.е. секој месец ми доаѓа по 5 дена порано. Еве како ми се движи последните месеци: 20ти, 15ти, 10ти, 10ти, 5ти. Односи не сум имала досега. Дали е ова нормално, или треба да посетам гинеколог?
Пријателчиња вака значи, менструацијата ми касни 7 дена, си направив тест пред малку излезе негативен, мирна глава, сепак место за грешки нема, но, месецов бев болничка скоро 3 недели, потоа истрпев огромен стрес околу врската три дена јадев за преживување што се вика, не станував од кревет бев каша, дали на некој му се случило истото и што би можела да направам за да си помогнам?
Чим тестот е негативен,веројатно од стресот ти е,и тоа што си била болна сигурно и антибиотици си пиела. Јас мислам дека нема ништо,но сепак почекај ден-два и пак напрај си тест за сваки случај.Ти препорачувам или surecheck,или selfclear ,јас од нив сум задоволна.
Антибиотици не пиев но мноту внесував витамин Ц и знам тоа ја одложува менструацијата инаку купив Self Clear дури ми рекоа не мора со прва утринска па одма го направив инаку секогаш имаме заштита и не свршува во кондомот, не сме имале "партии" само два пати на почетокот по 1 минута пробавме без кондом и пред тоа си беше да уринира, но психата ме утепа и морав да превземам нешто сега ке влезам во топла када...
Немој да се секираш, ете и сама знаеш од што ти е и штом ќе си се стабилизираш со храната и стресот ќе се среди
Имам еден проблем деновиве .. ми заврши добиеното пред 2 недели ама веќе 3 дена имам од тоа кафеното, како што ми е кога ќе добијам првиот ден не сум пиела лекови периодов не сум била болна ама бев по стрес, е сега дали е можно да е од стресов само или што може да биде ??