Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Рано ми е за да добијам, има уште 8 дена ако ми дојде точно, ама чувствувам некоја чудна болка во јајниците што не ја чувствувам ни пред добивање. Денес како ме пресече доле ниско од тогаш ме болат ама не постојана болка туку некоја чудна, само на нагли потези или ако го вовлечам стомакот на пример, исто како мускулна болка што боли. Од што може да биде, настинка може или нешто друго? Исцедок немам баш никаков, дури ни од оној безбојниот пред добивање, баш баш ништо. :D Ви се случило ли?

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.874
    Допаѓања:
    45.100
    Може имаш циста, такви се болките од цисти, јас имам на левиот јајник и последната менструација ми беше многу болна поради неа.Не се страшни ама знаат да бидат болни од време на време, посебно ако си проладена или сл.Ако не си била на гинеколог те советувам да појдеш и да видиш дали е тоа.

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па не сум била еве прв ден ми е вака, ама мене повеќе ми личи на настинка отколку циста, поготово што немам болни менструации а и двата јајника ме болат, не само еден. :)

4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    3.652
    Да во ред е, и мене повеке пати ми се случило не само последните и првите денови да имам потемна менструација.

5. narcis98

narcis98 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    28
    Значи вака на мене никогаш не ми поминуаат 28 дена измеѓу две менструации секогаш помалку на пр минат околу 17 15 дена од предходната менструација и после ми иде пак дали е знак за некој проблем или нормално е ?? :( :?:

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    14.296
    Тоа не е баш секојдневно, ама гледам дека имаш 15 години, сигурно уште не ти е изрегулирана менструацијата како што треба. Ако во рок од две години од првото добивање не се среди, разговарај со гинеколог. Добро би било и сега да го посетиш, ама мала си за да преземат нешто (како на пример хормонална терапија), така да мислам дека со време ќе се среди.

7. Slowey88

Slowey88 Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Пред се здраво на сите. :D Нова сум на форумов и сакам да ве прашам за вашето мислење.За еден месец ке наполнам 16,дечко ми има 17,одиме 1 и пол година.Сакам да прашам дали е нормално да имаме петинг преку облека , и сега е многу рано но дали е нормално да мислам дека никогаш не би сакала да имам однос.Никогаш не сум помислила да имам наскоро однос и Он ми вели дека знае дека сум мала и дека ќе чека додека јас не бидам подготвенауште (една,две,три..пет..години.) Јас го сакам најмногу на свет.Но што се однесува до мене, мислам дека и послем 5 години нема да бидам спремна бидејќи премногу се плашам.Многу имам читано за тоа но..

8. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Зашо да не е нормално да имате петинг? Нормално е. :) Уживај.
    Ако се решите на односи, информирајте се добро. Се со договор. :)

9. narcis98

narcis98 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    28
    Епа веќе 3 години имам менструација и не ми беше ва се нормално си беше сега така почна пред неколку месеци.. :)

10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    14.296
    Во тој случај јас би ти рекла да одиш на гинеколог. Можно е да ти рече дека не е ништо, ама што е сигурно си е сигурно.

11. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Бев на гинеколог, ми препиша вагиналети и маст. За вагиналетите јасно ми е како се користат, а мастот (простете на глупавото прашање, верувајте јас уште поглупаво се чувствувам) како треба да го ставам? Околу срамните усни, или ?

12. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    Да, околу усните, маста е за надворешна употреба :)

13. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Мхмммм, благодараммм. Значи делот кај отворот на вагината треба да го одбегнувам?

14. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Можеби не е за овде прашањево, но ајде ...
    После мокрење, кога се бришев со тоалетна хартија , на неа имав некој лигав исцедок, прозирен, на одредени места малку кафеавкаст, како згрутчен , и некако денес сум влажна долу, дали е од плодни денови, или прехладена ?
    Инаку сум 21 ден од циклус

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Бело прање веројатно плодни денови.

16. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Ме интересира само.
    Дали после апстинирање од секс во временски период од скоро 3 години, дали би имало голема болка или не?
    Сакам да знам што повеќе... :)
    Ако не е проблем.

17. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    3 години после првиот однос ?? Можеби, ако тогаш било прв пат сега да се јави некоја непријатност при пенетрација. Првите неколку пати се "потешки", без оглед на временската разлика во која се обавиле. Ако станува за збор за апстиненција после нормално активен сексуален живот, не би требало да се јави проблем.

Искрено сестро по 3 години, среќа што не се јавила некоја психолошка состојба, како нервно растројство :D . Стојам понастрана од жени во долга апстиненција, радиоактивно шират нервоза.

На senza.parole, Captain-Omni и Tikvice им се допаѓа ова.
  18. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    Не сум искусила такво несто,ама мислам дека не би требало да има никаква болка.

19. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Не прашувам конкретно за мене. :lol:
    Да. 3 години после првиот однос.
    Сепак фала.

20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Дали ќе го уплашам ако му кажам дека сум невина, а имам 25 години ?
    Дали ќе избега од мене само заради тоа ?
    Moжеби изгледа смешно, ама сакам да знам.