Девојки, денес се разбудив со ужасна болка во стомакот која беше пропратена со лошење, ама потоа лошењето го снема и болката стана појака. Не е постојана, но кога ќе ме фати е прејака и тоа во пределот на матката и некогаш се шири надоле кај јајниците, а некогаш од страните до половината позади дури. Закажав на гинеколог ама тек сабота имаше термин, а во меѓувреме сакам да прашам од што е можно вакво нешто, може да се работи за цисти или пак обична настинка? Сега се чувствувам малце топличка така да помислив дека е можеби настинка, но сепак закажав на гинеколог бидејќи најлогично ми е да е матка, немам ни дијареа ни било што друго. Едит: Можно ли е од бременост да боли на овој начин? Мајка ми ми ја наполни главата пред малку дека можело, а јас сум далеку од датата за добивање сеуште.
дали има некоја тема за урологија.. ме интересира нешто за пенисот ако има пратетеми линк да ја видам ве молам.
Се губи поентата на темата ако проблемите се дискутираат во лп. И мислењето со содржината станува оф топик. Форумот е анонимен, имај ја потребната слобода. Дечко, во врска со пенисот слободно прашај тука. Во оваа тема се дискутираат проблеми од интимна природа, полот е небитен.
Ловли а сакаш ли да забремениш ? Неколку пати знам прашуваш дали е можно да си бремена.. Сигурно знаеш како се прави дете , така да ако сте имале ризичен однос можно е да се работи за бременост иако мислам дека е премногу рано за симптоми , мада кај секоја жена е различно .Причината за болката може да биде од најразлична природа, бременост , гинеколошки проблем па и овулација ...а ние овде може да погодуваме. Ако бебе не ви е во план припазете се , барем тоа е лесно .Ако сакате бебенце ти посакувам што побрзо да се израдуваш.
Jaс имам вакви болки кога сум во овулација исти контракции како да мислиш декаке се породувам траат кратко или камце во бубрег овие болки ме асоцираат само на тоа но кога бев кај интернист ми рече дека и кичмата знаела да дава такви болки
на пенисот тоес на кожичката од внатрешната страна значи веднаш под главичката , на внатрешната страна од кожичката има некои си 4-5 мали црвени точки ... , дали да одам на уролог или да почекам да видам дали ке се повлечат? можи некој да помогни од тука за информација совет?
Прашувам бидејќи имаме незаштени односи и не внимаваме многу, па кога и да осетам нешто чудно прво тоа ми паѓа на памет. Инаку сакаме ама бидејќи не дошло баш време не би имале храброст намерно, така да често кога имам некој симптом си се занесуваме одма и после тоа се разочаруваме, млади луди. Фала ти. Бев на гинеколог ми рече дека ми се плодни денови и сум имала многу фоликули, па бидејќи сум била здрава и дека се е во ред и таа ми рече дека е можно од овулација. Бременост сигурно не е, ваљда ќе видеше на вагиналното ехо барем, колку и да е рано. Само ми падна чудно дека тоа беше голема болка каква што не сум осетила ни пред добивање, а камо ли во овулација.
Подетално ? Чешање, печење при уринирање ? Се јави после незаштитен однос ? Има специфична миризба, лачење нешто ? Се прошири ?
Мислам дека ова може да се јави како резултат на недоволно влажност при секс. Ама се јавуваат веднаш после сексот и може да стојат најмногу два саати. Е сега не знам колку време го имаш ти ова и дали и кај тебе е ова случај или се работи за нешто друго. Не знам дали се такви точки какви што мислам јас. И дали е само тоа или пак имаш и чешање, печење итн...? Ако ги имаш веќе подолго време, најубаво е да посетиш доктор.
[ Девојки, денес се разбудив со ужасна болка во стомакот која беше пропратена со лошење, ама потоа лошењето го снема и болката стана појака. Не е постојана, но кога ќе ме фати е прејака и тоа во пределот на матката и некогаш се шири надоле кај јајниците, а некогаш од страните до половината позади дури. Закажав на гинеколог ама тек сабота имаше термин, а во меѓувреме сакам да прашам од што е можно вакво нешто, може да се работи за цисти или пак обична настинка? Сега се чувствувам малце топличка така да помислив дека е можеби настинка, но сепак закажав на гинеколог бидејќи најлогично ми е да е матка, немам ни дијареа ни било што друго. Едит: Можно ли е од бременост да боли на овој начин? Мајка ми ми ја наполни главата пред малку дека можело, а јас сум далеку од датата за добивање сеуште. [/quote] Прашувам бидејќи имаме незаштени односи и не внимаваме многу, па кога и да осетам нешто чудно прво тоа ми паѓа на памет. Инаку сакаме ама бидејќи не дошло баш време не би имале храброст намерно, така да често кога имам некој симптом си се занесуваме одма и после тоа се разочаруваме, млади луди. Фала ти. Бев на гинеколог ми рече дека ми се плодни денови и сум имала многу фоликули, па бидејќи сум била здрава и дека се е во ред и таа ми рече дека е можно од овулација. Бременост сигурно не е, ваљда ќе видеше на вагиналното ехо барем, колку и да е рано. Само ми падна чудно дека тоа беше голема болка каква што не сум осетила ни пред добивање, а камо ли во овулација. [/quote] можно е и јас во овулација имам таква јака болак што незнам што ме бол дали стомак или половина идури до повракање ме тера ама стега држи 30 секунди минута две и пуста после
После односот со дечко ми забележав малку крв, а крв малку имав и утрово. Не беше грубо, па не може од тоа да ми е. Овие два, три дена прилично ми се лоши и имам болки кај јајниците, бремена не сум сигурно, овулацијата според некои пресметки помината е. Што може да биде? На гинеколог ми закажаа тек после недела дена, затоа и прашувам тука.
^^marama, мене лично ми се случуваше истото. Најверојатно ти е сепак овулација, иако пресметките не ти викаат така Се случувало кај мене овулацијата многу да варира, некогаш да биде веднаш после циклус, некогаш на неколку дена пред циклусот, иако секогаш сум имала редовен циклус од 28 дена, точен ко швајцарски саат. И како по правило тие денови сум имала малку крв после односи. Мислам немаш потреба да се грижиш, освен ако, не дај Боже, не престане и се зголеми многу крварењето. Во тој случај посети си дежурен лекар, иако мислам дека нема шанса до тоа да дојде
ПОМОГНЕТЕ МИ Значи одиме со дечкоми 2 години и се решив да имаме секс. И сега тој ми е прв и нели као обично треба да ме скине, а кај мене немаше ништо не осетив, отидов на гинеколог и таа ми кажа дека сум имала еластиќен химен. Ајде се помирив со тоа ама излезе друг проблем. Јас не чуствувам ништо кога тој е во мене, никакво задоволство ништо незнам дали на некој тоа му се случило и сега незнам што да правам, како да немам секс се осеќам... Ве молам дали имате одговор на ова мое чудно прашање..
мислам дека е нормално така да мислиш првиот пат ти повише мислиш на болката отколку што уживаш опушти се и се ќе биде океј верувај
Prasnjeto voopto ne e cudno Sekoj pocetok si go pravi svoeto, site prasanja koi ti se vrtat vo glavata.... Zatoa opusti se pogledni nekoj film ili zaedno gledajte (erotski na primer) dopirajte se i otkrijte sto vi se dopagja i op se ke bide podobro Trpenie spasenie....
Барам еден совет од поискусните Имам едно досадно вагинално чешање,а немам никаков секрет, онака нормално ... што е подобро Linex Lady или Канестен?
Најдобро е прво да појдеш на гинеколог за да утврди точно за што се работи, па тек тогаш да мачкаш разни глупости. Сигурно е некоја инфекција што ти ја пренел партнерот ако не си го држел шлицот закопчан. Само немој да ми кажеш дека тој ништо нема, мажите можат да бидат носители на одредени полови болести без да имаа видливи симптоми.
И јас би ти препорачала на гинеколог да си провериш. Креми и апчиња на своја рака не се користат. До тогаш, можеш да се измиеш со вода и сода бикарбона колку да ти намали чешањето.