Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

хахаха ти многу нежен испадна ??? Можеш само ти на неа да и нанесеш

2. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Не си бремена кога си добила менструација, но има некоја промена на хормонално ниво, испитај си хормоните како ти се, ко сврши во тебе се имаш напиено апче има некоја мала промена во хормоните направено(естроген,прогестерон) не е ништо страшно немој да се секираш, жлездите се уште отечени, немој да ги стегаш(ако ги допираш ги воспалуваш повеќе), спијај на грб, туширај се со млака вода поточно прај си топла ладна помага за болката, немој физички да се оптоваруваш, спијај повеќе, јади редовно не многу мрсна храна, откажи го кофеинот(ја зголемува болката во градите), пијај си цајче, треба да помини болката за неколку дена. Ако трае повеќе од една недела посети матичен доктор тој ќе те упати подетално што да правиш следно. Ко ќе се релаксираат градите и ќе се намали масното ткиво напрај си самоконтрола тест на гради или појди да ти направат. Чисто за да се увериш и да не се загрижуваш дека нешто лошо има.

3. Didi.be

Didi.be Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ве молам ми требаа помош... Итно ми е се слушнавме со другарка ми и во нејзино име може ли некој да ми каже како се користи тест за бременост .... Фалаа однапред....

4. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Другарка ти знае ли дека постои упатство и дека си има убаво напишано што и како. |(

5. Didi.be

Didi.be Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Anne15 Таа сеуште нема купено ... и затоаа доколку знаете како се употребува кажете ....

6. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Па и јас немаше да знам додека не го купив.Ќе купи и ќе си види,нема што да објаснуваме ние. :emo:

7. Didi.be

Didi.be Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Епа штом знаеш , зошто не ми кажеш.... но доколку несакаш уживај фала и за ова што ми го кажа...

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Многу едноставно, капнуваш неколку капки од мокрачата на тестот и чекаш да ти покаже. Ке види таму со цртките како беше сега баш не се секавам колку цртки беше за бремена, колку за дека не е бремена :D

9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

една цртка е за негативен а 2 за позитивен

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zverche

Zverche Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Значи вака.. ве молам за помош,совет,мислење.. Со дечко ми минатиот месец имавме односи за време на менструација(3ти ден) а мене ми трае циклусот 6 дена.. тој сврши во мене но после 3 дена пак си имав менструација со поголем интензитет.. и за време на оволуција првиот ден малку прокрварев и веке следниот ден имав поголемо крварење кое траеше 3 дена.. ама беше некако како застарена крв.. и после имав розев исцедок, и бидејќи тренирам боречка вештина, за време на тренинзите пак крварев.. потоа сопре крварењето неколку дена, и ете вчера пак крв, денес нешто како кафеаво.. значи ств нез што е.. дали се работи за инфекција, или пак бременост ама тоа малце ми е чудно.. немам никакви други симптоми за бременост.. искрено паничам многу ве молам за совет..

11. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Mislam deka ne si bremena ama zosto za vreme na menstruacija neli ste zapoznaeni deka moze da zakacite razni infekciii i bakteriii od koj moze posle da stradate koga si so menstruacija se ti e otvoreno lele bre luge tolku li ne mozete da se strpite ajde za drug pat da si znaes i te kako mozes da imas nekoja infekcija i nekoe poremetuvanje

12. Zverche

Zverche Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    И сега имам некој кафеав исцедок со непријатен мирис.. инаку треба да добијам менструација на 5ти/6ти..

13. Damiana

Damiana Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Прво, не разбирам зошто имаш незаштитен однос, а не сакаш или не си спремна да останеш бремена? Многу е незрел овој потег. Друго, убаво те посоветуваа погоре, за време на менструација, би требало да не практикуваш секс, поради можните ризици од инфекции.
    Секој исцедок нешто значи, отиди на гинеколог и направи тестови.

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Сперматозоидите внатре можат да опстанат и до недела дена, што значи дека шанси сепак постојат, иако таа недела по завршувањето не се смета за плодна.

За тест за бременост рано ти е, но обавезно консултирај се со гинеколог. Некоја капка крв за време на овулација и да се случи ај, ама крварење..... неприфатливо е во никој случај освен менструација.

15. Zverche

Zverche Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Утрово направив тест и покажа негативно... треба да добијам на 6ти а сега за сега немам никакви симтоми,обично имам болки во градите .. ќе видиме :worried: памет за следен пат..

16. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Jas mislam deka ne si bremena za vreme na menstruacija si imale nezastiten odnos pa sansite se mnogu mali taka da ne veruvam,a za simptomite i da ti dojde i da ne ti dojde menstrualnite bolki sekako treba da gi imas a za drugi simptomi i mnogu e rano uste ako nesto mislis deka si bremena

17. Zverche

Zverche Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Не ви се случило некогаш да ви дојде менструација без да имате менструални болки во градите,стомакот? ... :worried:

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ми се случило и тоа повеќе пати

19. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Се зависи од хормоналниот баланас месецот. Некаде прочитав дека ако месецот кога нема да те болат градите или немаш симптоми покачен бил прогестронот. Инаку и мене ми се случува, ама многу, многу ретко.

20. zoltocrvena

zoltocrvena Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Совет феминки,
    пред некој ден имав деловен состанок и може 6 саати немав одено по мокрење. Кога се вратив дома (после цели 8 саати) отидов и измокрив , но после 5 мин осетив чешање на вагината толку јако што колку и да се чешав не ми помагаше. Се истуширав сменив гардероба, гаки све и пак истото кога се погледнав целата ми беше црвена. Ставив паоваличева маст од детето. Од што може да е тоа?Може да е от што бев испотена и немав одено во вц долго време па да сум се „спарила„ како мало дете? :$ :$ :D