Тоа е, не можам да ти помогнам. Трпение спасение. И доста со оф топик, не е соодветна темава а ја натрупавме.
Здравоо Имам болки при секој однос до сега се десшавало околу 5 6 пати, последниот пат, кога дојдов од кај децкоми при односот кој што го имавмме, се избришав и имав крв. Дали е Алармантно или не... Фала однапред, Одговорете ве молам...
Извинете, заборавив да нагласам дека овие 6 пати се случувале во период од пола година и предпоследниот однос ни се случи пред 15 дена.
Да, алармантно е. Не е нормално да имаш болки при секој однос, а крв па воопшто не е нормално. Болка и крв само при прв сексуален однос е нормално, евентуално вториот, третиот пат најмногу и толку. Оди на гинеколог, најубаво. Да не си направиш поголем проблем.
Ребека, сигурна ли си дека си доволно навлажнета кога имате односи? Обично недостатокот на лубрикација предизвикува болка.
Хелллппппп Девојки дали знаете од што можи да ми се јавува болка во долниот дел од стокомакот при сексуален однос? Но не секогаш. значи се ок си почнува имаме вагинален однос и кога ке смениме поза од назад (значи зборувам исто за вагинален однос) имам болка, некогаш ја нема некогаш е мн мала, а некогаш имам болка што дури не ни можам да седнам убаво..... а никакви знаци на некоја инфекција немам... вагиналниот исцедок си е ок, чешање нема, се си е ок до моменто кога ќе пробаме за одназад ве молам помогнете
имам едно прашање,сличн на претходните неколку имам болка по сексуалниот однос,некако како печење/жарење.. не е проблем со влажноста или инфекција,дали е можно да е нешто од кондомите ? ми се случило неколку пати до сега,не секогаш.
Не секогаш можете да бидете сигурни дали имате инфекција или не. Само кандидата предизвикува чешкање, а има уште многу инфекции кои не даваат други знаци освен се разбира - болка при однос, или после однос. Тоа се утврдува со брис тест, при што се зема секреција од вагината се сади и потоа се анализира за каква бактерија се работи, ако постои таква, ба се бара соодветна терапија. Значи болки при секс се знак или на инфекција, или на некоја пренослива болест, не сида, но има и други кои се исто опасни. За болки после секс - може и да биде од предлабока пенетрација, или пак некој проблем со матката (спуштање - што е одлика за повозрасните, или пак циста)
А зошто се јавува болката само при пенетрациза одназад? И тоа не секогаш, имам направено папа тест и се беше ок.... ако му значи на некого нешто (пошто јас поим немам што знаачи ) ми рекоја дека сум имала повисок перинеум (се надевам го пошав како што треба) дали можи да е од тоа? Инаку секогаш имам односи со прерзерватив....
Феминки ве молам помогнете ! Koga bev kaj nego doma pred 1 den isto bevme mnogu opusteni. Sakav da prasam, znam deka moze da se skines so prst i deka ne kaj sekoj tece krv, znam i deka e uzasna bolka.. Jas osetiv izdrzliva bolka i koga taa se zgolemuvase mu ja trgav rakata, nemase krv, znam deka skoro polovina od prstot bil vlezen i me sekira toa dali moze da sum skinata.
здраво девојки , сакам да ве прашам случајно да не знаете каде можи да се купи спреј за да се одложи ејакулацијата , можи вашите партнери имаат користено па да не случајно знаете каде можи да се набави?
Кога те прочитав прснав од смеење, спреј за одложена ејакулација? Никад чуо а и фала Богу не сме имале потреба. Откако се соземав напишав на гугл спреј за одложена ејакулација и види чудо, тоа постоело, дури и парфем со феромони имало, а јас поим сум немала, изгледа дека никогаш сум немала потреба од нешто слично и различно. Можеби и мастики со вкус на сперма измислиле, којзнае, уште не сум слушнала а страв ми е да напишам на гугл-мастика со вкус на сперма, којзнае на што ќе наидам. Зошто имате потреба од ваква хемија, не ми е јасно. Ти сексај ја ако сакаш и два саати, ама ако не се пали на тебе, нема ни за три саати да сврши. А ако ја палиш ќе сврши и за 5 минутен страствен секс. Види на линков, има и цени, кои не се баш ниски, ма да јас ти давам совет да не почнуваш со вакви работи http://libido.com.mk/феромони/ Да не сакаш порнич да снимаш? Ама во порничите не се сексаат по саат време колку што трае порничот, туку снимаат на неколку пати, може и филмови гледаат во меѓувреме
Спреј има, на база на анестетик е, да се чувствува помалце за да подолго се издржува. Функционален е ако машкото е премногу возбудено и затоа прерано ејакулира. Има разни видови кај нас во секс-шоповите, не е тешко да се најде.
^^ Ништо, повели и друг пат. Абе ќе пишував повеќе, ама немав идеја, можеби да почекав ќе ми текнеше уште нешто вака убаво Само бев искрена, не знам од која природа ти е проблемот, дали проблемот е во твојата самоконтрола или е нешто друго во прашање. Еве почна фудбал, викни ја цурата и правете што ќе правите, ама сигурно нема да ејакулираш брзо, не само поради фудбалот, туку и ќе ти се присере од овој Панчев и неговиот стручен осврт на утакмицата. Се шалам де... Линкот што ти го постирав беше од секси шоп.
АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.. Готово умревв А мори не се чуди па и ти Светов иде напред глеаш шо нема да измислат иначе шо напраи изгугла за мастикиве со вкус на сперма ?