Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. ni.na

ni.na Популарен член

не направив тест пошто сеуште не ми касни а и нема никаква логика да е тоа пошто секогаш користиме кондом и се трга од мене пред да сврши а и имав добиено последни денови кога имавме последен пат плус... мислам дека не е до тоа ??

2. ni.na

ni.na Популарен член

да да знам... фала сепак ке почекам уште некој ден пошто имам симптоми пред добивање ако нема ништо ке идам :)

3. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Девојки кои апчиња ги пиете против менструални болки? Секогаш кога добивам ме боли стомакот, но било издржливо и ништо не сум пила, но последниве 2-3 месеца многу ме боли стомакот и не ми поминува болката по цел ден :worried:

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Конкретно јас не пијам апчиња, а моите другарки практикуваат да пијат Кафетин менструал и Парацетамол.

5. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Јас имам многу болни менструации, не сум можела да станам од кревет, дури сум повраќала 3-4 пати во денот :tmi: но не пиев ништо. Кафетин менструал пробав, не ми помага, со години пијам само аналгин. Откако ќе го испијам апчето за 15 мин. ми се смирува болката, иако првите два дена знам да испијам и 3-4 апчиња, многу се, да, но не ги трпам болките како порано.

6. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Јас пијам Нифлам капсули неколку месеци. Една колешка ми ги препорача и навистина бргу поминува болката. Од аналгинот не ми минеше, по цел ден се виткав. Овие за пола саат делуваат. Може да пробаш, на Алкалоид се мислам. Само внимавај ако ти е осетлив желудникот. Мајка ми испи еднаш, помина болката, ама желудникот 3 дена ја болеше потоа.

7. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Фала ви девојки што ми одговоривте :) , и јас трпам несакам да се трујам со апчиња, сега ке пробам со аналгин па ке видиме како ќе ми делува.

8. Elina

Elina Истакнат член

Девојки,во последно време ги имам сите оние симптоми на кандидијаза па пред да одам на лекар сакав да видам дали ќе ми се смири ситуацијата ако ја употребам Канестен маста.
    Ја употребувам веќе една недела,во упатството пишува 1-2 недели,ми се подсмири ама не ми поминува,еве вчера повторно ми се појави она јако чешање па сега случајно видов дека има друга маст,Канестен 3 вагинална крема.
    Прашањето ми е,дали ке предизвикам некаква штета доколку престанам со едната и почнам да ја користам другава?

9. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Нема да предизвикаш штета ако од нанесувањето на едната до нанесувањето на другата почекаш да поминат 24 часа. Но нема ниту да имаш ефект ако партнерот не се лечи, тој изгледа е носител на бактеријата и постојано ти ја враќа.

10. senza.parole

senza.parole Форумски идол

^^
    Против јаки менструални болки може да пробате и Налгесин С.
    Многу се ефикасни, а и не се скапи. Околу 110 ден., 10 таблети има внатре.

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

А зашто не отидеш на гинеколог да ти потврдат дали стварно е кандида и да ти дадат соодветна терапија?

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Cafetin menstrual помагат ли кога имаш јаки болки? Сакам да ги пробам и да ја ублажам болката,неможам да трпам толку. :(

13. Elina

Elina Истакнат член

Благодарам на инфото инаку јас сум сексуално активна веке 5 месеци и ова ми е прв пат да се сретнам со некој проблем од оваа област па незнам дали е до него или до мене.Треба да се провери,и ќе се случи тоа само сакав да пробам и вака.

14. Elina

Elina Истакнат член

Па да,ќе одам само мислев да не не е толку страшно па да можам да се средам и така

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Пробај си срцка, индивидуално е тоа. Пример мене за болка (за што и да е) ми помага само Аналгин и ништо друго. :)

16. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Да, помагаат. Ако не се тие не знам што би правела затоа што од аналгин нели се пообилни крварењата. Ако имаш болки слободно земи си кафетин менструал :)

17. kikav

kikav Популарен член

Спазмекс досега ми се покажааа како најдобри против менструални болки пробајтеги. :) :)
    стварно се ефикасни

18. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

^А можеш и Налгесин. И тие се убави, јас секогаш ги користам и ми помагаат ептен. :)

19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Помагаат, но за многу јаки болки земи 2 таблети, инаку 6 се дозволени во тек на еден ден. Сепак, доколку имаш неиздржливи болки, Кетонал Форте помага, и во споредба со Кафетин Менструал, крварењата се помалку обилни.
    Инаку аналгин на сите ни е добро познато за што се пие, секако дека крварењата ќе се пообилни доколку за менструална болка пиеш лек кој се препорачува за главоболка.

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Кетонал е убиство за црниот дроб и за желудникот воедно. А да и крварењата се ПООБИЛНИ. Доколку не ти помага Кафетин Менструал пробај со Аналгин (само тоа ми помага а исто и Спасмекс) и држи топло шише да ги опушти мускулите - самото тоа го прави и Спасмексот поради спазамот кој се ствара и затоа боли стомакот. Друга феминка го спомна Налгесинот, мене Налгесин С ми е супер за главоболки (кои ги имам доста јаки) но за менструални болки не.
    Така да, секој организам си е различен и различно реагира на аналгетици, мора сама да си испробаш што најмногу ти прија, но немој одма да преоѓаш на најјаките од типот на Кетонал.
    Се надевам ти помоогнав :D