Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Која е најдобра замена за канестен таблетите и кремата?
    Ми го нема никаде листето кај што ми го запиша гинекологот, а не ми текнува на името? Ми кажа само дека се околу 200 денари.

Знае некој? :*

2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.600
    Кансен, ама сигурно има и некои други.

3. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    А знаеш која е цената на кансен и на канестен?

4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.622
    kansen вагиналетките се 98 ден а кремата е околу 70 и нешто ден

5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.516
    Допаѓања:
    92.090
    Јас еднаш кога отидов да купам канестен, аптекарката ми препорача да ги земам кансен. Рече дека разликата е само во името, а се подеднакво добри како и канестенот, а се дупло поефтини.
    Околу 100ка се.

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Составот е исти, само од различна фабрика се произведени.

7. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Девојки, на брисевите ми најдоа бактерија Gardnerella vaginalis.Матичната ми даде Флажил вагитории и Амоксиклав антобиотик.Ги ставам Вагиториите веќе два дена, меѓутоа јас деновиве треба да добијам, а заборавив да ја прашам матичната дали да ја прекинам терапијата додека имам добиено. Има ли некоја од вас вакво искуство?
    Исто така на брисевите ми пишуваше дека нормалната микрофлора е отсутна, но докторката не ми даде ништо за да ја регулирам. Треба ли нешто да земам за ова ?

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    На времето и јас ја имав, ама од каде сега матичната дава терапија?
    На микро ми направија антибиограм и пиев лекови ама после тоа никогаш не ја проверија истата бактерија.
    Не прекинувај терапија и при мензис.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    4.044
    антибиотикот не го прекинувај, ама вагиналетите..скоро на сите пишува при мензис дека не се користат ќе истечат со се мензисот нема да еефективно толку си требала да почекаш да добиеш па да ти заврши..бактеријата не е страшна и јас ија имав порано ти дава ли некој исцедок?
    За микрофлората можеш да земеш Линекс лејди вагиналети 300 ден се ( 14 има внатре) првите 7 дена се става по 2 дневно ( сабајле и навечер) а потоа по 1 дневно, користи ги околу 3-4 недели за да има ефект :hai:

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ciklamka5

Ciklamka5 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите, нова сум на форумот, но ми треба вашата помош.

Пред еден месец точно со мојот сопруг прв пат пробавме да имаме дете, со незаштитен однос. Уште од првиот час потоа, мислам дека ги имав сите симптоми...од следниот ден па понатаму имав болки во долен дел од стромак, градите отечени...гасови...едвај чекав да поминат 12 дена да направам тест, кој иако ги имав скоро сите симптоми за бременост, излезе негативен...по 3-4денови ми дојде циклусот, но прв пат почуден, не толку обилен, пократок, без силни болки (кои секогашп ги имам и се неиздржливи). откако ми заврши јас пак имав чувство дека ке добијам, со мали болки во долен дел од стомак и потечени гради...сега би требало да сум во овулација, и исто така за прв пат имам бело прање како мрсул поинтензивно, друг пат вака сум немала...дали е можно сепак да има мали шанси да сум бремена, или не? имате ли слични искуства?
    Ви благодарам.

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Пробај овде.
    bremenost/simptomi-na-bremenost-t62/
    или овде
    bremenost/poddrska-za-onie-sto-sakaat-da-zabremenat-t3956/

12. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Пред некој месец ми излезе поткожно влакно на доле на усната и ми се направи брунче.Го стиснав ми се раскрвави и влакненцето остана си реков ајде сега ке излезе само и го оставив.По некое време заздрави местото и не се сеќавам дали влакненцето излезе ама од тогаш еве уште ми гнои местото и ке го стиснам али нема ништо нема влакно и ете после ден два ке го стиснам пак и пак гнои незнам ме боли и ме чешка незнам што да правам совет ? :?:

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Се додека влакно ти расте навнатре ќе гнои. Пробај кога ќе го стиснеш брунчето, влакното да го извадиш (сигурно е таму) со чупалица (исчистена со алкохол) па макар раничката и да ја напрвиш поголемка ќе зарасне, а вака нон стоп ќе гнои и ќе те боли.

На imelda и Samer им се допаѓа ова.
  14. anagjorgjievska1

anagjorgjievska1 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Прв пат но сепак

значи вака имам еден проблем и не би знаела со кој да се советувам и премногу се нервирам затоа што на некој начин ја губам довербата од мојот дечко...идеме веќе неколку месеци и дојде време тоа да го направиме за прв пат,мислам тој е постар од мене и го има веќе искусено тоа но мене ми е прв пат имам другарки кои го правеле тоа и им течело крв но кај мене немаше и тој мисли дека не ми е првт и немам појма што е работата а исто така ме и болеше но после ништо... :( :( :( :(

15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.253
    Прв пат но сепак

Омг не дека твојот дечко е единствен што размислува на ваков начин меѓутоа кога и да го слушнам ова просто неможам да се изначудам,и покрај тоа што е постар зарем има вакво размислување... се гледа дека машкиве не се доволно начитани во тој поглед...извини не сакав да навредам никого меѓутоа на некој начин е смешно такво размислување,не секогаш мора да тече крв,не значи дека ако имаш прв пат по дифолт мора да потече крв,па ниту мене не ми течеше крв кога имав прв пат,може во моментот да нема дури одпосле...

На Hipica и anagjorgjievska1 им се допаѓа ова.
  16. preplasena

preplasena Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    26
    Прв пат но сепак

Sakas da kazes deka posle ti poteklo krv?

17. zaljubena.do.ushi

zaljubena.do.ushi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3

Па не течи кај сите крв.. Кај мене течеше многу малку, а кај мојата другарка ич..Во врска сте а тој нема доверба во тебе? Немој да ме сватиш погрешно. Разговарај со него. :*

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не сите жени крварат за време на првиот сексуален однос?

Не сите жени крварат прв пат. Причината поради која многу жени крварат првиот пат е кинење на хименот. Хименот е мека мембрана на ѕидот на вагината, што го прави малку тесен. Кога пенисот влегува прв пат, хименот може да се искине, што резултира со мала количина на крв. Ова е сосема нормално. Ако не крварат, тоа не значи дека немаат химен, туку не е прицврстен на ѕидот на вашата вагината. Телата на сите жени се разликуваат.
    Прочитај му го ова на тој неандрталец и нека се просветли малку со читање. Барем на гугл има се, ама кој да седне да прочита.

На Daydream, Lovely93 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^ Свашта... јас баш за време на самиот чин мислам дека немав (и да имало малку не се виде, темно беше), имав малце отпосле на гаќите и утредента со улошка бев. Затоа наредните 2-3 пати имав колку за добиено мислам. :x Но муабетот ми е, и на дечко ми му беше прв пат и беше неискусен, зар од што чул недочул нешто требаше да ми рече дека не сум невина?? Па можам да избришам некого за такво нешто. Јас како знаев дека него му е прв пат а тој не крвари? Тоа нешто се вика доверба. На крајот на краиштата пак и да не си верувате, има многу нешта по кои ќе познаеш некој дека е неискусен (зборам и кај машките дури), а кај женските и капка крв да нема се познава по тоа што е тесно и едвај оди, да не кажам ко у ѕид да пробува да го стави. Тој неандерталец (убаво го нарече Далерон) баш бидејќи е постар и господинот имал искуство, треба да знае како му лизгало кај оние што му го дале искуството а не им било прв пат. |( Разликата е и повеќе од очигледна, само изведува нешто и ми се повраќа од таквите (а не па да сум загрижена да не изгуби доверба во мене, напротив тој ќе изгуби многу во моите очи, ако не и лично мене) ама ај, не сум јас со него ти си, ти си знаеш. Толку од мене. :tmi:

На Chimera му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.253
    Немаше кај мене крв и мене може малку ми беше чудно ама не сум единствена,кажав општо ете како во примерот на Lovely :)