Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Во внатрешна средина остануваат живи 24-48 сата а надвор - неее, веднаш умираат не им одговара надворешната средина :) . Супер си, не мисли на тоа

На aquafortune му/ѝ се допаѓа ова.
  2. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Нема да мислам,ветувам,за ништо сум се загрижила... :)

3. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    hehe da da taka e premnogu se zamarame a pocesto nepotrebno :P denes se oslobodiv malce no vcera bev celata ispanicena cel den mislev na toa... :( no sepak nisto ne e sigurno dodeka ne dobijam menstruacija...

od druga strana se grizam poradi toa sto istata vecer imavme 2 pati odnosi... po prviot pat toj se istusira i posle eden saat/saat i pol imavme pak... strav mi e od prviot pat da ne se ostanale nekoi spermatozoidi... :sweat: :sweat: nedaj boze da se sluci nesto :( uste mi e prerano... sepak imam samo 18 godini :worried: :worried:

4. aquafortune

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Колку што знам,после првиот однос најдобро е да се прави пауза 30 минути,вие сте имале после еден час.
    И може не сум вистинска личност да ти каже да не се секираш,затоа што јас кревам паника за ситници,но мислам дека најпаметно е да се опуштиме.Мисли дека ќе добиеш менструација,не размислувај за непотребни работи. :)

На pinkgirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    da i jas taka imam slusnato... no sepak bese bez zastita a toa e rizik :worried:
    se obiduvam da bidam po opustena i mnogu da ne razmisluvam za toa... no sepak mnogu mi e strav :worried: :(
    bez kondom veke ne davam ne... :|

6. maijana.g

maijana.g Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    А што има врска правењето пауза помегу две партии секс, со тоа дали девојкава закацила или не?
    Како прво таа пола саат пауза се прави поради тоа што на мското, му е потребна за да може повторно да биде сексуално активен.
    Се надевам дека сите го знаете тоа дека мазот откако ке ејакулира (сврши) потребно му е одредено време за да повторно добие ерекција (да му се дигне).
    Така да ова нема никаква врска со тоа што го зборувате, а тоцно е дека сперматозоидите не живеат долго, во надворешна средина, а тоа колку долго ке останат живи, зависи од повеке фактори.

7. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    зошто така?

8. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    Neznam dali si ima vrska ili ne, jas prethodno nekade go imam procitano toa... demek posle pola cas bilo po sigurno (spermatozoidite izumruvale) taka nesto... sega kolku e tocno toa jas ne znam... :| :^)

9. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    epa vaka :) mi kasni eden mesec
    napraviv test negativen beshe , :) megjutoa pa ne mi doagja porano imav problem so kandida
    dali e mozno taa da e pricina za docnenjeto ili testot e netocen :?: ?

Btw na shilci sum |(

10. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    најпаметно што можеш да направиш е да си ја земеш здраствената книшка и со трчање да си појдеш на гиниколог. имам слишнато дека тестовите за бременост не биле секогаш точни, затоа појди си на гиниколог тој ќе ти каже барем нема да се секираш, а можно е и од кандидата. А дечко ти свши во тебе или...?

11. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ne svrsi i e 100% siguren deka nisto ne se slucilo :^)
    auf ako e pak kandidata dosadna rabota :@

12. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    мене минатиот месец ми доцнеше цел месец , инаку сум добивала секогаш редовно, направив тест двапати покажа негативен, бев и во систина и таму негативен, на крај на комплет преглед на гинеколог и на крај испадна дека ми доцни од стрес , а имав и ја кандида и инфламација , после си добив и сега е се ок, може ти е исто како на мене , али не е лошо да се прегледаш , чисто да не мислиш :!:

13. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Можно е да е од стрес , логично е тоа , ма секако за секој случај ќе идам , зошто ко ми констатираја кандида престанав да јадам благо , ама сега за апсолвентска ко правев се рушив па можно е и таа да ми се активирала |( нцнцнц жива напаст е :^)

секако ќе одам на гинеколог да видам шо точно е ... благодарам ! ;)

14. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    појди и после извести не што ќе ти кажат, сигурно не е ништо страшно. уживај

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zasekogas0408

zasekogas0408 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    41
    NEMA POTREBA OD GRIZI...JAS VO PLODNI DENOVI IMAVME DVAPATI EDNO PO DRUGO PA NISTO NEMASE..

16. aquafortune

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    И јас истото го имам слушнато.После ејакулирањето,остануваат сперматозоиди во пенисот,па затоа било добро да се прави пауза.Поправајте ако грешиме. :)

17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

ова мислам дека е точно. И дечко ми ми го има тоа кажано и затоа после првиот пат, или одиме под туш или си паузираме.

18. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    da.. i nie taka napravivme.. no sepak mi e strav... :doh:

19. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    дечко ми само се брише со влажна марамица и си продолжуваме, па досега да не подречам се е добро, освен сто ми каснеше 4 дена и збудалев ама за среќа си добив и више не се замарам, секогаш кога мислам дали ќе добијам или не,ми касни.

20. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    aham... znaci po se izgleda deka kaj poveketo od devojkite e taka... jas veke se obiduvam da ne mislam mnogu na toa i se nadevam deka ke dobijam menstruacija na vreme, treba okolu 10 septemvri (no nikogas ne mi doaga na ista data)
    :|