Епа не е исто во различни пози пенетрирањето, најверојтано заради твојтата спесифична градба одзад едноставно не ти одговара.. Јас например неможам да бидам од горе со надарени типци.. секоја девојка е различна, еве ти си го открила твојот проблем.. Единствено може да помогне модификација на позата, дали да си по исправена или пак целосно спуштена, ако не помогне значи едноставно не одговара тој петинг и тоа е..
па и можеш и неможеш тоа само доктор може да ти го утврди. И после кинењето на хименот има болка бидејки се случува страно тело да врлгува таму по прв пат. Може и да си скината без крв... А што е толку битно дали ти стои хименот или не не сфакам не се секирај само прст е, секако ке умреш од болка при првиот однос..
Вака .. имам циста на десниот јајник е околу 4 цм . Ми препорачаа лапроскопија. Меѓутоа страв од самата интервенција немам , тука дали со самата подготовка или пак самата интервенција можат да увидат дека не сум невина. На докторката и кажав дека сум невина бидејќи неможев тоа да го кажем пред мајка ми .Дали можам да си направам здравтвени проблеми од тоа што не им ја кажав вистината ? Дали може да се забележи ?
Секако дека ќе се забележи, а и да не се забележи, можеш на страна да ја викнеш докторката и да и објасниш, не сум била баш во таа ситуација но мислам дека има влиание..
Постои разлика во визуелизацијата од обичното ехо и вагиналното. Преку вагиналното ехо може подобро да се виде цистата и да се одлучи дали е потребна лапараскопија или не, во зависност од нејзиниот вид. Моја препорака ти е да си идеш сама на гинеколог, на уште еден преглед, овој пат да и ја кажеш вистината и да те прегледа со вагинално ехо, па тогаш да одлучите дали ќе има лапараскопија или не.
Дечки, пред два дена ми излезе плуска кај препоните. Плуската е идентична како на сликата, во сполјер, бидејќи не е пријатна за гледање. На допир, ме боли прилично. Некако, не ми се верува да е поткожно влакно, дека до сега барем не ми излегувале на тој начин, со стварање плуска и сл. Што би можело да биде? И некој начин на лекување? Ако имате искуство, ве молам споделете.
Не знам од што може да ти биде баш на препоните, но мислам дека не е страшно ако не е ептен навнатре. Можеби те растрива облеката или нешто слично. Ако е исто вакво и не е на ептен ризично пробај да го дупнеш, внатре е полно само со вода. После кожичката ќе ти се зарасне.
Ја не ти препорачувам да го пукаш, зависи на кој дел од препони е, може да е и бартолиниева циста. Оди на гинеколог
На препоните испага после носење на тесна облека пр фармерки тесни или тесни гаки остави ја не ја чепкај за недела време ке се повлече не ја стискај оти господ во пижами ке го видиш од болка можеш со алкохол да ја премачкуваш
Одговорот на твоето прашање е Поткожно влакно..А тоа се направило од Тесни Фармерки... и немало каде да оди...За жал ќе мора да ти кажам дека нема лек..Еден Близок се оперираше 2 пати во Скопје и еднаш во Русија .. И сеуште го има тоа ..Дури и понекогаш може да ти тече крв,затоа не се плаши
Девојки дали по физичкиот изглед се забележува дали девојката е сексуално активна (т.е некогаш имала односи) ? Дали се случуваат некои мали деформации на задникот?
Деформации? Не. Некои викаат дека по одот можеш да познаеш и по проширувањето на колковите ама јас тоа го сметам за обичен мит. Има девојки градени со широки колкови и се цел живот такви, исто така има девојки што одат „поразиграно“ од секогаш. Индивидуална работа која нема врска со сексот ако ме прашаш мене.
Дечкото со кој имам секс не може да сврши освен ако не го издрка. Вика дека одсекогаш не можл. Некое искуство и совет да споделите?
Види, има забегани батиња, не си набивај комплекс. Таквите категорично се мрзи, премногу мрзеливи себеси да се задоволат асално, со стандардно туркање. Вака преминува на вежба за подлактица .
Како помлад, не зборев со другари за нивни или мои сексуални активности, ама како релативно повозрасен, многу пријатели и познаници после некоја чашка и опуштена атмосфера почнаа да споделуваат со мене триста глупости од креветот со девојките им. Turns out, ситници за кои сам сум се freak out, биле мачја кашлица за какви све неверојатни работи луѓето прават, сакаат да прават или не можат да направат у кревет. Од импотентни навидум мачо типови, до силувачи кои би имале секс и со нинџа желка ако им дојде во вистински момент. Така што, веројатно се работи за обична психолошка бариера која ја има и која може да ја премине, само што полесно му е така. Може и да се работи за уплав да не ти сврши внатре, па си наоѓа изговор и не, кондом нема да го смени тоа уплавот. Секако, може и да му е доволно... кхм... некомпатибилен неговиот со твојот полов орган, па потешко да чувствува возбудување, ако ме разбираш... пробајте со анал. И нормално, може да е нешто сосема 15-то кое на никој нема да му падне на памет, а само тој си го знае.