Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Девојки ве молам ако знаете кажете ми,после 10 дена пак добив и еве веќе трет ден ми е и крвта ми е многу црвена,од што може да ми е,прв пат вака ми се случува,имам редовна менструација.. ?

2. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Незнам, понекогаш се случува и така,да дојде 2 пати во месецот,лани во февруари така ми дојде 2пати, но после не се повтори.А имам една другарка, нејзе многу често тоа и се случува а зошто и како , поим неам.но не е ништо страшно... така ми имат кажано :)

3. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Епа добро да не се секирам многу,како и да е кога ќе ми заврши ќе одам на гинеколог.. Фала :)

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Тина мене ми се има случувано вакво нешто, ама не за толку краток период од 10 дена, отприлика 10 дена од завршетокот на последната менструација или 2 недели како што тебе ти се случило. Kај мене беше еднаш на почеток на месецот и наредно така при крај од месецот....не е во ред секако, нешто со хормоните не си ок, затоа тоа се случило-јас би те советувала на гинеколог да одиш-чисто да не се грижиш и да знаеш дали е се во ред.

5. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    2 недели пред датумот кога требаше да добијам ми течеше кафено околу 4-5 дена ( по малку, не обилно ) и кога требаше да добијам мене 2-3 дена пред датумот пак почна да ми тече кафено ( исто малце ) и еве уште ми трае веќе цела недела, а од крварење асално нема ни абер.. што може да биде проблемот знае ли некој ? Инаку имам закажано неделава на гинеколог али ме интересира и ваше мислење доколку знае некој :) Фала

6. Cvetankaa

Cvetankaa Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Сексуално сум активна,и имам нередовна менструација освен последните два месеца ,минатиот и пред тој,ми дојде на иста дата а сега,веке 10 дена ми касни,направив тест за бременост,и негативен,но уште ми касне..се плашам :/

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    можна е бременост а и не мора да значи..

8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    не се плаши, нема потреба од паника :) саmата кажа дека имаш негативен тест за бременост и нередовна менструација, не ти е прв пат такво каснење....ке ти дојде без паника :) :)

9. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    Тоа не е сигурно :lol:

10. Stella.21

Stella.21 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Во текот на менструацијата првите 2 дена ми излегуваат големи грутки крв од матката, значи не течност туку топчиња, дали на некоја ии се случува исто, нормално е или ? :|

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    ја си ги викам партали и многу е нормално, пошо нели се исфрла се што се наталожило на матката

12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    И мене ми се дешава ретко, мислам дека е нормално :)

13. enriketa1

enriketa1 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Незнам дали тоа сее нормални топциња мали или се работи за несто поголемо,бидејки пред 2 год.немав менструација 4 месеци правев тестови за бременост не бев трудна знаци и кога добив ми траесе 10 дена со преголеми топки буквално ко голи ползави :puke: дури кога ке ми паднесе како да ми пага месо а незнам што беше.Појдов во ремедика и ми испитаа се тоа било резултат на незнам што во крвта(одамна беше заборавив |( ) и кандида во последна фаза .Ми дадоа десет дневна терапија со вагинални,мегутоа јас место да ги купам тие ми се видоа скапи окулу 600 денари беа,јас со рецептата купив канестен,се рабира ми ппомина но за месец дена пак ми се врати и еве сега со здравје си ја носам :o ,сакам да ги најдам тие што ми ги препиша докторот но незнам како се викаа бидејки ја дадов рецептата :o .Проблеми со менстр.немам од тогаш но кандидата си ја имам,како и да е појди на гинеколог да не е од некоја инфекција или нешто слично ,подобро да се спреци отколку да се лечи :)

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.111
    Допаѓања:
    177.613
    Не е ништо страшно тоа е ткивото кое се наталожува на зидот наматката и кога има циклус се лупи и затоа има парчиња т е секој месец се здебелува ендометриумот и после се лушпи е тоа се ти парчиња без гајле нормално е поготово во пубертет

15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    девојкии бе молам за мислење... Минатиот месец пред менструалниот циклус имав некое чешање баш на вагиналниот отвор еве сега пак треба да добијам и пак имав а и плус денес прокрварев 2-3 капки но чешање веке немам... Мислев дека е добиено ама еве го нема веќе :^) А не верувам дека е од бременост тоа пошто си ги имам сите симптоми ко за добивање а и плус секогаш користиме кондом а и последен однос ми бил на 14ти февруари.... Имала некоја вакво искуство или???

16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И мене ми се случуваше ова 2-3 месеци
    Се одмивав почесто во текот на денот
    Пр:сабајле и попладне само со топла вода ,а навечер со нежен гел-крем за туширање
    Ќе добиев ,ќе ми завршеше и пак најнормално.Дали белото прање чеша ?
    Како да ми лачеше некоја "киселина"
    И мене ме чешаше а потоа ме печеше...
    Пробај миј се одма кога ќе почне да те чеша и стави мал слој павловичева ило пудра

17. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    ни.на можно е да се работи за некоја инфекција или пак имаш закачено кандида што воопшто не е страшно,ама сепак ти препорачувам да си посетиш гинеколог и тој да востанови за што се работи и да ти ја препише потребната терапија.А и пробај со сода бикарбона растворена во кило ипол вода да се измиеш,откако претходно си се измила со вода и со некој благ сапун или гел за интимна нега.Откако ќе се измиеш со сода бикарбона нема да ја плавиш.Многу поминува од неа.И мене ми се се случувало тоа.Или подмивај се со камилица.

18. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Епа и така правев се миев 2-3 пати дневно и ми кажаа кантарион да ставам и не ми трае.повеќе од недела ама страв ми е што еве ми ае повтори и што прпкрвавев се надевам добиено ми е ама еве уште ништо :worried:

19. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    ни.на,а тест за бременост направи ли :geek: ??? Mожеш да пробаш со оние канестен вагиналетки од едно-две ставања ќе ти помине,ама пред се посети гинеколог.

20. Mrs.Carter

Mrs.Carter Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    111
    ni.na Најдобро е да си одиш на гениколог па таму да ти кажат најдобро.Ние така неможеме да погодуваме. :)