Мое мислење е дека нема шанса за ова, од самата причина што кога жената е бремена нема продукција на нови јајце клетки, поради тоа и изостанува меструацијата тие девет месеци. Имено кога жената е бремена има висока концентација на естрогени хормони и прогестерон кои се одговорни за растењето на развојот на ендометриумот на матката, а намалена гонадотропна секреција, и поради тоа нема создавање на нова јајце клетка, односно нов менструален циклус. Односно за да дојде до него, или ако не се е случила бременост, после овулацијата паѓа нивото на естрогени и прогестерон, а се покачува гонадотропниот хормон и тогаш почнува следниот менструален циклус.
Девојки хелп,добив на 5ти ,ми заврши на 9ти, (имам редовна менструација) после 3-4 дена почна да ми тече темно кафен исцедок кој трае веќе 7 дена(по неколку капки на ден ). сексуално сум активна,но никогаш не свршил во мене! Споделете искуство! Ви благодарам.
Девојки да ве прашам нешто,ова прв пат ми се случува,имам редовна менструација,ама сега незнам што е.. Имав кафеав исцедок негде околу 1-ви и изгледа не можеше да ми пробие,имав односи со дечко ми и тогаш ептен прокрварев,ми заврши се најнормално и еве сега после 10 дена пак истото имам кафеав исцедок и ме боли стомак ќе добијам,ме плаши што е на многу кратко време и да сум направила беља со дечко ми,мислам дека нема шанси да сум бремена,што може да е ???
Драга wannaBeMomma, многу ми е мило што се грижиш за тоа да ни е јасно ... за твоја информација -јас сум слушала и полагала гинекологија. Одамна ми е јасно. И воопшто не сум потресена. Сакам само да појаснам на тој што прашува дека од медицински аспект е можно нешто такво да се случи и притоа побивам лаички муабети за кои некои се зафатиле како слеп за стап. Кога се би било така под конец, не би имало никакви проблеми при незабременување и слично. Станува збор за случај кога созреваат повеќе јајце клетки и нема само една овулација во текот на менструалниот циклус (исто така има и ановулаторни циклуси, кога нема овлулација). FSH е хормон под чие дејство почнуваат да зреат јајце клетките. По команда на LH се одигрува овулација ( во случај да активира ЛХ и да дејствува два пати или 100пати, толку пати и ќе има овулација и зрела јајце клетка и можност/успех за зачнување - просто и едноставно). Ова најчесто се случува кај жени кои се лечат од ановулаторни циклуси и хормонски се хиперстимулирани. Пишав дека не би требало ...Може и е, не успеав да сфатам баш ______________________________________________________________________________________ Повелете во прилог извадок од УЧЕБНИК, можеби е точно ова што го пишале, а можеби и не лажат. Проценете си сами.
Најдобо к ебиде да си отидеш на гинеколог на контролможе да се случува ова од повеке причини како хормонално пореметување или нешто сасвим трето за нормално не е нормално правете си контроли редовни многу е лошо и времето и многу лоши болести се вртат за да си спиете мирно одете си контроли веке кога сте одговорни и кога сте почнале со секс бидете одговорни и да се контролирате на гинеколог млади сте и не оставајте само да се среди
Ми искочи бубулица на интимниот дел странична ми е. Дали некој знае со што да ја мачкам викендов, додека да одам на лекар?
со топла вода масирај и со сапун,многу топла вода...и по некои 12 часа пробај да стиснеш ,знам ќе боли од искуство кажувам.. и ако пукне бубалицата достискај ја и немај гајле можеш да си отидеш на лекар,но масажа,силно стискање колку што можеш издржи и "врела вода" би требало да избие гнојот ако го има.
Оди во аптека и кажи то е. Ако е влакно имаат маст посебно за тоа, да не одиш по доктори.И не стискај со неисти раце или долги нокти.
епа вака,да ве прашам нешто за кандидата бидејќи сум преладена пијам амоксиклав и имам бел густ секрет,јадеж и црвенило,симптоми на кандидијаза, можно е да ми се појавила од антибиотикот некој природен лек ?
Одмивај се само со камилица секој ден, може и до два пати дневно. НИкако со сапуни, гелови, шампони што ти знам таму Немам пробано, а ма имам читано дека растворено лажиче сода бикарбона во чајот помага. Пиј што повеќе течности, чаеви.. посевно увин чај или чај од брусница.
Не можно туку од тоа е, во иднина кога ќе пиеш антибиотик обавезно земај и б-комплекс витамини едно три пати на ден за да не ти се случи пак.
на почетокот на месецов имав однос и пукна кондомот, испив норлево во рок од 2 часа и немаше несакани ефекти сега треба да ми дојде но наместо меструација имам кафеав исцедок веќе 2 дена дали и покрај апчето има можност од несакана бременост навистина сум многу потресена
Не би требало да си премена, ама норлевото содржи многу хормони во него и секако дека од него се случуваат промени, можно е и ова што ти се случува да е од апчето, мислам дека не е страшно само не практикувај да го пиеш често.
Вагиналети Linex Lady, мене ми помагаат ептен уште одма по аплицирањето има подобрување,башка се на природна база затоа и се малце поскапи околу 310 денари.
тогаш направи еден тест за бременост за да се осигураш дела делувало, да не ббидеш вака во неизевесност, а сега и од стрес што мислиш на тоа, може да ти доцни менструацијата.