Мене ми каснеше цели 3 недели, па не сум имала во тој период односи. Докторот ми кажа дека сум имала некое пораметување во организамот.
Jas moram da ja kazham celata moja prikazna... znachi jas ne bev dokinata... i pred 10 dena, pak probavme, i mnogu me boleshe i se trgav celo vreme.. a trebashe da dobijam 2 dena pred toa... i sea me machi shto e rabotata.. ni gradi me bolat.. ni se nafrluvam.. a obichno pred da dobijam takva suumm.. A bev i na patuvanje prethodniot mesec.. i ne se hranam bash zdravo...
Здраво женски ај да ве прашам може некоја знае: прво на едната усна од вагината имам како поткожна бела грутка и ми стои со години а не одам често на гинеколог бидејки сум девица уште и нема кој да прашам и второ од анусот имам како едно ептен мало парченце што ако претерам со тоалетот се раскрварува и тоа долго време го имам.
Па самата си одговори на прашањето. Ете ги причините за доцнење. За бременост нема шанси со тоа што си се тргала цело време, претпоставувам не свршил. Чиста работа, не се оптеретувај и ќе ти дојде. ПМС не мора да значи дека секој месец мора да имаш, можеш да добиеш и без никакви симптоми, ми се случило сто пати.
Минатиот месец, при односи со дечко ми, се извади кондомот и остана во мене. Бидејќи имаше свршено во него и не забележавме кога се извадил (ств незнам како може да не сетиме ) и дали потоа продолжил да пенетрира и да сврши во мене, земав Норлево. Тогаш немав никакви несакани ефекти од апчето, не прокрварев, но менструацијата ми подрани 3-4 дена, добив на 7ми јули наместо на 11ти. Не обрнав внимание, ме израдува тоа што ми дојде, но исто така и мноогу брзо заврши, за 3 дена (а обично имам долга менструација, најмалку 7 дена ) . Ајде си велам и тоа е од апчето, сепак не се играчка тие хормони, но еве сега има друго што ме загрижува... Веќе втор ден јас чувствувам како притисок на долниот дел од стомакот, како нешто да ми тежи и ме боли, како да имам воздух таму доле, ме болат јајниците, кога ке го притиснам стомакот непријатно е чувтвото Може ли ова да е нешто до апчето? Од друга страна си велам да не е нешто со варењето на храната, но тогаш не би ме болело кај јајниците.
Па можеби крварењето ти било од апчето, а сега ќе добиеш менструација. Што знам, јас имам двапати пиено Норлево досега, првиот пат помина без никакви последици, подранувања на менс итн.. а додека вториот пат, Норлево пиев два дена откако ми беше завршила менструацијата затоа што дечко ми сврши во мене, и после три дена прокрварев и тоа траеше 3-4 дена.
каде може да се направи тест за Сида? некој има ли инфомрации? Но за помали градови, не само во Скопје. Фала
Да проверив. Во микробиологија. Само еднаш неделно се права, и треба да се има закажено. така е во помалите места
edno prasanje devojki samo dali znae nekoja primav vaginaloteti veke gi doprimiv i na kontrola sum kaj doktorkata za 5 dena dali do togas smee da se ima odnosi ?
Мислам дека нема зашто да не смееш воопшто, само 12 саати пред контролата да си немала односи треба, ама тоа доколку ти земаат брис, а претпоставувам дека за тоа ќе одиш.
За 5 дена ќе умреш без секс? Бог да чува ,зависи за што биле вагиналетите, да не ти ги продолжи пак од сексот. И уште ова да кажам ,обично вагиналети се даваат пред да добиеш мензис, за да се прочистиш.
Не срцка, не треба да имаш секс зошто се работи за твоето здравје што е побитно од се. Прво среди си се ти доби зелено светло оддоктор дека се е ок па после терај со задоволствата. Од никогаш не сум ги разбирала моментиве задоволство пред здавје...
Менструацијата ми доцни и со тоа треба да ми се поклопи наредниот месец со одмор.... Сакам да пијам Примолут Нор, се консултирав и со гинекологот, ама сега сакав да ја прашам уште нешто ама не се јавува. Дали е попаметно да ги почнам пример сега и да ги пијам 15-20 дена за одложување, или да ги пијам почеток на август два-три дена за да добијам и ми заврши до 21-ви? Ми нема второво логика со тоа што немам уште добиено, ќе ми се фати како два пати во месец.... како е подобро? Не сакам вакви работи ама морам, цело лето го чекам овој одмор и не сакам пола да ми отиде во менување улошки. Еднаш ги имам пиено ама тогаш не беше ваква разликата во циклусите.
Мој совет е на пример пред да појдеш на одмор 2-3 дена и ако баш тогаш треба да ти дојде да ги пиеш 2-3 дена пред да ти дојде...Ги пиеш цело време додека не сакаш да добиеш...Кога ке прекинеш со нив за ден , два па и три ке добиеш
Некоја искусна феминка да ми пише лп да поразговарам малце со неа ми треба совет ве молам, знам дека тука е местото за да се побара совет но несакам да биде јавно.
Знам, зашто како што реков сум ги пиела, ама ризик е ако чекам до последно, што ако добијам порано? Мојот план не беше да ја одложам, него да ги пијам 2-3 дена и да добијам порано за да немам на одмор. И сфатив дека ако ги пијам од сега дека ќе ми се фати една менструација да ми прескокне, тоа не е добро.... Така да, ќе направам така.