Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. anagjorgjievska1

anagjorgjievska1 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    ви благодарам :)

2. unamiedelabc

unamiedelabc Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Мене ми треба помош.. Досега не сум имала секс, но сум се мастурбирала.. Но никако не можам да се навлажнам. Секогаш кога мастурбирам користам крем вазелин и невен како лубрикант. Толку се нервирам значи, и колку и да сум возбудена и да мислам на секс и сето тоа не можам воопшто да се навлажнам.

3. Bennet

Bennet Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    55
    Си (СЕ??) мастурбирала? :). Не знам дали имаш 24 како што видов... never mind. Можеби затоа што кога сакаш да мастурбираш премногу си напната, или премногу мислиш на тоа. Опушти се, не брзај, пушти си тивка музика некоја која те опушта (пробај со новата верзија на Crazy in love 50 нијанси на сиво), барем мене таа ми помага, затвори ги очите. Полека почни да се допираш, нежно го допирај клиторисот, немој со груби потези наеднаш. Полека почни да го триеш со прстите,па ке забрзуваш додека не го почувствуваш тоа задоволство. Не знам колку сликовито ти објаснив, но кај мене функционира :lol:
    П.С. Ако музичето не одговара, пробај со некои hot scenes. Иако не сум лезбејка, ме пали женски секс :D ;) ....еден совет: гледај го Black Swan (2010) ако не ти е гледан. Позз ;)

На unamiedelabc му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^ А зашто ти е вазелин за мастурбирање? Нема што да бараш накај вагиналниот отвор, а за клиторисот мрсното само ќе ти одмогне. :D

5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    затоа што до сега не си имала секс не ти е ни познато тоа чувство. Немој да се навредиш ама како можеш да знаеш дека тортата е вкусна ако не си ја пробала. Ти моментално само импровизираш.
    Друго не е ништо страшно ако неможеш надворешно да се навлажниш доволно. Секоја жена е различна. Некои повеќе реагираат внатрешно отколку надворешно. Сето тоа е нормално. Имаш време не се секирај.
    Старите добро рекле се во свое време ;)

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    101.073
    Ова не го разбирам,не се плашиш дека ќе ја нарушиш вагиналната флора?
    Патем постојат и лубриканти на база на вода...

7. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Од што би можело да ми се појави оваа инфекција? На влезот на вагината т.е на дупчето и околу него ми се лачи нешто бело и ми се лепи, значи не е бело прање. Скоро цел интимен дел ми е бел секој ден се туширам пред училиште, може да е од тоа? Што би ми препорачале. И заборавив, цело време ме чеша. Имате ли некои вакви искуства што да мачкам неможам да одам на генеколог имам само 16 год. :sweat:

8. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    ДА,тоа е кандида....се лечи,но мораш на гинеколог да ти препишат вагинални и апчиња

9. lobenickaa97

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38

До сега се миев со сапун што го користи целото семејство, дали може ако престанам да се мијам со сапун или било што да ми помине? Нешто природно не се лекува ова?

10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Абе деца, кога сте возрасни за некои работи, тогаш треба да сте спремни и за последиците од тие работи. Оди на гинеколог, ќе те прегледа, може ќе ти земе и брис и на основ на прегледот или резултатот од брисот ќе ти даде терапија доколку е потребно.

11. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    со каков сапун си се миела таму :x ?
    тоа не се мие со сапун се мие со интима посебно наменета за тоа или само се плакне кој знае што си направила....ахххх деца деца
    и што има врска дека имаш 16год можеш да одиш на гиниколог и ако не си сексуално активна. Гиникологот може и одозгора да те гледа ....постои ехо....
    Оди кажи и на мајкати што ти се случува под хитно и правец на гиниколог

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^ А зошто пак обожавате да паметувате и да се правите паметни на туѓи проблеми? Разбирам кога се работи за сексуални односи да се напише нешто како „абе деца кога сте доволно возрасни за некои работи...“, ама извини, за ова?? За што е таа доволно возрасна? На секој може да му се случи. Да мила, тоа е кандида и ти се појавила најверојатно од сапунот. Со сапун никако не смееш да се миеш на интимните делови. Понекогаш и од останат сапун на долна облека може да се фати кандида, а не пак со директно миење. Има специјални интимни гелови за туширање но мислам дека немаш потреба, со вода миење и плакнење е доволно. За вагиналети мала е, бидејќи спомна некој... консултирај се со мајка ти, ништо страшно. И како тоа се гледала кандида на ехо не ми е јасно. Само да се паметувало. :x Посрамота е со вашите години да трескате глупости без потреба само за паметување, отколку таа што не знаела. Кога не се знае нешто со сигурност, барем од паметување поштедете се.

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.072
    lobenickaa97, утре земи ја книшката и чук, чук на лекар! Јас не сум фина како Лавли над мене и сега ќе те карам - штом не си мала на 16 години да имаш анален секс не си мала за да одиш на гинеколог!! Во моментот кога си решила да бидеш сексуално активна си требала да бидеш спремна за несекси аспектите на сексот- инфекции, чешања, пецкања, лоши миризби, изцедок (или не дај боже - исостанок на мензиз) и за можноста дека твоите ќе разберат дека повеќе не си невина. Затоа батали лечење со народни лекови и совети на форум (ние тука може да погодуваме што ти е ама треба гинеколог да каже со сигурност), иди утре на лекар (најверојатно ќе ти препише ваниналети и/или некој крем) и во меѓувреме размислувај како ќе и ги кажеш на мајка ти `новостите`.

пс- се надевам дека сте доволно информирани со дечкото, после анален да не продолжувате со вагинален секс без да го смените кондомот!

14. lobenickaa97

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Чекај мора мајками да дознае за ова? Небаре таа ќе влезе внатре и она да ме гледа :tmi: кој ќе биде љубезен да ми ја напише целата постапка за одење на генеколог и приватна и онаква кога имаш матичен генеколог и цената.

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.072
    Секако дека мајка ти не мора да дознае ама од кого ќе земеш пари за лекови? Има приватни гинеколози кои имаат договор со фондот ама и они наплаќаат за брисеви. Инаку, преглед на приватно ти е од 1000 па нагоре...

16. lobenickaa97

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38

Не ме разбравте феминки, јас и кажав дека ме чеша таму долу и дека ми е бело она ми рече и јас имав таков проблем..вика ќе отидеме на генеколог тоа е габична инфекција ќе ти препише вагиналетки. После ми само рече ти да не правеше некои глупости? и толку

17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772

18. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    јас ке ти објаснам не за друго само затоа што лавли93 ме направи глупа.
    Значи мајкати ќе те однесе на гинеколог но гинекологот ќе ја замоли да застане надвор затоа што во глобала сите повеќе кажуваат кога се без присуство на родител. Ке те праша што ти е и дали си сексуално активна.Дали имаш редовен циклус и слично. Ќе те замоли да седнеш на боксот да ги отвореш нозете и ако не си сексуално активна само ќе те види надворешно,без да навлегува внатре во вагината. После тоа затоа што реално веке си на гинеколог а не си активна ке те види и на ехо за да ти провери случајно да не имаш и некоја циста на јајникот ако не ти бил редовен циклусот. И ќе ти каже што да правиш.
    А во врска со сапунот така изреагирав затоа што сапуните можат да ти ја намалат до тој степен PH-то
    па од самиот сапун да ти биде сува и ужасно да те боли . И тоа требало да ти го каже родителот.
    А инаку ловли93 јас имав проблеми со циста на 14год и одев на гинеколог па затоа и реков дека нема врска колку години има може да посетува гинеколог.
    И постот воопшто не ми е навредлив туку реален. Па сега кој како ке си свати. Не сум јас крива што родителите не си комуницираат со децата

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    И не е ГИНИКОЛОГ ниту ГЕНЕКОЛОГ.

20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на: