Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    феминки,после долго размислување и љубопитност одлучив да имам анален секс,не користевме лубрикант,болката беше поднослива но проблеми се јавија после односот. денес при вршењето нужда на тоалетната хартија имав бледо розеникава крв,ми се има случувано и предходно кога имам цврста столица како и овој пат да има траги од крв меѓутоа ме фаќа страв. дали е можно да имам некоја внатрешна повреда и имал ли некој слично искуство по аналниот секс?

2. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    Здраво девојки. Дали некоја имала искуство со бактерија Gardnerella vaginalis? Дали е нешто сериозно? Правев пап-тест и излезе дека имам такво нешто а чудно е што воопшто немам такви симптоми... загрижена сум :(

3. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    не би требало да е ништо страшно,тоа е највероватно засирена која при односот се направила а при вршењето на нуждата се измешала со течност и си ја исфрлила ништо страшно, али за нареден пат користете лубрикант подобро е. :) :)

4. Emilijaa13

Emilijaa13 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    29
    Не знаев каде да го споделам ова, ако овој совет е несоодветен за оваа тема, слободно избришете го :)
    Пред 6 месеци бев на гинеколог за прв пат, каде што ми кажаа дека имам полицистични јајници и хормонален дисбаланс, заради што ми се појавија акни на лицето, зголемена влакнетост и нередовни менструации. Ми препорача да пијам апчиња за контрацепција, ЈАЗ. Мајка ми беше крајно против тоа и не ми дозволи да ги пијам. Се распрашала кај пријателки и и препорачале да ми купи МАКА- корен во прав. Тоа е 100% природен регулатор на хормони. Слободно можете да се истражите на интернет. Се зачудив од резултатите. После еден месец пиење на Мака менструациите ми се изрегулираа, после 3 месеци влакната значително почнаа да ми се намалуваат, а лицето полека полека почна да ми се средува. Треба да направам хормонален статус за да ги видам резултатите. Инаку овој корен во прав се купува во БиоКулт и чини околу 400 денари, а ќе имате за еден месец. Наутро се раствора една лажичка во чаша вода и се пие секој ден (освен во деновите кога имаме менстуација- исто како и контрацепцијата). Им препорачувам на сите оние кои имаат хормонален дисбаланс или полицистични јајници, а не сакаат да пијат контрацептивни апчиња, да си купат Мака, сигурна сум дека ќе бидете задоволни. Ако ве интересира нешто повеќе, слободно пишете ми ЛП. :)

На ana-0258, sunfemina, XstrongerX и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tequilla

Tequilla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Mи излезе нешто на устата на вагината, како бубулица е, малце надувано и боли на допир, да не знаете што би можело да биде?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Мислам дека е херпес, а може и да е од бричење депилација. Треба да се мачкаш на местото со канестен. И миј се почесто.

7. Angie23

Angie23 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Дали може да станува збор за некаков проблем (во мене ) ако дечко ми и јас и покрај тоа што имаме редовен сексуален однос (3-4 пати неделно) тој сепак да мастурбира ??

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.165
    Допаѓања:
    34.348
    Вие може да имате односи и секој ден, па пак тој да маструбира. Тоа не значи дека ти си проблемот, може тој така сака и така му се убаво. Ништо не гледам лошо тука :)

9. Tequilla

Tequilla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Па херпес немам од што да фатам, сигурно не е тоа, и јас мислам дека најверојатно е некое подкожно влакно.. Фала ти

10. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам дали откако ќе се започе со сексуални односи менструацијата се менува.После првиот однос ми доцнеше 5 дена.Минатиот месец ми дојде на 3ти а денес сме 4ти и се уште не ми е дошло.Дали тоа има некаква врста со започнувањето на сексуалните односи :(

11. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Да,има врска со започнувањето на сексуални односи.После првиот однос може дури и 10,11 дена да касниа, а исто може да касни и поради употреба на хормонски пилули за контрацепција,стрес,климатски промени или,пак,од самото мислење на тоа дека треба да ти дојде.Консултирај се со твојот матичен гинеколог и тој се убаво ќе ти објасни и опушти се малку,не се секирај толку за менструацијата! :!: :)

На pinklife му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Девојки, вечерва кога имавме односи со партнерот ми потече отпосле како малце засирена, т.е. кафеавка крв. Можно е да има врска што сум во овулација (сум чула некои дека имаат и малце крв во исцедокот за време на овулација), или пак се работи за некоја гребнатинка или нешто трето?

13. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Можно е да се работи за овулација,точно е тоа дека некои девојки имаат и малце крв во исцедокот за време на овулација.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па си реков веројатно не е ништо страшно, ама прв пат ми се случува и не ми беше сеедно нормално, па викам да си прашам. :D Ај веројатно тоа е, за се си има прв пат.... Фала ти. :)

15. Korali

Korali Нов член

Се зачлени на:
    5 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Еве ме мене.нова со коментари,ама сепак долго по форумов.Доколку имате некакво искуство споделет,значи вака малку сум во паника треба да добијам утре,а некако и баш немам некои симптоми.со дечкоми имам секс без кондом ама секогаш свршува надвор,сигурни сме,и овој пат,ама сепак некако сме во паника овој месец дека можеби има останато внатре некоја капка.па девојки што велите можно ли е да сум бремена,многу ми е страв...Едвај чекам,дај бозе да добијам и да не ми доцни,мислам дека кје можам слободна да дишам..дај кажете ако имате слично искуство..и бидете ми поздравени ќе ви пишувам што ќе се случи... :) :( :*

16. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Па немора секогаш да имаш симптоми пред да добиеш.Ми се случило и мене ниту стомак да ме боли,ниту градите,апсолутно ништо и потоа оп што да видам сум добила,баш се изненадив.
    Штом свршува надвор нема место за паника.И ти,не се потресувај,затоа што од стрес потоа може да ти касни. :|

На Korali му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gloria.20

Gloria.20 Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали е можно со правилно користење на кондом да се случи бременост? Односите ни се само со кондом, но мене ми доцни 17 дена, поминаа 5 недели од минатиот однос (кој беше и во неплодни денови, веднаш по завршувањето на претходната менструација), а кај мене уште ништо :| Немаше да помислувам на бременост, но 3-4 дена имав тапи и долги болки во карлицата, градите ми беа отечени, имав голем апетит и многу ми се спиеше, а оние симптоми за добивање како болки во половината, брунчиња на лицето, нервоза и др ги нема :?: Сметав дека не е рано за тест, направив утринава и беше негативен. Ме загрижија болките оти не ми се слични како тие за добивање... Што би можело да биде причината за доцнењето и болките, сепак не се малку 17 дена.... :| Се тешам со тоа дека бев под голем стрес, непроспиени ноќи, времево беше за никаде итн но и тоа одамна помина. Да ми препорачате нешо природно што да се напијам за полесно да ми дојде (ми рекоа аронијата била добра за тоа :?: ) апчиња не би пиела, не сакам да си играм со хормоните.

18. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Хормонски е, не се секирај. Ако не свршил во тебе не си бремена. Плус и тестот ти е е негативен. Ти доцни ради еве што се стресуваш околу ова, други грижи, ете и не си спиена асално, времето. Многу фактори влијаеле итн. Чим ти го рекле тоа земи си, свари некој чај, опушти се и не мисли на ова. ;)

На Gloria.20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    91.114
    Истото ми се случи пред еден месец значи ми доцнеше повеќе од 2 недели koja паника ме фаќаше не си свесна.Правев дури 3 теста во рок од тие 15-16дена :D
    после 5ти ден после 10ти и после 15ти сите беа негативни и се откажав.
    Мислев да пијам промулут за да ми се нормализира циклусот но добив после некој ден.
    Така да мислам дека е најмногу од променливото време и секако стрес и нервоза многу влијае на тоа .

На Gloria.20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    прашање до женските дали успеале на партнерите да им приуштат оргазам и како им успеало во тоа ?