Не си бремена кога си добила менструација, но има некоја промена на хормонално ниво, испитај си хормоните како ти се, ко сврши во тебе се имаш напиено апче има некоја мала промена во хормоните направено(естроген,прогестерон) не е ништо страшно немој да се секираш, жлездите се уште отечени, немој да ги стегаш(ако ги допираш ги воспалуваш повеќе), спијај на грб, туширај се со млака вода поточно прај си топла ладна помага за болката, немој физички да се оптоваруваш, спијај повеќе, јади редовно не многу мрсна храна, откажи го кофеинот(ја зголемува болката во градите), пијај си цајче, треба да помини болката за неколку дена. Ако трае повеќе од една недела посети матичен доктор тој ќе те упати подетално што да правиш следно. Ко ќе се релаксираат градите и ќе се намали масното ткиво напрај си самоконтрола тест на гради или појди да ти направат. Чисто за да се увериш и да не се загрижуваш дека нешто лошо има.
Ве молам ми требаа помош... Итно ми е се слушнавме со другарка ми и во нејзино име може ли некој да ми каже како се користи тест за бременост .... Фалаа однапред....
Многу едноставно, капнуваш неколку капки од мокрачата на тестот и чекаш да ти покаже. Ке види таму со цртките како беше сега баш не се секавам колку цртки беше за бремена, колку за дека не е бремена
Значи вака.. ве молам за помош,совет,мислење.. Со дечко ми минатиот месец имавме односи за време на менструација(3ти ден) а мене ми трае циклусот 6 дена.. тој сврши во мене но после 3 дена пак си имав менструација со поголем интензитет.. и за време на оволуција првиот ден малку прокрварев и веке следниот ден имав поголемо крварење кое траеше 3 дена.. ама беше некако како застарена крв.. и после имав розев исцедок, и бидејќи тренирам боречка вештина, за време на тренинзите пак крварев.. потоа сопре крварењето неколку дена, и ете вчера пак крв, денес нешто како кафеаво.. значи ств нез што е.. дали се работи за инфекција, или пак бременост ама тоа малце ми е чудно.. немам никакви други симптоми за бременост.. искрено паничам многу ве молам за совет..
Mislam deka ne si bremena ama zosto za vreme na menstruacija neli ste zapoznaeni deka moze da zakacite razni infekciii i bakteriii od koj moze posle da stradate koga si so menstruacija se ti e otvoreno lele bre luge tolku li ne mozete da se strpite ajde za drug pat da si znaes i te kako mozes da imas nekoja infekcija i nekoe poremetuvanje
И сега имам некој кафеав исцедок со непријатен мирис.. инаку треба да добијам менструација на 5ти/6ти..
Прво, не разбирам зошто имаш незаштитен однос, а не сакаш или не си спремна да останеш бремена? Многу е незрел овој потег. Друго, убаво те посоветуваа погоре, за време на менструација, би требало да не практикуваш секс, поради можните ризици од инфекции. Секој исцедок нешто значи, отиди на гинеколог и направи тестови.
Сперматозоидите внатре можат да опстанат и до недела дена, што значи дека шанси сепак постојат, иако таа недела по завршувањето не се смета за плодна. За тест за бременост рано ти е, но обавезно консултирај се со гинеколог. Некоја капка крв за време на овулација и да се случи ај, ама крварење..... неприфатливо е во никој случај освен менструација.
Утрово направив тест и покажа негативно... треба да добијам на 6ти а сега за сега немам никакви симтоми,обично имам болки во градите .. ќе видиме памет за следен пат..
Jas mislam deka ne si bremena za vreme na menstruacija si imale nezastiten odnos pa sansite se mnogu mali taka da ne veruvam,a za simptomite i da ti dojde i da ne ti dojde menstrualnite bolki sekako treba da gi imas a za drugi simptomi i mnogu e rano uste ako nesto mislis deka si bremena
Не ви се случило некогаш да ви дојде менструација без да имате менструални болки во градите,стомакот? ...
Се зависи од хормоналниот баланас месецот. Некаде прочитав дека ако месецот кога нема да те болат градите или немаш симптоми покачен бил прогестронот. Инаку и мене ми се случува, ама многу, многу ретко.
Совет феминки, пред некој ден имав деловен состанок и може 6 саати немав одено по мокрење. Кога се вратив дома (после цели 8 саати) отидов и измокрив , но после 5 мин осетив чешање на вагината толку јако што колку и да се чешав не ми помагаше. Се истуширав сменив гардероба, гаки све и пак истото кога се погледнав целата ми беше црвена. Ставив паоваличева маст од детето. Од што може да е тоа?Може да е от што бев испотена и немав одено во вц долго време па да сум се „спарила„ како мало дете?