Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Се случува и кај мене но не до степен да ме боли толку и да ми направи рани. |(

2. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Ако си пиела антибиотик , па си правела брис, нема да покаже. Најдобро е да го повториш микро билошкиот тест и тоа 15 дена откако си ја прекинала терапијата ( однсно ништо не примаш). Многу веројатно е да и некоја габична инфекција. Според тие белките бубулички личи на габична инфексција.

3. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Требаше да ми дојде на 9ти. Имав симптоми за добивање, градиве ми се цврсти, ама сеуште ја нема. Незаштитен однос не сум имала, така да не би сакала да мислам на бременост. Од што ли може да ми доцни ? Инаку умот само таму ми е, премногу сум напната... :(

4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

никој од нас овде не може со сигурност да ти каже зошто ти касни и кога ке ти дојде...најдобро отиди на гинеколог и види во што е проблемот..може да има повеќе причинители за каснењето...бременост, циста, стрес, намален имунитет, промена на клима, вирус, инфекција, бактерија...

5. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    7.633
    Девојки ај Ве молам за помош. Имавме незаштитен секс, и после односот приметивме дека на дечко ми му тече крв. Тоа кај тоа жилата или што и да е :) кај што се отвара главата, најверојатно се поткинало :o . Поголем проблем ми е тоа што кога јас отидов во веце видов дека мене ми тече крв. Се миев ама еве уште кога ќе се бришам има по малку крв. Значи не е тоа од мене туку од него што му течело внатре во мене. Па треба ли да паничам, да одам на лекар или ќе си истече??? :(
    Ве молам за одговор ако има некој било какво знаење. Може е глупаво ама не ми се случило до сега вакво нешто па не знам како да реагирам

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Aко ти било од него ке си имала крв само малце, ама и ако после миењето пак ти тече најубаво провери да не е нешто од тебе, неможе да има толку многу останато негова крв внатре. Барем јас така мислам.

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    7.633
    Па он крвари :) Може е смешно, ама од тој дел жилата кај што е му течеше константно крв. Се врза со завој :D Се лом направивме низ дома. Затоа мислам дека е од него. Пред да се измијам имав повеќе, сега ако се допрам со хартија се гледа малку ровево. Мене ми е страв некоја инфекција да не направам, баш ако е од него. Иначе се миев онака од надвор, нормално, па претпоставувам дека уште се цеди од внатре :)

8. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Е, тоа ти се вика остра дунда :D За почеток да провериш да не имаш жилети внатре пошто прв пат слушам маж, да се исече при секс. Сигурна ли си дека соблече гаки холахопки и сл? :D
    Шала на страна, единствено ако имал сида, треба да бидеш загрижена инаку без гајле.
    Ама го кажа тоа само ли ке си истече, ко демек едно кило крв, ти наточил внатре па дали ќе истекло само.
    Само не ми е јасно дали од досада смислувате ваки проблеми кои се повеќе за категорија верувале или не отколку за овде.

9. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    7.633
    Е фала многу. На човек страв да му е да пише нешто. Да беше нешто нормално немаше да пишам тука, ќе ми беше јасно што се случува. Ама не и ова.
    Значи не беше исечен туку кај делот од жилата или што и да е тоа му течеше крв. Најверојатно пошто беше набрзина (на суво) му се оптегнало и се потскинало (се отворило глав**то повеќе) и затоа му течеше крв. Не знам дали се работи за некоја артерија или што, ама сакале верувале или не, течеше многу крв. Ја сопре со завој, а кај мене сега е како последен ден од менструација, 2,3 пати на хартијата бледа крв.
    Значи прашањето ми беше дали има можност од некаква инфекција, сепак за крв се работи.

10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Aко тој имал некаква инфекција има можност да фатиш и ти, сепак ако толку многу се плашиш ке мораш на гинеколог, вака никој ке неможе да ти каже со сигурност што е .

11. pike

pike Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    здраво дечки,имам 20 години а дечко ми 25 заедно сме веќе 2,5 години и сеуште не сме имале односи сакаме но никако да биде.неговиот пенис е дебел а кај мене валјда хименот е премногу еластичен нз што е работата но никако да биде понекогаш влезе до хименот и толку понатаму несака но некогаш не сака ни да влезе имам ужасни болки веќе и психички паднавме дај кажете некој совет :(

12. Special

Special Нов член

Се зачлени на:
    23 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки ,сакам да ве прашам за мислење . Со дечко ми имавме секс и многу ме болеше не само кога почнавме туку продолжи да боли (не е нормална болка како и секогаш кога го става на почеток, чудна болка,како да не сака да влезе )и затоа му реков да прекинеме. Кај мене имаше малку нешто бело незнам како да ви го објаснам како кога ке се натопи паломата ,така изгледаше , незнам што е многу се исплашив.Плус ми касни 10 дена,може дека бев под стрес една недела и затоа касни , ама еве 4 дена ме боли стомак и не ми доаѓа менструација уште...Да не се појавиле некои компликации,да не сум трудна , све ми падна на памет..ве молам дајте совет,што мислите?

13. mala-srnicka

mala-srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    nezna28 ne e dosada na nekoj navistina im sse ima sluceno,minnie-e valjda doslo do pogolemo trienje a ne si bila dovolno vlazna,ili kako bese toa mu se skiinala nekoja zilicka,nemaj gajle ke pomini ;)

14. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Дечко ти треба итно да оди на доктор.

15. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Девојки веќе го пишав проблемот но изгледа кај што не му е местото па не добив одговор.
    Менструација требаше да добијам на 7 ми овој месец најдоцна. Знаете кој датум сме, немам добиено. Се трудевме за бебе, не богзнае колку ама можеби ете од тие еднаш, два пати фатило, се надевам. Ама изгледа не, направив 2 теста негативни се а и ехото не покажа ништо. Докторката вели ако сум била останата овој месец рано било да се види. Пред 2 дена добив многу слабо крварење, само неколку капки и престана. Веќе немаше ништо. Од што би можело да ми доцни менструација толку и од што е крварењето ? Има ли некој вакво искуство ?? Само да спомнам дека имам испратен брис за ХПВ типизација, ПАП тестот покажа промени, ама веројатно се работи за помало воспаление.

16. chips.for.free

chips.for.free Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    Сум читала дека кога се забременува, малку се прокрвавува и после престанува, како што било кај тебе.. А за на тестот за бременост да се покаже требало да поминат 2-3 недели.

Штом се обидувате да зачнете, Ви посакувам среќа! Пробај да се релаксираш, да не мислиш многу на ова.. Па за некои недела дена пробај пај да направиш тест, да видиш, може ќе има промена :)

17. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Разочарана сум од докторката, некни и се јавив да се пожалам за крварењето, да и кажам дека не продолжи, вели немаш гајле, ќе добиеш. Едвај дочека да спушти слушалка, можам да замислам како ќе ме откачеше да одев до таму.

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

По ова што кажуваш ми личи како да си бремена. Најубаво отиди во лабораторија по крв да проверат дали си бремена, тоа е најверодостојно. А за ехо е рано да се види. И мене еднаш така ми покажа папот па на типизација се беше негативно, но немав проблеми со менструацијата.
    Кога го направи ехото јајниците беа ок?

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.620
    Дај Боже да е бременост , ама ете да не ти касни од нервоза , стрес ?

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.106
    Допаѓања:
    177.575
    За бременост нема биди сигурна тестот не лаже у никој случај мен еова ми личи повеке на некое пореметување во хормоналниот статус консултирај се со гинекологот и барај да ти направи испитување на хормониа 3 14 и 21 ден од циклус
    Прво реши си го проблемот со хпв дали има или нема микробилошки направи па тек после мисли на бебе