Во внатрешна средина остануваат живи 24-48 сата а надвор - неее, веднаш умираат не им одговара надворешната средина . Супер си, не мисли на тоа
hehe da da taka e premnogu se zamarame a pocesto nepotrebno denes se oslobodiv malce no vcera bev celata ispanicena cel den mislev na toa... no sepak nisto ne e sigurno dodeka ne dobijam menstruacija... od druga strana se grizam poradi toa sto istata vecer imavme 2 pati odnosi... po prviot pat toj se istusira i posle eden saat/saat i pol imavme pak... strav mi e od prviot pat da ne se ostanale nekoi spermatozoidi... nedaj boze da se sluci nesto uste mi e prerano... sepak imam samo 18 godini
Колку што знам,после првиот однос најдобро е да се прави пауза 30 минути,вие сте имале после еден час. И може не сум вистинска личност да ти каже да не се секираш,затоа што јас кревам паника за ситници,но мислам дека најпаметно е да се опуштиме.Мисли дека ќе добиеш менструација,не размислувај за непотребни работи.
da i jas taka imam slusnato... no sepak bese bez zastita a toa e rizik se obiduvam da bidam po opustena i mnogu da ne razmisluvam za toa... no sepak mnogu mi e strav bez kondom veke ne davam ne...
А што има врска правењето пауза помегу две партии секс, со тоа дали девојкава закацила или не? Како прво таа пола саат пауза се прави поради тоа што на мското, му е потребна за да може повторно да биде сексуално активен. Се надевам дека сите го знаете тоа дека мазот откако ке ејакулира (сврши) потребно му е одредено време за да повторно добие ерекција (да му се дигне). Така да ова нема никаква врска со тоа што го зборувате, а тоцно е дека сперматозоидите не живеат долго, во надворешна средина, а тоа колку долго ке останат живи, зависи од повеке фактори.
Neznam dali si ima vrska ili ne, jas prethodno nekade go imam procitano toa... demek posle pola cas bilo po sigurno (spermatozoidite izumruvale) taka nesto... sega kolku e tocno toa jas ne znam...
epa vaka mi kasni eden mesec napraviv test negativen beshe , megjutoa pa ne mi doagja porano imav problem so kandida dali e mozno taa da e pricina za docnenjeto ili testot e netocen ? Btw na shilci sum
најпаметно што можеш да направиш е да си ја земеш здраствената книшка и со трчање да си појдеш на гиниколог. имам слишнато дека тестовите за бременост не биле секогаш точни, затоа појди си на гиниколог тој ќе ти каже барем нема да се секираш, а можно е и од кандидата. А дечко ти свши во тебе или...?
мене минатиот месец ми доцнеше цел месец , инаку сум добивала секогаш редовно, направив тест двапати покажа негативен, бев и во систина и таму негативен, на крај на комплет преглед на гинеколог и на крај испадна дека ми доцни од стрес , а имав и ја кандида и инфламација , после си добив и сега е се ок, може ти е исто како на мене , али не е лошо да се прегледаш , чисто да не мислиш
Можно е да е од стрес , логично е тоа , ма секако за секој случај ќе идам , зошто ко ми констатираја кандида престанав да јадам благо , ама сега за апсолвентска ко правев се рушив па можно е и таа да ми се активирала нцнцнц жива напаст е секако ќе одам на гинеколог да видам шо точно е ... благодарам !
И јас истото го имам слушнато.После ејакулирањето,остануваат сперматозоиди во пенисот,па затоа било добро да се прави пауза.Поправајте ако грешиме.
ова мислам дека е точно. И дечко ми ми го има тоа кажано и затоа после првиот пат, или одиме под туш или си паузираме.
дечко ми само се брише со влажна марамица и си продолжуваме, па досега да не подречам се е добро, освен сто ми каснеше 4 дена и збудалев ама за среќа си добив и више не се замарам, секогаш кога мислам дали ќе добијам или не,ми касни.
aham... znaci po se izgleda deka kaj poveketo od devojkite e taka... jas veke se obiduvam da ne mislam mnogu na toa i se nadevam deka ke dobijam menstruacija na vreme, treba okolu 10 septemvri (no nikogas ne mi doaga na ista data)