Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Вчера вечер два пати по ред завршив на брза помош. Едниот пат бев сама со маж ми, се чувствував поспано и изнемоштено со тегоби во желудникот. Вториот пат ми беше многу лошо, повраќав обилно несварена храна од скромните оброци, имав неподносливна главоболка и притисок 50/60. Примив инфузија. Утрово се разбудив со истата главоболка, лазев до телефон да го викнам маж ми. Прво бев на гинеколог и постапи подеднакво незаинтересирано, кратко ме виде на ехо и не кажа ништо. Го викнав татко ми да ме земе Битола и денот го поминав на болница. За време на гинеколошки преглед добив, никаква посебна интервенција немаше, ме замоли да седнам на боксот, рацете ги во тупаници и го поткренав задникот, со мануелна интра вагинална палпација ми го реши цел проблем. Почувствував непријатеn притисок и допир на грлото на матката и прокрварив. Имам слабо крварење, но се чувствувам подобро.
    Не сум бремена, инаку наспроти споствените убедувања, вчера сепак земав тест Clear Blue, дури и тој покажа негативно.

Жал ми е, ама тоа е што е. Повеќе среќа следниот пат. Мило ми е што маж ми последно добри голема воља за работа на случајот. А за сега, малку повеќе се разочара од мене, но ќе му помине :| .

2. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Жал ми е што не е бременост во прашање,но не губи надеж.Млада си и ќе имате уште сто можности за бебенце.
    Како што кажа една феминка погоре,се согласувам со неа ,види што било проблемот со папот среди се тоа во врска со здравјето па потоа работете на случајот.
    Со среќа :) :*

3. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    минатиот месец ми доцнесе 17 дена добив на 16 февруари сега пак ми доцни неколку дена според календарчето сто го водам 3 дена ама претходно добивав на 28 дена значи не се 3 него појсе па незнам дали да појдам на гинеколог ми треба мислење мегудругото раскинав долга врска пред два месеци така да не сум сексуално активна

4. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    сигурно е од стрес и нервоза.. Појди на гинеколог за да не се мислиш стално ама мислам дека не е нешто страшно..пијај појке течности :hug:

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.070
    Допаѓања:
    91.095
    И јас те советувам да посетиш гинеколог ,најдобро е за тебе ,сигурно ти е одпромена на време или ако си имала некои стресни ситуации и нервози но не се измачувај посети гинеколог !

6. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    фала ви :*

7. cooper

cooper Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки и во оваа тема. Сакам да ве прашам нешто и да споделете мислење и искуство со мене.
    Забележав еден проблем (да речеме дека е проблем). Кога носам свила, ликра или друг материјал гаки се е во ред, белото прање го нема баш ич. Но кога носам памучни гаки, најчесто боксерки, осеќам дека имам повеќе бело прање и одвратен мирис. А сум читала на повеќе статии дека памучни гаки се најздрави за носење.
    Што мислите вие, зошто е тоа така?
    Секој одговор е добредојден :)

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Реално гледано, мое мислење е дека памукот ти дава достоен увид каква е всушност ситуацијата. Не го игнорирај тоа. За разлика од останатите материјали, памукот впива повеќе мирис и дава увид за количината заради прегледната површина и упивна подлога. Мислам дека белото прање ти е секогаш така, а и мирисот е тој само не си забележала.
    Практикувај да носиш бела долна облека, памучна, од проста причина што можеш да ја испереш во машина на високи температури. Пеглај ги пред употреба.

Направи микробиолошко испитување, трае кратко, кажува многу. Ќе ги решиш сите дилеми со еден брис. Лошиот мирис и количинско зголемување се индикација на некоја гинеколошка состојба.

На cooper му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Victim

Victim Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    цел живот сум била привлекувана исклучително од мажи и тоа од оние со вииисок тестстерон.. е сега имам дечко , и фак - френд, и се појавува оваа авантура.. бевме другарки, таа е лезбејка веќе долг период , дојде кај мене на гости и тие 2 дена.. ги поминавме заедно :x :x си отиде во својот град но,,ниедна од нас неможеше да заборави, после една недела , во саботава јас отидов кај нејзе на спиење.. повторно бевме заедно... денес, таа дојде .. постојано разговараме за тоа што се случува со нас и сега, две недели одкако прв пат се смувавме ние сме Заедно.. бара да раскинам сона дечкото, со фак-френдот .. а кутрата јас, во моментов се што мислам дека знам е дека ја сакам, и знам дека таа ме сака. Се чувствувам збунето, исцрпено, изморено но со неа ми е најубаво на светот! :inlove: :inlove: оф лелее.. одкај ме снајде сега мене оваа белја.. :doh: :doh: help me , има ли шанси овие чувства , и сето тоа да е привремено или е вистинско?

10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Да ти кажам право да си почнеш со пишување сценарија, те бива!

На Anne15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Zdravo devojki, izvinete na latinicata, no od mob sum..
    Vaka sakam da prasam za mislenje..
    Imav menstruacija na 02 mart i mi traese normalno i kako i sekogas pred da dobijam dojkite me bolea i koga mi zavrsi 3 dena mi prestanaa da me bolat no sledniot den se razbudiv so silna bolka vo gradite, t.e dojkite i toa nepodnosliva, me bolese samo sto me dopirase pizamata..
    Dva dena izdrzav i potoa otidov na pregled, me gledase doktorkata na eho i ne najde nisto, mi dade Nalgesin S forte i ispiv celo pakovanje do vcera i bolkata ne se namali..
    Ve molam za mislenje..
    Se posomnevav za moznost za bremenost zatoa sto minatiot mesec koga imavme odnosi so deckoto svrsi vo mene, no dobiv menstruacija..
    i sega veke neznam sto da mislam.. :/

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Направи тест и отиди повторно на лекар, можеби нешто не е во ред со хормоните или гинеколошки. Циста може да предизвика болка во гради

13. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    Јас би сакала да прашам доколку со мојот партнер имаме однос со кондом, и тој ејакулира во кондомот додека е во мене, колкави се шансите за останување бремена? Т.е. дали има шанси?
    Сакаме да пробаме вака, но стравот секако постои.. :?: :?:

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.147
    Допаѓања:
    34.290
    Па јас сметам дека нема шанси за бременост,освен ако не ви се оштети кондомот при односот.

На Olgitsa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    0% а како тоа имате односи а не сте информирани за други работи? :?:

16. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    нема никаква шанса тука за бременост, освен ако недај боже кондомот се скине, е тогаш имаш и те каква шанса, затоа штом не сте подготвени за бременост, за секоја сигурност, надвор :)

17. Didi.be

Didi.be Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Дали и можно ?

Дали е можно да биде скината некоја девојка со кондом.. ?

18. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    4.289
    Дали и можно ?

Можно е и девојката и кондомот да се скинат, особено ако на кондомот му истекол рокот.
    Кондомот не е за „невиност„ туку доколку е исправен тогаш спречува да дојде до бременост и спречува заразување со сексуално преносливи болести.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    :rofl: Може и со пукнат кондом ;)

20. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
    дали можи преку орален секс знаци ако таја го пуш.. дали можи да ми пренесе некоја болест или инфекција некоја или нешто слично ?