Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
    дали вие женските мастурбирате пред да го имате првиот секс ? :)

2. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
  3. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
  4. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Физички, овај де, мислам телепатија бе брат :) .

5. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    [​IMG] [​IMG] дечкото Врв на глупоста!

6. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    Можеби ќе биде малце глупо прашањево, ама ај да си прашам јас. Дали коа ти е прв пат мора без заштита?

7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Не нема врска тоа е ваша одлука дали ке биде со или без заштита.

На macka5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Активно лечам ХПВ инфекција ( колку успешно ќе кажат резултатите од ПАП тестот по завршувањето на терапијата ) и мислам дека терапијата функционира.

Ги направив сите потребни микробиолошки испитувања, негативно на кандида а и се останато. Зошто често имам зголемено лачење на вагинален исцедок ? Мислам не е ништо страшно, белузлаво вообичаено да не речам нема специфичен мирис, вискозност, нема чешање, иритација и слично. Количината доаѓа особено до израз за време на однос.

Која би можела да е причината :^) ?

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    101.068
    Постојано го имаш исцедокот?Обично неколку дена по менструацијата се засилува (плодни денови )за после постепено да се намалува.
    Па на крајот на краиштата не е секој организам ист,ако е се во ред со наодите,нема зошто да се плашиш.

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Луничке ми го убива сексуалниот живот. Маж ми го фаќа паника, пенисот му е хипохондричен |( . Крајно, реков да си побарам мислење, сепак, иако мислам дека it's not that big of a deal.

11. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Ама го имаш стално како што сфаќам јас, зашто да е толку хипохондричен плус кога имаш негативни наоди? На крај краева па можда жлездите ти лачат повеќе исцедок со таква боја и содржина. Чим го има во иста конзистенција и при однос само во поголема количина јас мислам дека тоа е тоа, едноставно таков ти е секретот. Кај други е проѕирен и потечен, кај тебе си е каков што е. На крај краева користете кондом кога имаш ептен, ептен исцедок.

12. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Девојки имавме односи со дечко ми и ме скина и крв ми потече ама имам и мали парченца крв од што може да биде тоа???

13. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    Не е ист исцедокот сигурно секој ден од месецот. Мислам и јас дека зависи од организмот колку ти се лачи, ама се смета за нормално до 4мл на ден(отприлика лажичка за кафе, не дека ќе го мериш), некои жени си носат стално секојдневни поради тоа, но се додека не менува боја на зеленикаво и не мириса лошо, нормално е. После менструација е нормално да е бел, станува по обилен во првите денови, посебно при вежбање, па станува проѕирен и влечкав во деновите на овулација, и скоро секнува ден два пред да се добие менструацијата. Екстра секретот при однос што го осеќаш најверојатно ти е тоа влажнењето од возбуда.

14. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Се разбираме и се согласувам, но девојката има проблем со пообилен млечен секрет цело време, особено при однос. Инаку и јас имам густ секрет кога овулирам, после менструација кафеавкаст т.е. тоа ми е уште дел од менструација, а во другите денови по многу малце белузлав, некогаш воопшто. При однос (влажнење) ми е скоро проѕирен. Но не сме сите исти. Можеби треба да зголеми внес на витамини чим лечела ХПВ можеби имунитетот е малце ослабен, иако тогаш одма би букнала кандида, а вели дека ја нема. Најголем проблем нејзе очигледно и е со партнерот што мислам дека е глупаво, што ако он имаше некој исцедок за кој нема идеја од каде е и што е, а знае дека е негативен на наоди? Дали она ќе му коментираше и ќе одбиваше секс?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Па од што те скинал дечкото, нормално е да тече.

16. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Знам за крвта дека е нормално ама парченцата незнам што се тоа ме плаши...

17. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Искрено вчера потрошивме цела вечер на разговор на темава. Едноставно тоа за него е неподносливо и алтернатива е кондом ( што не оди во полза на зачнување ) и таквиот секс секогаш завршувал неславно и со обострано незадоволство. Не најдовме доволно удобни кондоми, мислам гледам дека мака мачи со секој, мали му се ( најсериозно ова ) и имаат наместо опуштање постигнуваме контраефект. Не дојдовме до конкретен заклучок и ова ме фрустрира цел месец веќе односите ( кои односи бе шо зборам :D :drunk: ) ни се ретки (читај немаме). Мене секоја активност ми се одмили од неминовните коментари и изненадени гримаси. Незнам што да превземам, за мене степен на очај е мојата незаинтересираност, односно обостраната. И замислете не е нешто вау, малку повеќе од вообичаено незнам на што се должи хипохондријата ( го чешало |( , наводно , после однос, наводно )

18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    101.068
    А зошто не го натераш да посети уролог?Лагоден секс е само ако и двајцата партнери не чувствуваат некоја непријатност.Ако постои чешање можеби има и тој кандида,па доаѓа до реинфицирање,иако мојот гинеколог тврди дека кандидата не може да преживее на пенисот. :^)
    Ако користиш вагиналети како терапија тогаш исцедокот верувам дека е зголемен.И ако си се уште под терапија тоа е нормално.Замоли го за трпение ,тоа едноставно мора да излезе од тебе.Ако не можеби не е лошо да пробаш со некои природни чаеви.Мене лично жалфијата многу ми има помогнато (пиење и замивање).А постојат и микс на чаеви кои би ти помогнале.

19. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Нека, ќе прескокнам сметам дека нема потреба. Редовно се јавуваме за контрола ( месечна, без избегнување ) и двајцата и кај него нема проблем од таква природа.

Утре ни е годишнина, се надевам ќе ми се посреќи :D

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.115
    Допаѓања:
    177.647
    да пробаш со линекс лејди ке ти среди сигурно или вагиналети од кантарион или бетадине
    Некаде читав имаше некој бабин лек се ставаше нешто на влошка да преспиеш и утре сабајлето цели топки секрет испаѓале не ми текнува со што точно беше ама тука низ форумов чтнав ако најдам ек ти пишам Збор ми беше за партнерот не е во право и си преувеличува и јас немам некој голем секрет но за време на однос го имам повеке па јасно е дека е нормално то за време на секс што изиграва овој твојот :!: