^ Аааа, па јас не сум ѝ ги разгледувала мислењата, не знаев дека е сексуално активна. Во тој случај и не мора да е кандида, мора да се посети гинеколог во право сте... Мајка ти нема да влезе со тебе внатре ама тешко дека ќе сокриеш ако треба да користиш некакви лекови, вагиналети или креми. Ако имаш само еден партнер кој таа го знае јас мислам најпаметно е да ѝ кажеш се. Викам ако имаш само еден затоа што сигурно нема мајка која би се израдувала да дознае дека ќерка ѝ на 16 години има анален или било каков секс со рандом персона.
^ Не е ни прва ни последна што имала само анален де, мислат дека така си ја штитат „чистотата“ и невиноста, а уствари едино што заштитиле е хименот. Па добро девојче, од што тогаш побогу се плашиш да отидеш на гинеколог со мајка ти?? Газот сигурно нема да ти го проверуваат, don't worry.
Ај прочитајте ми ги сите мислења. Знам дека ве мрзи ама не ме свативте бре феминкиа аман. Кога бев дете (ова со срам го кажувам) си игравме со едно дете на такви работи гледавме нешто на тв и после имав крв. Кога де гледав долу видов дека дел од хименот ми се гледа значи имам само мало дупче.
^ А да се потрудиш поубаво да објасниш и да кажеш што имаш за кажување без срам а не ние да ги прелистуваме твоите мислења.Мислам дека поубаво би било така
lobenickaa97, утре ќе отидеш на гинеколог, мајка ти ќе остане во чекална, ќе и кажеш на докторката дека си имала секс (нема потреба да знае за `играњето доктори`со другар ти). Ако инфекцијата не е нешто посериозна, мајка ти ќе мисли дека е некоја стандардна инфекција но ако е нешто што е сексуално преносливо, сакала ти или не, жената ќе дознае. Верувај, подобро да мисли дека си го закачила од вагинален секс, отколку од анален!
Абе добро, ти седеше на прљава шоља во јавно веце макар и на чиста па во јавно веце? Мочаш а не се бришеш? Не одржуваш хигиена? Е тоа е мила моја КАНДИДА. Златна кандида маките ви ги јаде, колку толку ама за просто е да се сфати ако се прелиста неколку страни наназад. И гиникологот и генекологот ќе те вратат во минатото. Ај најболје е да се вратиш во прво одделение ај. Генеколог - геноцид --> име за гинекологот кај малолетните во ова време. Ти си сеуште дете, извини на ова.
Ауууу, јадев јаболко кога го читав ова искрено да ти кажам ми се згади животот. И да не јадев пак ќе ми се згрозеше. Дури помислувам дека си трол, а и подобро да си затоа што не верувам дека некој заслужува да ја изгуби невиноста на ваков начин.
^ Јас пак мислам дека девојкава (девојчево) се обидува да се прави интересна. И да привлече внимание кое судејќи по ова претпоставувам ѝ недостига во реалниот живот.
Само едно нешто не разбрав.Како успеа да се видиш таму доле и како го виде делчето од хименот,да си видам и мојот да не стои уште?!
Jao...ja obozavam temava! Sekojpat me iznenaduva po nekoja so svoite problemcinja. Jas na tie godini so drugarcinjata igravme vo pesokta,a denesnive deca si igraat doktori i pacienti
Девојки ди пишувам со некои девојчиња ЛП кои ме знаат и на фб, прочитајте ми ги мислењата ќе сватите дека не сум трол само сакам да ми помогнете. Извинете ако прашувам глупости. Немам одено на гинеколог и не ја знам постапката дојдете ЛП ќе ви дадам мој фб. Зошто покрај се ме напаѓате дека сум трол? Судбината сакала така да биде со тоа што ми се случи со невиноста, и повеќето од вас ако на убав начин имале односи и биле скинати јас го немам доживеано тоа чувство за жал. Фала ви за досегашните одговори.Мајками несака да ми зборува за тие работи, кога ја прашам ми вика не ме замарај со глупости и викам купи ми ја таа и таа крема да неодам на генеколог може ќе ми помогне онавика ајде гони ми се. Затоа побарав помош и совети од вас а вие ме нападнавте.
Ова со лобеничка ветар во магла ми е муабетот. Како прво девојче почни да внимаваш на хигиената како второ не си играј играчки, “седи си мадро да не ти биде модро“. Работата ми изгледа не знам на кај терам , страшно.
Како прво, не давај фб и лични податоци, немаш потреба да се докажуваш. Ти си тинејџерка која како сите останати има проблеми, само нема со кого да разговара за истите. Мене ме интересира, мајка ти секогаш така разговара со тебе кога и се обраќаш за некој проблем или сега посебно кога и кажа дека имаш проблем со исцедок и чешање? Зошто тоа автоматски асоцира на сексулно преносливи болести или нарушувања на вагиналната флора предизвикани од секс. активности. Тоа е проблемот кај нас, родителите секогаш мислат дека нивните деца се мали да ги траумитизираат со муабети на тема секс и се од/со него. А кога ќе сакаат (ако воопшто сакаат да разговараат со нив) веќе е касно. Не за џабе се вели "Боље спречити него лечити".